Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής, Νίκος Καραγεωργίου, αναλύοντας διεξοδικά τα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη για το «κλάσικο» της Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, στάθηκε στον παράγοντα τύχη που έπαιξε τον δικό της ρόλο στο ντέρμπι, την αδυναμία των «ασπρόμαυρων» να κερδίζουν τα «μεγάλα» παιχνίδια, ενώ σχολίασε και το κομμάτι προσαρμογής των νέων παικτών όπως ο Μπακαγιόκο και ο Κόλει. 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5:

«Ήταν τυχερός ο Άρης που κέρδισε. Άλλες χρονιές στην Τούμπα μέσα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αλλά αυτή την φορά ήταν ξεκάθαρα τυχερός.

Ήταν με το μέρος του η τύχη, αλλιώς δεν θα κέρδιζε. Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις που ήταν να μπει η μπάλα στα δίχτυα του Άρη και δεν μπήκε, ενώ για τον Άρη ήταν ένα γκολ που μπορούσε κάποιος να το εκτελέσει 50 φορές και να μην μπει καμία. Την ίδια στιγμή, χαμένες φάσεις από το πέναλτι και από το ένα μέτρο για τον ΠΑΟΚ δεν μπήκαν γκολ. Όμως στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η τύχη. 

Εγώ στέκομαι στο πρώτο ημίχρονο, που αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα ο Κωνσταντέλιας ήταν πιο αποτελεσματικοί, έπρεπε το σκορ να είναι 3-0».

Για την αδυναμία του Κωνσταντέλια στα τελειώματα: «Το θέμα είναι αν έχει την ικανότητα να εκτελέσει. Εγώ λέω πως σε αυτό το κομμάτι μειονεκτεί και δεν ολοκληρώνει καλά τις προσπάθειές του. Το ίδιο συνέβη και στη Γαλατασαράι.

 Έχει μια αναποτελεσματικότητα εκεί και πρέπει να την βελτιώσει. Δεν συζητάμε για το αν το παιδί έχει ταλέντο. Έτσι όπως τον βλέπω όμως θέλει μια βελτίωση στο θέμα της δύναμης. Από εκεί και πέρα ας προπονηθεί καλύτερα στο πλασέ και στα τελειώματα.

 Γιατί μέσα σε τρεις μέρες ο ίδιος παίκτης βρέθηκε 7-8 περιπτώσεις μπροστά σε μια πάσα και δεν το έκανε, ούτε στη Τουρκία ούτε εδώ. Μπορεί να το βελτιώσει αυτό».

Ο Νίκος Καραγεωργίου
InTime / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει τη νίκη σε σημαντικά παιχνίδια, όπως αυτό με την Μάλμε ή τα εγχώρια ντέρμπι: «Μπορεί να μην έχει πάρει νίκη στα μεγάλα παιχνίδια, όμως δεν λέει κάτι αυτό. Είναι σε μια χρονική στιγμή που οι ομάδες προσπαθούν να βρούνε τον ρυθμό και οι παίκτες τον ρόλο τους. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία είναι και λίγο άτυχος. Με την Μάλμε ένα έφαγε ένα απίστευτο γκολ στο 98, με τον Άρη έφαγε ένα επίσης απίθανο γκολ, ενώ θα μπορούσε να βάλει εκείνος άλλα τόσα. Στη Γαλατά δεν πέρασαν οι πάσες. Με λίγο προσοχή θα είχε διαφορετικά αποτελέσματα».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στα λάθη: «Δεν πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία σε αυτές τις στατιστικές, αλλά σίγουρα κάτι λένε και αυτά. Χθες λάθος ήταν η εμμονή του Κοτάρσκι να προσπαθεί να παίζει από πίσω, ενώ ο Άρης πρέσαρε πολύ καλά και δημιουργούσε προβλήματα. Δεν ξέρω αν ήταν εντολή του προπονητή, αλλά αν είναι πρέπει να το σταματήσει και να του προτείνει να κάνει κάτι άλλο. Χθες έγινε μια τέτοια παρέμβαση ή μια τέτοια εντολή και αυτό ήταν λάθος.

Ο Κοτάρσκι έχει την ικανότητα να κατεβάσει τη μπάλα και να την βοηθήσει να βγει σωστά. Πιθανόν για αυτό ο προπονητής δίνει αυτή την εντολή. Άρα είναι ένα τακτικό θέμα, σε συνεννόηση των δύο. όμως μερικές φορές μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και εκεί είναι που πρέπει να το σταματήσει».

Για το αν δικαιώθηκε ο Λουτσέσκου με την επιλογή να ξεκινήσει βασικό τον Μπακαγιόκο: «Νομίζω όχι, θέλει λίγο χρόνο ακόμη να τον δούμε καλύτερα. Έκανε 2,-3 καλές ενέργειες, αλλά μερικέ φορές έχανε την μπάλα με ευκολία στη διεκδίκηση. Αν αποκτήσει και καταλάβει καλυτέρα τον ρόλο του, κάτι θα δώσει αυτό το παιδί».

Τέλος, για το δίλημμα Κόλει- Μιχαηλίδη και το ποιος είναι καλύτερο να παίζει: «Μπορεί να έρθει ο Λόβρεν και να πάρει τη θέση τους. Έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες, έχει πάρει πρωταθλήματα και παγκόσμια κύπελα. Ο Μιχαηλίδη πρέπει να δουλέψει πολύ, έχει μερικά κενά. Γιατί ο Κουλιεράκης τα βελτίωσε όλα μέσα σε ένα χρόνο, έτσι πρέπει να κάνει και αυτός. Δεν ξέρω αν το επηρεάζει ότι δεν του δείχνουν εμπιστοσύνη. Πρέπει όμως να δείξει ότι έχει χαρακτήρα και ότι δεν επηρεάζεται από αυτό, για να πάρει τη θέση».