Μπορεί τα αποτελέσματα ως τώρα να μην είναι ιδανικά, αλλά στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Εξάλλου, το ρόστερ που έφτιαξε τη φετινή σεζόν είναι πραγματικά εντυπωσιακό και δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τους εγχώριους ανταγωνιστές.

Ακόμα και στην άμυνα, που θεωρητικά εντοπίζεται οι μεγαλύτερες ελλείψεις, οι λύσεις που έχει στη διάθεσή του ο Ματίας Αλμέιδα είναι ποιοτικές. Η ποιότητα θα "εκτοξευόταν" αν ντυνόταν στα κιτρινόμαυρα και ο Σέρχιο Ράμος, αφού ο Μάριος Ηλιόπουλος το πάλεψε πολύ για να πραγματοποιήσει ένα ακόμα "μπαμ".

Το ζήτημα είναι πως με τόσους πρωτοκλασάτους παίκτες στο ρόστερ και δίχως την ύπαρξη ευρωπαϊκών αγώνων, τα ματς είναι πολύ λίγα για να χωρέσουν όλοι. Άρα, νομοτελειακά, υπάρχουν αυτοί που θα μείνουν εκτός πλάνων και θα αγωνίζονται... από ελάχιστα έως καθόλου. Στην κατηγορία αυτή ανήκει ο Γεράσιμος Μήτογλου.

Intime


Ο Έλληνας άσος πήρε φανέλα βασικού κόντρα στον Βόλο λόγω απροόπτου με τον Βίντα, σε ματς που η ΑΕΚ επικράτησε 2-0. Παρά το γεγονός ότι με τον Μήτογλου βασικό η Ένωση κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν, ο 24χρονος στόπερ έμεινε στον πάγκο στο επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Καλλιθέα (0-0). Μάλιστα δεν πάτησε χορτάρι ούτε μετά τον τραυματισμό του Μουκουντί, με τον Αλμέιδα να προτιμά να περάσει στη θέση του τον Κάλενς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Μήτογλου δεν αρέσει ο ρόλος του στην ομάδα, καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να παίζει περισσότερο. Βρίσκεται σε ιδανική ηλικία, έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Έλληνες αμυντικούς, αλλά δεν βρίσκει τον χρόνο συμμετοχής που θα επιθυμούσε ακόμα και όταν εκμεταλλεύεται τις αγωνιστικές ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.

Intime

Ένας δανεισμός το περασμένο καλοκαίρι πιθανότατα θα μπορούσε να ωφελήσει την πλευρά τόσο του παίκτη όσο και της ομάδας. Από την άλλη, ίσως ο Αλμέιδα ένιωθε ανασφάλεια για τους αρκετούς τραυματισμούς που η ΑΕΚ παρουσιάζε από πέρυσι, όμως φέτος έχουν... παραγίνει! Βίντα, Κάλενς και Μουκουντί βγάζουν συχνά θέματα τραυματισμών, συνεπώς ο Αργεντινός κόουτς ήθελε να έχει μία ακόμα λύση και προτίμησε να κρατήσει τον Μήτογλου αντί να ψάξει για άλλον στόπερ. Πάντως, ως τώρα το αποτέλεσμα είναι να παραμένει στο ρόστερ ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, "εγκλωβισμένος" στο ρόλο του τέταρτου -ιεραρχικά- κεντρικού αμυντικού, που είναι ξεκάθαρο πως δεν καλύπτει πλέον τις φιλοδοξίες του.