Ο Ροντινέι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2027, ύστερα από ενέργειες του Βαγγέλη Μαρινάκη, που επιθυμούσε την παραμονή του στον Πειραιά, πέραν του 2025 που έληγε το προηγούμενο συμβόλαιό του.

Ήρθε στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2023, ύστερα από ένα μικρό σίριαλ που αναπτύχθηκε με την υπόθεσή του. Έριξε άκυρο σε Ατλέτικο Μινέιρο, Γκρέμιο, Ρίβερ Πλέι, Αλ Νασρ (σ.σ.ο ίδιος έχει παραδεχτεί, ότι είχε προτάσεις από 15 ομάδες) και για να ανοίξει πανιά από τη Βραζιλία για Πειραιά, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του συμπατριώτη του Μαρτσέλο, αλλά και ο Ραφίνια, τον οποίο είχε συμβουλευτεί από την πρώτη στιγμή. Ο Ροντινέι ήρθε σε μια εποχή που έπρεπε να αναπληρωθεί το κενό της αποχώρησης του Σίμε Βρσάλικο (που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες), με περγαμηνές ενός επιθετικού μπακ που δεν υπολειπόταν τακτικά σε κανένα σημείο. Η ηλικία του βέβαια ήταν ένα θέμα που απασχόλησε, καθώς πέρασε τον Ατλαντικό στα 30 του. Ήταν ένας παίκτης όμως χωρίς τραυματισμούς και με φυσική κατάσταση αξιοθαύμαστη.

Intime

Όνειρο η μεταγραφή στον Ολυμπιακό

Οι πρώτες του δηλώσεις ήταν συνυφασμένες με την ιστορία του. Μεγάλωσα στο Τατουί του Σάο Πάουλο. Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια τα οποία τον έκαναν δυνατότερο και με διάθεση να μην τα παρατά πουθενά. Το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή του και αυτό, όπως παραδέχτηκε άλλαξε την ιστορία του. Χαρακτήρισε, δε, τη μεταγραφή στην Ευρώπη ως ένα όνειρο.

Στις προπονήσεις εξέπληξε τους πάντες, καθώς έδειξε, ότι δεν χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής και στις πρώτες του δηλώσεις στον αγώνα με τον Ιωνικό, στις 3 Ιανουαρίου 2024 έφτιαξε τον κόσμο της ομάδας. «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που φόρεσα τη φανέλα του Ολυμπιακού, πραγματοποιήθηκε όνειρό μου, ξέρω ότι βρίσκομαι στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων, φορώντας ένα μεγάλο χαμόγελο.

Η ατάκα για τους Έλληνες

Δεν ξέρουμε αν έχει μάθει να προφέρει τη λέξη αεροπλάνο. Δείχνει όμως διάθεση να μάθει τη γλώσσα μας.Του είχε κάνει και κάποια ιδιαίτερα ο Κώστας Φορτούνης. Εξάλλου έχει αναφέρει ο ίδιος ότι ο κόσμος σε Ελλάδα και Βραζιλία έχουν ίδια νοοτροπία. «Είναι ένας λαός σαν εμάς, του αρέσει η κριτική, τους αρέσει να 'κοροϊδεύουν'. Έχω ήδη προσαρμοστεί μαζί τους και είναι χαρά κάθε μέρα για εμένα», είχε αναφέρει. Βέβαια εξαρχής βίωσε και κάτι άσχημο στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2023 έπεσε θύμα διάρρηξης από αγνώστους, οι οποίοι εισέβαλλαν στη μονοκατοικία όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά του, στο Ελληνικό.

Ο Ροντινέι όμως κατάφερε να ξεπεράσει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τον εγκλιματισμό του στην Ελλάδα, άφησε θετικό αποτύπωμα στον Ολυμπιακό, παρά την απώλεια του πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν και ψηφίστηκε ως μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας της Super League. Την ίδια περίοδο άρχισαν να σκάνε επαναπατρισμού. Εκείνη την εποχή δηλαδή ξεκίνησε να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον της Μποταφόνγκο.

