Την άποψη, ότι αν οι μεταγραφές προσαρμοστούν και δέσουν με τους παλαιότερους παίκτες, ο Άρης θα μπορέσει να σπάσει την 4άδα εξέφρασε ο Γιώργος Ζήνδρος. Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας της Θεσσαλονίκης μίλησε στο Sportdog, όπου αναφέρθηκε στο σπουδαίο διπλό της Τούμπας. «Συνεχίστηκε μια παράδοση και μας φέρνει στο νου αναμνήσεις παλιές», αναφέρει με ευχαρίστηση και στέκεται στις μεταγραφές:

«Οι επιλογές αυτήν την χρονιά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες. Απλώς είναι θέμα χρόνου και προπονητού το πως θα τους προσαρμόσει και θα τους δέσει, για να βρίσκονται μεταξύ τους», σημείωσε και στήριξε τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος δίνει τις δικές του απαντήσεις με τα τελευταία αποτελέσματα στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. «Είναι άξιος συγχαρητηρίων. Σχεδόν κάθε χρόνο δημιουργεί μια νέα ομάδα. Σίγουρα αξίζει περισσότερη εμπιστοσύνη», επισημαίνει.

Γιατί ξεχωρίζει ΑΕΚ και Ολυμπιακό και του αρέσουν Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ; Διαβάστε τη συνέντευξη που παρασχώρησε:

Είστε ικανοποημέος από την καλοκαιρινή ενίσχυση του Άρη;

«Νομίζω, ότι οι επιλογές αυτήν την χρονιά ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες. Και ο Σιφουέντες με τον Μοντσού στο κέντρο και στα πλάγια ο Σιστόν με τον Ντιαντί ήταν πολύ καλές κινήσεις. Επίσης είναι σημαντικό, ότι κρατήσαμε τον Μορόν και τον Μανού Γκαρθία. Απλώς είναι θέμα χρόνου και προπονητού το πως θα τους προσαρμόσει και θα τους δέσει, για να βρίσκονται μεταξύ τους. Γι'αυτό υπάρχουν μεταπτώσεις στην απόδοση από μια Κυριακή στην άλλη. Όταν δεν κερδίσαμε τον Αστέρα Τρίπολης και χάσαμε στην Κρήτη από τον ΟΦΗ, η ομάδα έδειξε, ότι έχει σκαμπανεβάσματα».

Είναι πολύτέλεια να μένουν στον πάγκο παίκτες όπως Νταρίντα, Ζαμόρα και Σαβέριο; Είδαμε κιόλας στο πρόσφατο ματς του Κυπέλλου, που αγωνίστηκαν, ότι ο Μάντζιος έβαλε στη συνέχεια τους βασικούς, για να πάρει την πρόκριση, δείγμα, ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία τους.

«Φανταστείτε, ότι δεν είναι μόνο Νταρίντα, Ζαμόρα, Σαβέριο, αλλά και ο Σουλεϊμάνοφ. Όλοι αυτοί δείχνουν μάχη για να βρούνε χώρο. Υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα. Αυτό είναι καλό. Είναι στο χέρι του προπονητή να δει ποιοι είναι σε καλή κατάσταση και ποιοι δεν δένουν με τους υπόλοιπους».

Τί σας έκανε εντύπωση από το διπλό στην Τούμπα;

«Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων. Αυτό δεν μας πτόησε και η ομάδα μπήκε στο δεύτερο μέρος πιο δυνατά. Με ένα γκολ του Μανού Γκαρθία συνεχίστηκε μια παράδοση που έχει χτιστεί στην Τούμπα και μας φέρνει στο νου αναμνήσεις παλιές».

Πώς σας φάνηκε το γκολ του Γκαρθία;

«Ήταν μια προσωπική ενέργεια, ένα πολύ ωραίο μπάσιμο και ένα δυνατό σουτ με το μύτο από πολύ κλειστή γωνία που αιφνιδίασε τον Κοτάρσκι. Ήταν πανέμορφο και πολλοί δεν το κατάλαβαν ότι μπήκε κιόλας, ιδίως το τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ».

Η επικράτηση επί του ΠΑΟΚ ήταν μία απάντηση του Μάντζιου στους επικριτές του; Τον τελευταίο καιρό υπάρχει μουρμούρα και ίσως αρκετά άδικη μπροστά στο έργο που έχει προσφέρει ο Έλληνας τεχνικός στην ομάδα.

«Αυτή είναι η μοίρα των προπονητών. Το ξέρετε πολύ καλά. Όταν η ομάδα κερδίζει, κερδίζουμε όλοι μαζί. Όταν χάνουμε, οι ευθύνες επικεντρώνονται στους προπονητές. Ο Μάντζιος έχει δώσει πάρα πολλά. Είναι άξιος συγχαρητηρίων. Σχεδόν κάθε χρόνο δημιουργεί μια νέα ομάδα. Σίγουρα αξίζει περισσότερη εμπιστοσύνη και ιδίως να μπορεί να κρατήσει τους παίκτες που θέλει και να πάρει τους ποδοσφαιριστές που θέλει».

Φέτος τον έχει καλύψει ο Καρυπίδης μεταγραφικά;

«Εννοείται, ότι οι επιλογές φέτος ήταν καλύτερες από άλλα έτη».

Ο Άρης νίκησε τον Ολυμπιακό με εμφατική εμφάνιση με το σκορ να τον αδικεί επειδή μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο. Πήρε και σπουδαίο τρίποντο στην Τούμπα. Υπάρχει όρεξη για κάτι παραπάνω, όπως ένας τίτλος για παράδειγμα;

«Μακάρι να βάλουμε στόχον τον τίτλο.Ας είμαστε όμως ρεαλιστές και προσγειωμένοι. Όταν χάνεις από τον ΟΦΗ και φέρνεις ισοπαλία με Αστέρα, στα υποτίθεται μικρά ματς, τότε δυσκολεύει η κατάσταση. Στόχος είναι να φτάσουμε στην 4άδα και όλα τα άλλα ίσως έρθουν με την προσαρμογή των νέων στην εξίωση και την υποστήριξη από τους παλιούς».

Πώς βλέπετε τους μεγάλους αντιπάλους του Άρη;

«Ο Ολυνμπιακός δεν έχει ξεκινήσει καλά. Σίγουρα είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων μέχρι τώρα. Το ίδιο θα έλεγα και για την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ ασταθής. Ο ΠΑΟΚ ενώ μέχρι τώρα φαινόταν, ότι στέκει πολύ καλά, βλέπω, ότι αρχίζει να χάνει έδαφος. Αν συνεχιστεί έτσι το πρωτάθλημα έχουμε πιθανότητα να σπάσουμε την 4άδα και να βγούμε απευθείας στην Ευρώπη. Να μην χρειαστεί να παίξουμε για την 5η θέση.

Ποιες ομάδες και προπονητές σας αρέσουν;

«Μου Αρέσει ο Αλμέιδα. Βλέπει γήπεδο, παίκτες και νομίζω, ότι ενισχύθηκε αρκετά η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός με Μεντιλίμπαρ είναι ομάδα που αν πάρει μπροστά μπορεί να γίνει ασταμάτητος. Δεν ξεκίνησε καλά αλλά έχει τις δυνατότητες. ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν αστάθειες. Νομίζω ότι οι προτιμήσεις μου αφορούν τους δύο πρώτους».