Με το που... έσπασε η 100άρα ο Παναθηναϊκός κατέθεσε την επίσημη προσφορά του στον Γιώργο Βαγιαννίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει τον Ιούνιο του 2025! Συγκεκριμένα, 98 ημέρες από την 1η Ιανουαρίου που ο διεθνής δεξιός μπακ θα είναι ελεύθερος (μπαίνοντας όντως στο τελευταίο 6μηνο) να συμφωνήσει/υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, οι πράσινοι εδέησαν να του κάνουν πρόταση!

Ο "Βάγια" - γέννημα θρέμμα Παναθηναϊκός αλλά και προϊόν της πράσινης Ακαδημίας - παρότι έχει γίνει ο βασικός μπακ του τριφυλλιού και ο αναπληρωματικός στην Εθνική Ελλάδας , αγωνίζεται όντως με το χαμηλότερο συμβόλαιο στην ομάδα, το οποίο σε νετ καθαρές ετήσιες αποδοχές είναι κάτω των 100.000 ευρώ (κακά τα ψέμματα, παραπέμπει σε συμβόλαιο καλής ομάδας της Super League 2). Μάλιστα σε μια εποχή που το κλαμπ έχει απογειώσει τα κασέ των παικτών, με τον Γιάννη Αλαφούζο να εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην πολιτική των συμβολαίων που δίνει. Για να  γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις, αυτή την στιγμή στο πράσινο ρόστερ υπάρχουν 18 ποδοσφαιριστές με καθαρές ετήσιες απολαβές από 750.000 ως 2.800.000 ευρώ!  Ένας από αυτούς είναι και ο Μπάλντοκ που ήρθε το καλοκαίρι  με περίπου 800 χιλιάρικα τον χρόνο Μάλιστα οι 14 από αυτούς είναι με συμβόλαια plus του εκατομμυρίου!!

Για να μην το κουράζω, η στήλη επιβεβαίωσε ουσιαστικά αυτό που  είχε αποκαλύψει  σε αποκλειστικότητα ο καλός συνάδελφος Κώστας Γουλής, στο ΑΠΕ, από το βράδυ της Δευτέρας. Δηλαδή πως οι Κυπελλούχοι Ελλάδας υπέβαλαν την προσφορά τους στον 22χρονο ακραίο αμυντικό. Στις... λεπτομέρειες του δικού μας ρεπορτάζ: Πρώτον) η πρόταση στην πλευρά του παίκτη κατατέθηκε σήμερα (Τρίτη), Δεύτερον) η πρόταση αφορά 4ες συμβόλαιο, δηλαδή με διάρκεια ως το 2029, Τρίτον) οι συνολικές αποδοχές, καθαρές άνευ φόρων και χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους, θα φτάσουν εφόσον το εξαντλήσει στα 2.100.000 ευρώ, Τέταρτον) προβλέπονται κλιμακωτές αποδοχές, που θα αυξάνονται κατά 50.000 ευρώ τον χρόνο, τουτέστιν  450 - 500 - 550 - 600.000 ευρώ!!

Θυμίζω πως το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός δέχθηκε τουλάχιστον δυο επίσημες προτάσεις για την πώληση του Βαγιαννίδη, από Μπράγκα και Μποταφόγκο,  τις οποίες απέρριψε. Με τις δυο ομάδες να προσφέρουν στον παίκτη συμβόλαια με ετήσιες αποδοχές 1.200.000 και 800.000 ευρώ αντίστοιχα! Είναι βέβαιο, σύμφωνα τουλάχιστον με την διεθνή μανατζερική πιάτσα, πως όσο θα πλησιάζει η Ιη Ιανουαρίου τόσο θα αυξάνονται οι μνηστήρες που θα ενδιαφέρονται για τον Βαγιαννίδη, από την στιγμή που δεν θα δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό. Δεδομένα υπάρχουν αυτή την στιγμή εκδηλωμένο ενδιαφέρον προς την πλευρά του άσου από ομάδες από  Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γαλλία,  Πορτογαλία  ΑΛΛΆ κι από την Μποταφόγκο. Όπως δεδομένα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις στην υπόθεση Βαγιαννίδη αφού ο παίκτης τους αρέσει και τον θέλουν...

Ο ΠΑΟ ,λοιπόν, κατέθεσε την δεύτερη προσφορά του στον Βαγιαννίδη, περίπου 10 μήνες μετά την πρώτη ,που ξεκινούσε από τις 280.000 ευρώ καθαρές αποδοχές ετησίως (πάλι κλιμακωτές ανά χρονιά). Τότε το θέμα είχε παγώσει, με την πλευρά του παίκτη να μην ικανοποιείται και το κλαμπ να μην κάνει δεύτερη κίνηση. Για να επανέλθει σήμερα, προσφέροντας του ένα συμβόλαιο που αν του το είχε δώσει τον Δεκέμβριο του 2023 πιθανότατα ο Βαγιαννίδης να είχε συμφωνήσει και να υπέγραφε. Τώρα όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει θεαματικά. Ο Βαγιαννίδης δεδομένα θέλει να μείνει και να ανανεώσει στον Παναθηναϊκό αλλά προφανώς αξιολογεί - σαφέστατα λόγω και της  μεγάλης ζήτησης που έχει -με  υψηλότερα ποσά την παραμονή του. Είναι ο παίκτης που έδωσε με το γκολ του το τελευταίο Κύπελλο στην αγαπημένη του ομάδα, διεθνής πλέον και με μεγάλο μάρκετ εντός και εκτός Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά προσέφερε στον Βαγιαννίδη ΝΕΟ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές κατά 100.000 λιγότερες  από το συμβόλαιο που πληρώνει στον ανενεργό Κλέιχεσλερ και κατά 1.000.000 λιγότερες από εκείνο που θα έχει για τα επόμενα3 χρόνια ο ανενεργός Βιλένα! Χοντρικά δίνει στον Βαγιαννίδη που και πρότζεκτ είναι και με μεγάλη μεταπωλητική αξία ΤΑ ΜΙΣΑ από αυτά που έσκασε στον 31χρονο Τζόρτζ Μπάλντοκ!!! Πρέπει να περιμένουμε  την απάντηση του παίκτη προσεχώς, αν και με μια πρώτη αίσθηση η διαπραγμάτευση λογικά θα τραβήξει