Έπαιζε τραυματισμένος αλλά τρελαμένος

Ο Ροντινέι ήταν και αυτός από τους μεγάλους συντελεστές της περσινής ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας του Πειραιά. Μετά την τεράστια ανατροπή και πρόκριση επί της Μακάμπι, φάνηκε ότι άρχισε να δένεται περισσότερο με τον κόσμο. «Πολλοί δεν το πίστευαν (εννοεί στο ότι θα μπορούσε να υπάρξει ανατροπή) διότι παίξαμε άσχημα στο πρώτο παιχνίδι. Όμως ήρθαμε εδώ και δώσαμε απάντηση. Θα σας έλεγα ψέματα πώς πίστευα ότι θα βάζαμε έξι γκολ αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί μας έχουν τρελαθεί αλλά εγώ έχω τρελαθεί περισσότερο. Τους στέλνω λοιπόν ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης για όσα κάνουν για εμάς», είπε ο Ροντινέι.

Η μεγάλη αποκάλυψη ήταν, ότι σε εκείνα τα ματς έπαιξε με ενέσεις, γιατί είχε πρόβλημα στο γόνατό του. Ήταν ένα πρόβλημα που ήταν κάθε άλλο από ανώδυνο. Το έκανε και έπαιξε, με ενοχλήσεις, γιατί ήταν πάρα πολύ σημαντικά παιχνίδια. Ο προπονητής του ζήτησε να σφίξει τα δόντια και όσο μπορεί να παίξει.

Κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού

Μετά την σπουδαία πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα στον τελικό του Conference League, εξωτερίκευσε τα συναισθήματά του. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαι κομμάτι της ιστορίας του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός ζει ιστορικές στιγμές, είναι για πρώτη φορά στον τελικό μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είμαι χαρούμενος και πανηγυρίζω μαζί με όλους τους Έλληνες. Νιώθω Έλληνας, είμαι Έλληνας, αν και έρχομαι απ’ τη Βραζιλία!», ήταν τα λόγια αγάπης, τα οποία ενίσχυε περισσότερο με τις αναρτήσεις του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτίωσης.

Το ποστάρισμά του στις 1/6/2024 ήταν συγκλονιστικό. «Από την πρώτη μου μέρα εδώ στον Πειραιά είπα ότι ήθελα να γράψω ιστορία με αυτόν τον σύλλογο, τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα. Βρίσκομαι εδώ 1 χρόνο και 6 μήνες, αλλά η αίσθηση που έχω είναι ότι είμαι εδώ για πολλά χρόνια. Φέτος για μένα δεν ήταν εύκολη χρονιά, έπρεπε να παίξω σε πολλά παιχνίδια με ενέσεις, με δυσκολίες, με πόνο. Δεν μπορούσα να είμαι στο 100% σε όλα τα παιχνίδια, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα το έκανα ξανά.

Intime

Ο οιωνός της ανανέωσης

Στέλνω αυτά τα μηνύματα στους οπαδούς του Ολυμπιακού για να τους ευχαριστήσω για όλη τη στοργή και την αγάπη που μου έδωσαν από τότε που ήρθα και σε κάθε παιχνίδι που απολαύσαμε μαζί. Αυτή η φωτογραφία είναι για να πω ότι στο τέλος κάθε προσπάθεια άξιζε τον κόπο, γράψαμε ιστορία. Το αξίζετε, και για μένα είναι τιμή που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Είμαι Ολυμπιακός, σας αγαπώ», έγραψε.

Το καλοκαίρι οι συζητήσεις για το μέλλον του άρχισαν να κορυφώνονται! Οι δηλώσεις του τον περασμένο Αύγουστο ήταν οιωνός των τελευταίων εξελίξεων. «Ολυμπιακός για μένα σημαίνει οικογένεια. Νιώθω πολύ χαρούμενος σε αυτόν εδώ το σύλλογο. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που μου άνοιξε τις πόρτες, που μπορώ να δείχνω το ποδόσφαιρό μου και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό κάθε μέρα! Αν λοιπόν χρησιμοποιούσα μια λέξη για το τι σημαίνει Ολυμπιακός για εμένα, θα έλεγα "οικογένεια"», ανέφερε στις 26 Αυγούστου. Και φτάσαμε μέσα Σεπτεμβρίου, για να επιβεβαιωθεί με πάσα επισημότητα, ότι ο Ροντινέι θα μείνει στο λιμάνι μέχρι το 2027.