ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μία καλή εκκίνηση στο Πρωτάθλημα, βρίσκεται στην κορυφή μαζί με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ έχοντας συγκεντρώσει δέκα βαθμούς και σε σχέση με τους δύο αντιπάλους του δεν έχει γκέλα, καθώς οι δύο πόντοι που δεν πήρε ήταν από ντέρμπι (με τον Παναθηναϊκό), ενώ ο Ολυμπιακός γκέλαρε με τον Παναιτωλικό και η ΑΕΚ με τη Λαμία.

Παίκτες του ΠΑΟΚ
Intime

Στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες βρίσκεται ψηλά (δεύτερος σε γκολ, τρίτος σε τελικές προσπάθειες και γκολ ανά τελικές προσπάθειες, τέταρτος σε ασίστ), ωστόσο, υπάρχει μία αρνητική πρωτιά που μοιάζει παράδοξη σε σχέση με την συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ και των αντιπάλων του.

Ο Δικέφαλος είναι πρώτος σε λάθη με 153 στο σύνολο, ενώ τον ακολουθούν ο Ατρόμητος με 152, ο Πανσερραϊκός με 140, όσα και η Καλλιθέα, ενώ η πρώτη πεντάδα κλείνει με τα 133 λάθη του Λεβαδειακού και του Βόλου.

Για να βρει κανείς ομάδα της πρώτης πεντάδας, πρέπει να πάει στην Αρη που με 125 βρίσκεται στην έβδομη θέση. Ο Παναθηναϊκός έχει 124 λάθη, η ΑΕΚ ακολουθεί με 121, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μόλις 109 και είναι δωδέκατος, αφού πριν από αυτόν υπάρχει η Λαμία.

Ο Κωνσταντέλιας έχει φτάσει τα 20 λάθη!

Αν θέλει κανείς να αναλύσει πώς «μοιράζονται» τα 153 λάθη του ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλιας είναι στην πρώτη θέση με 20 (τρίτος στο πρωτάθλημα, πίσω από τον Ουάρντα με 23 και τον Τομάς του Πανσερραϊκού με 22), ενώ διψήφιο αριθμό έχουν οι Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (από 14), Κεντζιόρα, Ότο (από 11), Μιχαηλίδης και Τσάλοφ (από 10).

Στο +3 σε σχέση με πέρσι

Την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος κοιτάει ο ΠΑΟΚ και το εκτός έδρας με τον Βόλο, έπειτα το κυριακάτικο 0-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Οι πρωταθλητές ήταν ανώτεροι, αλλά δεν μπόρεσαν να επιβληθούν του αντιπάλου τους και λίγο έλειψε να γνωρίσουν και την ήττα, με την ευκαιρία του Ιωαννίδη στο τέλος του ματς.

Εκεί ο Κοτάρσκι έδειξε γιατί είναι εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της Super League και απέτρεψε το αρνητικό αποτέλεσμα στο φινάλε αν και στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του και έφτασε πιο κοντά στην νίκη.

Παράλληλα έδωσε συνέχεια στο σερί, καθώς και στο πρώτο ντέρμπι πέρυσι απέναντι στον Άρη, ο Δικέφαλος του Βορρά είχε μείνει στη «λευκή» ισοπαλία.

Εν αντιθέσει μάλιστα με τη σεζόν 2023-24, στην οποία αναδείχτηκε πρωταθλητής, ο ΠΑΟΚ έχει καλύτερη εκκίνηση με 10 βαθμούς. Στις τέσσερις πρώτες στροφές πέρυσι, είχε χάσει ήδη, με 1-0 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, ενώ είχε 7 πόντους. Φέτος, στο πρώτο του εκτός, επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου και έστω και δύσκολα γλίτωσε την γκέλα και τώρα στον Βόλο θα δώσει το δεύτερο του ματς εκτός έδρας.

Πηγή: sfina.gr

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας
Intime