Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού, καθώς στους Πειραιώτες έχει προταθεί ο Γκιλάν Κονάν, 28χρονος αριστερός μπακ που έχει αξιοσημείωτη καριέρα μέχρι στιγμής. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ τού sportdog με τίτλο "Ολυμπιακός για Ντέλε Άλι και επιθετικό - Φέρνει και αμυντικό μετά τον Ουνάς" μεταξύ άλλων αναφέραμε ότι:

"Για την ακρίβεια, ακούγεται στη μανατζερική πιάτσα πως ο Ολυμπιακός ψάχνεται για αριστερό μπακ, μιάς και ο Ορτέγκα μοιάζει απελπιστικά μόνος στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Αποστολόπουλο να μην κερδίζει ως τώρα την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ. Ο νεαρός μπακ δίνει… εξετάσεις, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το αν η ομάδα θα παραμείνει ως έχει ή αν θα προχωρήσει σε μεταγραφή είτε τώρα είτε τον Ιανουάριο (ήδη από την ελληνική αγορά έχει ξεχωρίσει τον Αθανασίου του Ατρομήτου) είναι απόφαση που θα πάρει ο προπονητής".

Για αυτό λέμε ότι έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μέσα σε αυτή τη συγκυρία να εμφανίζεται το όνομα του Κονάν στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, που είχε απασχολήσει και την άνοιξη του 2022, αλλά δεν είχε έρθει τότε στην Ελλάδα. Αντίθετα, είχε φύγει από τη Ρεμς με μεταγραφή για την Αλ Νασρ (στην καριέρα του έχει παίξει, ακόμα, σε Γκιμαράες και Αλ Φέιχα), αλλά επειδή πιάνει θέση ξένου δεν ήταν εύκολο να συνεχίσει στο αραβικό ποδόσφαιρο.

Στις 7 Σεπτεμβρίου έμεινε ελεύθερος από την Αλ Νασρ, με αποτέλεσμα να ψάχνει για συμβόλαιο και να αναθερμανθεί η προοπτική τού Ολυμπιακού.

"Ένας αριστερός μπακ είναι, δεν υπάρχει κάτι παραπάνω για να πω. Τρέχει, αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια έπαιζε στη Ρεμς την εποχή που ήταν πολύ αμυντικογενής. Επιθετικά έκανε λίγα πράγματα. Προπονητής του, τότε, ήταν ο Όσκαρ Γκαρθία, που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό πριν από μερικά χρόνια. Ήταν ομάδα που έπαιζε άμυνα και ο Κονάν πηγαίνει μέχρι τη γραμμή του κέντρου", ανέφερε μέσω του sportdog, για τη θητεία του στη Γαλλία, ο δημοσιογραφος Μιχάλης Σινάκος που αναλύει αγώνες στη Ligue 1.

Ενδιαφέρον έχουν όσα μας είπε για τον Κονάν, που είναι διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού και έχει market value στα 6 εκατ. ευρώ (το υψηλότερο που έχει φτάσει είναι στα 8 εκατ. ευρώ), και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, που είναι expert στο ποδόσφαιρο του αραβικού κόσμου.

"Δεν είναι κάτι σπουδαίο, μια χρονιά έπαιξε βασικός στην Αλ Νασρ και μετά τον έδωσαν δανεικό στην Αλ Φέιχα, που είναι μικρομεσαία ομάδα - Έστω κι αν έχει ανέβει το επίπεδο. Εδώ ο Φορτούνης και ο Κουρμπέλης πήγαν σε μικρομεσαίες ομάδες. Είναι διεισδυτικός, ανεβαίνει, παίζει επιθετικά σε σχέση με την καριέρα του στη Γαλλία, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο", ανέφερε σχετικά ο καλός συνάδελφος.