Ήταν Φλεβάρης 2013, μεσούσης της σεζόν 2012/13. Ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε τη συνεργασία του με τον προπονητή, Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ο Ισπανός legend (ως παίκτης μόνο) της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε την εντολή να κάνει το νταμπλ, να προσπαθήσει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League και (εξίσου ως βασική δουλειά του είχε ανατεθεί) να κάνει ξεσκαρτάρισμα / αξιολόγηση του ρόστερ. 

Το πρωτάθλημα ουσιαστικά ήταν τελειωμένο από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ που είχε φροντίσει, πριν απολυθεί, να πάει τον Ολυμπιακό στο +9β. από τον 2ο σε μια λίγκα όπου ο ανταγωνισμός ήταν στα χειρότερά του και δεν υπήρχαν πλέι οφ. Στο κύπελλο οι ερυθρόλευκοι ήταν και τυχεροί αφού στα προημιτελικά αντιμετώπισαν τον ΠΑΣ Γιάννινα, στα ημιτελικά τον Πανθρακικό και στον τελικό τον Αστέρα Τρίπολης.

Αντιθέτως στην Ευρώπη ο Μίτσελ πιάστηκε πλήρως αδιάβαστος στο μόλις 2ο ματς του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Φιλοξενήθηκε από τη Λεβάντε (του Ιμπόρα) στη Βαλένθια και γνώρισε συντριβή με 3-0 για τον ενδιάμεσο (σ.σ.: πήγαιναν οι ομάδες που αποκλείονταν από όμιλο Champions League) γύρο του Europa League με συνέπεια η ρεβάνς να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα (νέα ήττα με 1-0).

Intime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στο ξεκίνημα της σεζόν, κι αφού η ομάδα δημιουργήθηκε γύρω από τις υποδείξεις του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός πέρασε κρίση. Και περίοπτη θέση σ' αυτή είχε ο προπονητής του. Στην πρεμιέρα των επίσημων υποχρεώσεων, με την Καλλονή στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, κέρδισε με το ζόρι 1-0 παίζοντας κακά και με τον κόσμο να αποδοκιμάζει. 

Ακολούθησε μια δύσκολη νίκη με 2-1 επί του Ατρομήτου στο Γ.Καραϊσκάκης και μετά από δύο άνετες νίκες με Λεβαδειακό (εκτός 0-5) και Ξάνθη (εντός 4-0) ήρθε (όπως και τώρα) μια λευκή (0-0) ισοπαλία με τον Παναιτωλικό (στο Αγρίνιο τότε) μετά από μια εντός έδρας συντριβή (1-4) από την Παρί στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να φιλοξενηθεί από την Άντερλεχτ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League έχοντας στις αποσκευές του την τεράστια μουρμούρα του κόσμου του και την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προπονητή του. Το κλίμα ήταν μουδιασμένο στην αποστολή (σ.σ.: την οποία ακολούθησα ως απεσταλμένος του Πρωταθλητή με τον οποίο συνεργαζόμουν τότε). Κάποιοι (όχι στην αποστολή) μάλιστα έλεγαν ότι θα μπορούσε αυτό το ματς να είναι το τελευταίο ματς του Μίτσελ στον πάγκο του ΑΝ ο Ολυμπιακός είναι κακός ή αν γνωρίσει τη συντριβή. 

Με τον Ρομπέρτο στο τέρμα να πιάνει ακόμα και τις... μύγες που είχαν κατεύθυνση στην εστία του και τον Μήτρογλου να κάνει χατ-τρικ οι ερυθρόλευκοι θριάμβευσαν 3-0 και ο Ισπανός κόουτς επέστρεψε θριαμβευτής και πήρε... παράταση. Μια παράταση που ακολουθήθηκε από μια αρκετά καλή σεζόν με αποκορύφωμα την πρόκριση από τον όμιλο του Champions League (άφησε έξω Μπενφίκα και Άντερλεχτ και προκρίθηκε μαζί με την Παρί) και το ζευγάρωμα με τη Μαν.Γιουνάιτεντ στα νοκ-άουτ την οποία κέρδισε 2-0 στο Φάληρο μετά από αξέχαστο ματς αλλά εν τέλει αποκλείστηκε με ήττα 3-0 στο Ολντ Τράφορντ.

Ακριβώς 4012 μέρες (10 χρόνια, 11 μήνες, 24 μέρες) από τότε σήμερα μου ήρθε στο νου εκείνη η περίοδος. Όντας 439 χλμ. πιο νότια από τις Βρυξέλλες, στη Λιόν της Γαλλίας, ο Ολυμπιακός γενικώς και ο Μεντιλίμπαρ ειδικώς θέλουν να κάνουν απόψε ό,τι τότε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ. Τη «βλέπουμε», τη διαβάζουμε, την ακούμε όλοι μας τη μουρμούρα που έχει αρχίσει από την 1η αγωνιστική της Super League για τους ερυθρόλευκους και τις επιλογές που έκανε (και δεν έκανε) ο Ισπανός προπονητής του μεταγραφικά αλλά και ειδικά στα ματς ως τώρα.

Προσωπικά τη θεωρώ, επιεικώς, υπερβολική όλη αυτή την κριτική που γίνεται και το μόνο που πρέπει να κάνουν άπαντες είναι υπομονή και να δώσουν χρόνο στην ομάδα (αρκετά από τα κομμάτια της οποίας είναι δικαιολογημένα ανέτοιμα) να βρει ρυθμό και χημεία.

Intime

Μπορεί άραγε ο Ολυμπιακός σήμερα να κάνει ένα ματς και να πάρει ένα αποτέλεσμα όπως εκείνος του Μίτσελ; Ένα ματς που θα «αγοράσει» χρόνο για το σύνολο και θα κάνει τη μουρμούρα να κοπάσει; Δεν παίζω στοίχημα, άρα δεν θα προβλέψω οτιδήποτε, θετικό ή αρνητικό. Θα περιμένω να δω την αλήθεια που ξεδιπλώνεται στο χορτάρι, έτσι θα γίνει και απόψε.

ΥΓ: Εκείνο στις Βρυξέλλες ήταν το 25ο ματς του Μίτσελ στον Ολυμπιακό, το αποψινό είναι το 29ο του Μεντιλίμπαρ ο οποίος, όπως έχω γράψει, θέλει να... ξορκίσει και την «κατάρα» της Σεβίλλης.