Δεν είναι μόνο η υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία που «πονάει» στην ΑΕΚ λόγω της θλάσης που έχει υποστεί. Υπάρχει και άλλη μια περίπτωση παίκτη που προκαλεί άλγος στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο και αποκαλύπτει άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό. Πάντως οι Ενωσίτες έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν με μεταγραφές όπως ο Πιερό και ο Κοϊτά. Η στήλη έχει παρασκήνιο και το μεταφέρει.

ΛΙΒΑΪ, FINANCIAL FAIR PLAY ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ

Ο Λιβάι Γκαρσία έκανε βασικό τον Φραντζί Πιερό στην αναμέτρηση με τον Βόλο για την 4η αγωνιστική της Super League, διάβασα σε τίτλο του Sportdog. Αργότερα μεταφέρθηκε, ότι οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάνγκο έδειξαν, ότι υπέστη θλάση και χάνει προφανώς το παιχνίδι με την Καλλιθέα, αλλά και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εν τω μεταξύ η Ένωση, που ήδη έχει αρκετά βαριά συμβόλαια, που ξεπερνούν το εκατομμύριο, προσέθεσε ένα ακόμα με τη μεταγραφική βόμβα του Άντονι Μαρσιάλ, ο οποίος θα αμείβεται με πάνω από 3 εκατ.Ευρώ μέχρι το 2027. Συν τοις άλλοις υπάρχει περιθώριο (μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου) για μια ακόμα κίνηση, η οποία ψιθυρίζεται, ότι θα είναι και αυτή πολύ ηχηρή.

Και αναρωτιέται πολύς κόσμος, με την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης, τί γίνεται με το Financial Fair Play; Γιατί τα λεφτά της μεταγραφής Πόνσε, ήτοι 9 εκατ.Ευρώ που έλαβε από τους Χιούστον Ντάιναμο, δεν καλύπτουν εν συνόλω αγορές παικτών και συμβόλαια. Εδώ λοιπόν, μην εκπλαγείτε, αν τις επόμενες ημέρες, σκάσει θέμα περί αποχώρησης ποδοσφαιριστή. Με το όλο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, φαίνεται, ότι η περίπτωση Λιβάι Γκαρσία είναι πιο κοντά σε αυτό το σενάριο. Υπάρχουν φωνές που ισχυρίζονται, ότι υπάρχει διαδικασία ανταλλαγής εγγραφών. Αν ξέραμε και ποσά θα έδενε καλύτερα η πληροφορία, την οποία μεταφέρουμε με επιφύλαξη. Πάντως μόνο για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα μπορούσε να υπάρχει... φωτιά!

Intime

ΣΤΑΝΚΟΒΙΤΣ – ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΙΔΙ

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ήταν από τους παίκτες που έκοψε με συνοπτικές διαδικασίες ο Ματίας Αλμέιδα, πριν την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας από τότε μέχρι σήμερα προπονείτο με ένα γκρουπ παικτών. Φαν Βέερτ, Αθανασιάδης και Πισάρο αποτέλεσαν παρελθόν, οπότε πλέον προπονείται μόνος του, απασχολώντας έναν μεγάλο αριθμό ατόμων, από προπονητές, μέχρι φροντιστές, φυσικοθεραπευτές, γιατρούς και φροντιστές. Αυτό επιβάλλει ο νόμος. Διαφορετικά δίνεται πάτημα στον παίκτη για να καταγγείλει τη σύμβαση και να μπλέξει η ομάδα σε περιπέτειες.

Μαθαίνουμε, ότι ο Στάνκοβιτς είχε και ένα μίνι επεισόδιο με τον προπονητή τερματοφυλάκων τις προηγούμενες ημέρες, ο οποίος του έκανε μια απλή συμβουλή ως κόουτς και του αντιμίλησε στο στυλ «εγώ είμαι επαγγελματίας και δεν ανέχομαι υποδείξεις». Ζήτησε μάλιστα από τον επικεφαλής της υπόθεσης, να μην τον ξαναφέρει για προπόνηση. Είχε δίκιο ή άδικο ο Αυστριακός που έχει καθίσει πάνω στο συμβόλαιό του που του αποφέρει 700.000 Ευρώ ετησίως; Είναι λογικό ένας παίκτης-κομμένος να είναι απογοητευμένος, αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι μπορεί να χάνει κάποια στοιχεία απαραίτητα για την ανθρώπινη επικοινωνία, όπως η ευγένεια.

Βέβαια για τον συγκεκριμένο προπονητή τερματοφυλάκων, ο οποίος είναι... μεταγραφή της νέας τάξης πραγμάτων, στις Ακαδημίες ακούγονται διάφορα για τη συμπεριφορά του. Για παράδειγμα πρόσφατα έκανε παρατηρήσεις σε άλλο προπονητή τερματοφυλάκων, μπροστά σε παιδιά που προπονούσε και αναγκάστηκε εξαιτίας του να προβεί σε παραίτηση. Και για να γυρίσουμε στα του Στάνκοβιτς, στην ΑΕΚ υπάρχει η πεποίθηση, ότι θα τον έχουν μέχρι τον Δεκέμβριο και ίσως από Γενάρη βρεθεί ομάδα, για να τον πάρει και να ξαλαφρώσει οικονομικά την ομάδα.

Intime

ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΙΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΪΤΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Βόλου την προηγούμενη αγωνιστική με γκολ των Πιερό-Κοϊτά. Ο Αϊτινός σκόραρε στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ ο Μαυριτανός βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Θεωρητικά έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να σκοράρουν και στο ματς με την Athens Kallithea, στη Λεωφόρο. Η στήλη δηλαδή θα πόνταρε στο ξανασκοράρουν, την Κυριακή, στην αναμέτρηση, η οποία κλείνει την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Το Πάμε Στοίχημα δίνει 1,80 απόδοση να σκοράρει ο Πιερό και 2,85 ο Κοϊτά. Με 4,00 απόδοση δίνεται να σκοράρει πρώτος ( και με την ίδια απόδοση ξεχωριστά, τελευταίος) ο επιθετικός και 7,00 ο εξτρέμ.