ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Διέρρευσαν τα οικονομικά μεγέθη και της συμφωνίας του με την Αλ Καλίτζ αλλά και της προσφοράς του Ολυμπιακού για να ανανεώσει. Η αρχική προσφορά της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν για ετήσιες καθαρές αποδοχές 2.800.000 ευρώ συν μπόνους. Οι ερυθρόλευκοι του πρόσφεραν 1.500.000 ευρώ νετ αποδοχές τον χρόνο αλλά τα μπόνους που του έβαζαν ήταν εφικτά και θα έπιανε/ξεπερνούσε εύκολα τουλάχιστον το 1.700.000 ευρώ. Μετά το μπλοκάρισμα της μεταγραφής του από το αρμόδιο υπουργείο της Σαουδικής Αραβίας, η Αλ Καλίτζ για να βρει μπάτζετ μέχρι και κούρεμα έκανε στον Κουρμπέλη ( από το 1,3 εκατ. τον χρόνο πήγε με 850.000 ευρώ) ενώ  τελικά ο Φορτούνης υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που προσεγγίζουν τα 2.400.000 ευρώ. Τουλάχιστον 400 χιλιάρικα λιγότερα τον χρόνο δηλαδή. Και μια τελευταία λεπτομέρεια: το τελικό ραντεβού με τον Ολυμπιακού δεν το έκανε ο ίδιος, ο Κώστας Φορτούνης, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά ο ατζέντης του. Μάλιστα όταν ο Πολ Κουτσολιάκος προσπάθησε να... βγάλει παραπάνω χρήματα για τον πελάτη του, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού το βρήκε “εκβιαστικό” και προέκυψε ρήξη...


ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: Κρίσιμη εβδομάδα για την ανανέωσή του αφού όλα δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός θα του καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση. Η προηγούμενη ήταν πριν από 10 μήνες και δεν ξεπερνούσε τις 280.000 ευρώ ετησίως (χωρίς τα μπόνους). Το ζητούμενο είναι οι απαιτήσεις του διεθνή δεξιού μπακ που αυτό το καλοκαίρι είδε αρκετές ομάδες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μάλιστα η Μποταφόγκο του είχε κάνει προσφορά 1.200.000 τον χρόνο ενώ υψηλή (κοντά στις 700.000 ευρώ) ήταν και της Μπράγκα. Ο Βαγιαννίδης που σε 105 ημέρες θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό είναι λογικό να έχει ως συγκριτικό μέτρο το συμβόλαιο που δόθηκε πριν από λίγους μήνες στον Μπάλντοκ, ο οποίος ήρθε ως ελεύθερος. Παρεμπιπτόντως ακούγεται πως ο Μπάλντοκ κοστίζει στον Παναθηναϊκό 860.000 ευρώ ετησίως!!! Ο Βαγιαννίδης  έχει πάρει την θέση του Μπάλντοκ στην Εθνική ενώ και στον Παναθηναϊκό την μοιράζεται με τον Κώτσιρα αφού ο ομογενής δεξιός μπακ ήρθε με πρόβλημα τραυματισμού στην ομάδα.

Και κάτι τελευταίο: τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ ΔΕΔΟΜΕΝΑ...καιροφυλακτούν για τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Βλέπετε αρέσει πολύ στον Ραζβάν Λουτσέσκου και διαχρονικά στους κιτρινόμαυρους. Κι αυτά τα γούστα των δυο δικεφάλων προφανώς και τα γνωρίζει το περιβάλλον Βαγιαννίδη.