Η μεταγραφή τού Αντάμ Ουνάς στον Ολυμπιακό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους οπαδούς του συλλόγου, καθώς ο διεθνής Αλγερινός εξτρέμ (με ρίζες από τη Γαλλία) έκανε όνομα στην Ιταλία από το 2017 (Νάπολι, Κροτόνε, Κάλιαρι) και από το καλοκαίρι του 2022 βρέθηκε στη Ligue 1 για λογαριασμό της Λιλ. 

Με τη γαλλική ομάδα δεν είχε καλή παρουσία (από τα 7 εκατ. ευρώ που είχε market value όταν πήγε έπεσε στα 4 εκατ. ευρώ τώρα), με αποτελεσμα να μείνει ελεύθερος. Οι Πειραιώτες μέχρι στιγμής δείχνουν να έχουν έλλειμμα στην ποιότητα σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο και, παρότι δεν μας έχουν συνηθίσει στο να αποκτούν ποδοσφαιριστές αυτη την εποχή, τελικά φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πρόκειται για εξτρέμ που παίζει και ως δεύτερος επιθετικός πίσω από τον επιθετικό, συγκλίνει με το δεξί πόδι όταν παίζει αριστερά, είναι φαντεζί, έχει την ντρίπλα, μπορεί να μαρκάρει τον αμυντικό και να τον περάσει. Μπορεί να ανανεώσει τη θέση τού εξτρέμ δηλαδή και να δώσει στοιχεία που υπάρχουν τωρα στο παιχνίδι των Ερυθρόλευκων!

Αυτός "έφερε" τον Ουνάς στον Ολυμπιακό!

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε ποιος ήταν εκείνος που τον "έφερε" στον Ολυμπιακό, δηλαδή ποιου ζήτησαν την άποψη οι Πειραιώτες για να προχωρήσει ή όχι η μεταγραφή - Πλην των Καρεμπέ και Ανιγκό που γνωρίζουν άριστα τη γαλλική αγορά, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχουν καθημερινή τριβή με το ποδόσφαιρο τη Γαλλία.

Ο Αντάμ Ουνάς
AP Photo/Michel Spingler

Ποιος έχει από αυτούς που βρίσκονται στο Λιμάνι; Ο Ρομέν Πιτό, που εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα και έχει αναλάβει την Κ19 του Ολυμπιακού! Ο Γάλλος προπονητής είχε μεγάλη θητεία στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα της Μονπελιέ και, σαφώς, η άποψή του μετράει. Σε κάθε περίπτωση ζητήθηκε η γνώμη του για τον Ουνάς, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια τον έβλεπε στα παιχνίδια της Λιλ και γνώριζε τα πάντα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται..

Πώς βρέθηκε στου Ρέντη ο Πιτό

Ανακατατάξεις υπήρξαν στα τμήματα υποδομής τού Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, καθώς ήταν δεδομένη η απόφαση να μην υπάρξει Ολυμπιακός β΄ από τη στιγμή που δεν κατάφερε να "σώσει" την κατηγορία.

Με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Μαρινάκης (που είχε δώσει ρητή εντολή να μην υποβιβαστεί η β΄ ομάδα) να πάρει δραστικές αποφάσεις και να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ενισχύοντας όμως παράλληλα την Κ19, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατέκτησε το Youth League, από τη στιγμή που ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος (προπονητής μέχρι το τέλος της σεζόν στην Κ19) πήρε προαγωγή και είναι βοηθός τού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο τής πρώτης ομάδας. 

Με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να στρέψουν την προσοχή τους στον Ρομέν Πιτό - 46χρονο τεχνικό από τη Γαλλία, που ήταν επικεφαλής ακαδημιών στη Μονπελιέ, προπονητής τής β' ομάδας και βοηθός. Τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 έκατσε στον πάγκο και της πρώτης ομάδας, ενώ ως ποδοσφαιριστής είχε παίξει σε Μονπελιέ, Σοσό, Νις, Κρέτελ και Λανς.