Ο Ολυμπιακός ψάχνει ρυθμό και ψυχολογία μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στη σεζόν. Μπορεί να έκανε δυνατή εκκίνηση με 3/3 στη Super League, όμως η εικόνα της ομάδας δεν ενθουσίαζε. Στη συνέχεια ήρθαν οι γκέλες με Παναιτωλικό και Άρη, αλλά και η ήττα από τη Λυόν για να αναδείξουν τα προβλήματα, που είχαν "κρυφτεί" λόγω των αρχικών νικηφόρων αποτελεσμάτων.

Κάπως έτσι αποφασίστηκε πως χρειάζεται ενίσχυση, με τους Ερυθρόλευκους να προχωρούν σε τουλάχιστον μία μεταγραφή στα τέλη Σεπτέμβρη και τον Μεντιλίμπαρ να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του. Οι τραυματισμοί και η προβληματική απόδοση αναγκάζουν τον Βάσκο τεχνικό να προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές, προκειμένου να "ξυπνήσει" την ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ρέντη, δεν αποκλείεται ο κόουτς να προβεί σε μία απόφαση-έκπληξη, επαναφέροντας στην ενδεκάδα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη σε κάποιο από τα επόμενα ματς!

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης
InTime / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σίγουρα ο Κωνσταντίνος Τζολάκης είναι ο τελευταίος που φταίει για τα ατυχή αποτελέσματα του πρόσφατου διαστήματος. Παραμένει σταθερός κάτω από τα γκολπόστ, αποφεύγει τις γκάφες και δεν φέρει ουσιαστική ευθύνη για κανένα από τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε κόντρα σε Άρη και Λυόν.

Η πιθανή επανεμφάνιση Πασχαλάκη δεν έχει να κάνει με την απόδοση του Τζολάκη, αλλά με την επιθυμία να πάρει χρόνο συμμετοχής μετά από καιρό ο έμπειρος γκολκίπερ ώστε να επανέλθει σε αγωνιστικό ρυθμό. Αν και δεν είναι πλέον βασικός, θα είναι λάθος να πιστέψει κανείς πως ο Μεντιλίμπαρ έχει ξεγράψει τον Πασχαλάκη. Αν ίσχυε αυτό, θα είχε εισηγηθεί την απόκτηση άλλου τερματοφύλακα το καλοκαίρι, κάτι που δεν συνέβη. Ο Βάσκος τεχνικός λογίζει τον 35χρονο τερματοφύλακα ως μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση πίσω από τον Τζολάκη. Γι' αυτό και θέλει να τον διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο "ζεστό" με ορίζοντα τη συνέχεια της σεζόν, καθώς υπάρχουν τρεις διοργανώσεις, ενώ ακόμα και τα ευρωπαϊκά ματς είναι αυξημένα στο νέο σύστημα του Europa League.

Όχι μόνο αυτό, αλλά σκεφτείτε τι μήνυμα θα περάσει ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα αφήνοντας στον πάγκο τον πιο... αναντικατάστατο παίκτη του ως τώρα. Κανείς στον Ολυμπιακό δεν μπορεί να εφησυχάζει καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσει τη θέση του. Οι Πειραιώτες πρέπει να βελτιωθούν και αναζητούνται τρόποι για να γίνει το απαραίτητο "ηλεκτροσόκ"!