Χωρίς τελειωμό φαίνεται ότι είναι η ενίσχυση της ΑΕΚ φέτος το καλοκαίρι, καθώς από τις αρχές Ιουνίου που ανέλαβε ο Μάριος Ηλιόπουλος την ομάδα το ρόστερ έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Κι εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον πρώτο καιρό το κλαμπ είχε αργήσει να πάρει μπρος, όχι γιατί δεν έδινε λεφτά ή υπήρχαν αστοχίες αλλά γιατί έμπαινε εξαρχής πολύ ψηλά το ταβάνι!

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Αντονί Μαρσιάλ, καθώς η Ένωση έχασε σημαντικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι με το να έχει επαφές με τον Γάλλο άσο για να τον φέρει στην Ελλάδα, αν και εκείνη την περίοδο ήταν πολύ-πολύ δύσκολο να προκύψει συμφωνία με ποδοσφαιριστή τέτοιους μεγέθους και σε αυτή την ηλικία. Αντίθετα, στα μέσα Σεπτεμβρίου είχαμε πολύ πιο εύκολα deal done με την πλευρά του παίκτη...

Υπήρξε καθυστέρηση, δηλαδή, στην αρχή, αλλά τελικά η ομάδα ενίσχυσε σημαντικά τη θέση κάτω από τα δοκάρια με τους Μπρινιόλι και Στρακόσια, έφερε τον Ρομπέρτο Περέιρα στα χαφ, τους Έρικ Λαμέλα και Αμπουμπακαρι Κοϊτά στα εξτρέμ, τους Αντονί Μαρσιάλ και Φραντζί Πιερό στην επίθεση. Όλοι ποδοσφαιριστές με περγαμηνές, επιπέδου, που αναβάθμισαν ποιοτικά το ρόστερ.

Η μόνη γραμμή που δεν υπήρξε ενίσχυση ήταν εκείνη στην άμυνα και συγκεκριμένα στους σέντερ μπακ - Γιατί για το δεξιό άκρο τής άμυνας ήρθε από τον Άρη ο Μόουζες Οντουμπάτζο. Στο κέντρο της άμυνας, όμως, εξασφάλισε την παραμονή του Κάλενς, που μαζί με τους Μουκουντί και Βίντα δημιουργούν μια δυνατή τριάδα στόπερ μεν, αλλά πίσω από αυτούς δεν υπάρχει τίποτα. Γιατί ναι μεν στην ομάδα είναι ο Μήτογλου, αλλά ο Ματίας Αλμέιδα δεν τον υπολογίζει. Κάτι που σημαίνει ότι αν υπάρξει ένας τραυματισμός ή, έστω, αν θελήσει σε κάποιο ματς να παίξει με τριάδα στην άμυνα ο Αργεντινός προπονητής, δεν θα υπάρχουν άλλες λύσεις στα σέντερ μπακ.

Κι εδώ είναι που έρχεται η πληροφορία από την πιάτσα των μάνατζερ, που θέλει την ΑΕΚ του Μάριου Ηλιόπουλου ίσως να μην έχει πει ακόμα και τώρα την τελευταία της λέξη στο πεδίο της μεταγραφικής ενίσχυσης! Το έκανε με τον Μαρσιάλ στην επίθεση (που δεν ήταν, δα, και απαραίτητος με ένα ματς την εβδομάδα και τους Λιβάι-Πιερό ήδη στην ομάδα!), δεν μπορεί να το κάνει με έναν σέντερ μπακ που λείπει από το ρόστερ;

Ap

Πάμε να δούμε τι καλό κυκλοφορεί στην αγορά, επιπέδου ΑΕΚ όμως - Δηλαδή παίκτες μεγάλης αξία, άρα και χτυπητά ονόματα, αφήνοντας όμως έξω τον Σολέ που μέχρι να τον "κόψει" ο ΠΑΟΚ έμεινε ελεύθερος από τη Σάλτσμπουργκ, κι αυτό κάτι δείχνει. Όπως είναι για παράδειγμα ο 33χρονος Ζοέλ Ματίπ, που απασχόλησε και τον Παναθηναϊκό, με θητεία μια ζωή σε Σάλκε και Λίβερπουλ, που στο πλαίσιο της ανανέωσης που έφερε η αποχώρηση του Κλοπ από τους Ρεντς το καλοκαίρι, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του. Ακόμα και τώρα διατηρεί market value στα 8 εκατ. ευρώ!

Ap

Ο Ντάνιελ Αμαρτέι είναι, επίσης, πολύ καλή επιλογή από τους free agent, διεθνής 29χρονος Γκανέζος με θητεία σε Κοπεγχάγη, Λέστερ και Μπεσίκτας, και market value στα 5 εκατ, όπως και ο Κόφι Τζιτζί (31χρονος, με καριέρα σε Τορίνο, Νατν και m.v. 2,5 εκατ. ευρώ). Ο 28χρονος Μποκαντί, που έκανε όνομα στη Σταντάρ Λιέγης είναι επίσης μια καλή επιλογή, όπως και ο Αντάμα Σουμαόρο (31 ετών, με καριέρα κυρίως σε Λιλ, Τζένοα και Μπολόνια).

Intime

Η περίπτωση του τεράστιου Σέρχιο Ράμος είναι μια κατηγορία από μόνη της - Παρά τα 38 του χρόνια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η ΑΕΚ άλλωστε, όπως διαβάσατε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Sportdog.gr, ήδη έχει κάνει βολιδοσκόπηση για τον Ισπανό σούπερ σταρ, δίνοντας του ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο!