Για όσα έφταιξαν και έφεραν την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ρίχνοντας και "μπηχτές" για τους παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Τούμπας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος κόουτς στην συνέντευξη Τύπου:

Για τα 60 λαθη του ΠΑΟΚ στο ματς και το αν επαιξε ρολο καποια κούραση από το παιχνιδι με την Γαλατά: «Τα λάθη κρίνουν τα παιχνίδια. Εμείς ειχαμε λάθη μπροστά από την εστία μας και ένα από αυτά το πληρώσαμε, δεχόμενοι ένα γκολ. Δεν με ενδιαφέρει η στατιστική. Παίξαμε πολύ καλά αλλά σε αυτά τα παιχνίδια πρέπει να σκοράρεις, αν δεν το κάνεις μπορεί να το πληρώσεις στην μια φάση του αντιπάλου. Πάντα μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια ειναι δυσκολη η διαχείριση αλλά είμαστε μαθημένοι σε αυτό. Ο Άρης ειναι μια καλή ομάδα, αλλά υπήρχε διαφορά στην ποιότητα των ευκαιριών ανάμεσα μας. Είχαμε τεράστια διαφορά δυναμικότητας μέσα στο γηπεδο. Δεχτήκαμε ένα γκολ από μια απίστευτη κατάσταση, ενώ εμείς χάσαμε ένα γκολ πραγματικά με κενή εστία.

Υπάρχουν περίοδοι στο ποδόσφαιρο που ό,τι και αν κάνεις, γυρνάει εναντίον σου. Υπάρχουν και το αντίθετο, που ό,τι και αν κάνεις σου βγαίνει. Υπάρχουν διάφορες περίοδοι με μπάλες που με κάποιο τρόπο πήγαινε άουτ κατά καιρούς και σε αυτή την διαδικασία πρέπει να μάχεσαι συνεχώς και να βγάζεις αντίδραση με αποφασιστικότητα στο γήπεδο. Πρέπει να γυρίσουμε αυτή την κατάσταση προς όφελος μας.

Πιστεύω ότι είχαμε 5-6 καταστάσεις που για μια πάσα όχι τόσο δυνατή ή μια επιλογή δεν ήταν τέλεια και δεν βγήκαμε κοντά στο γκολ, πέραν των φάσεων που είχαμε για να σκοράρουμε. Ήταν μια καλή εμφάνιση, με αποφασιστικότητα αλλά δυστυχώς πληρώσαμε αυτό το λάθος και τις χαμένες μας ευκαιρίες. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό στους παίκτες. Αυτή η κατάσταση από το πλάγιο μας κόστισε το γκολ εναντίον μας και την ήττα. Δεν μπορώ να θυμηθώ ένα ματς τα τελευταία τρία χρόνια με τον Άρη, ειλικρινά, που ακόμα και να έχουμε κερδίσει να έχουμε δημιουργήσει τόσες φάσεις όσες σήμερα. Ειδικότερα κοντρα σε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει με συνοχή όταν αντιμετωπίζει μια από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα».

Για το αν σοκαρίστηκε η ομάδα από το γκολ του Άρη και τα διαστήματα που άνοιξε ο ρυθμός: «Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολυ aggressive και κερδίσαμε αρκετές φορές την μπάλα στον άξονα. Ο Άρης ειχε πολλούς παίκτες στο δικό του μισό. Εμείς δεν είχαμε τόσα λάθη στο πρώτο, όσα στο δεύτερο. Μετά το γκολ είναι λογικό να υπάρχει μια απογοήτευση στην ομάδα ειδικά με τον τρόπο που μπαίνει μετά από τις χαμένες δικές μας ευκαιρίες. Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό για να τελειώσουμε τις φάσεις όπως πρέπει. Περίμενα λίγο περισσότερα πράγματα από τους παίκτες που πέρασαν στο ματς ως αλλαγή, έδειξαν θέληση, είχαν και την πίεση περισσότερη σε εκείνο το σημείο του αγώνα».

Για τον αέρα αν επηρέασε το πλάνο του για το ματς: «Επηρέασε και τις δύο ομάδες. Ο Άρης ειχε τον αέρα μαζι του στο πρωτο μέρος, αλλά εμείς είχαμε τις καλύτερες ευκαιρίες σε αυτό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις. Δεν νομιζω να επηρεαστηκαμε από αυτο. Μην το κάνετε να φαινεται περίπλοκο. Ο Άρης ειναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, σε καθε περιπτωση έχοντας κανει φάσεις,θα πρέπει να σκοράρεις. Αν δεν το κάνεις, θα υπάρξουν στιγμές όπως αυτή η φάση που σκόραρε ο Άρης. Γιατί δεν σκοράραμε; Γιατί ειχαμε έλλειψη έμπνευσης, γιατι υπηρχε υπερβολική θέληση, γιατί δεν πήραμε τις κατάλληλες αποφάσεις την καταλληλη στιγμή, γιατί έλειψε η τελική πάσα, ειναι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Στο ποδόσφαιρο ειναι απαραίτητη η αντίδραση και πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια. Σαν προπονητής αυτής της ομάδας έχω τρελαθεί για την ήττα, ειναι λογικό όταν χάνουμε να υπάρχει αυτη η αναστάτωση μέσα όπως σε κάθε παιχνίδι και ειδικά σε τέτοιο παιχνίδι».

Για το τριτο γκολ που δέχεται από πλάγιο ο ΠΑΟΚ φέτος και την κατάσταση του Μπράντον: «Δεν ειναι νορμαλ, αλλά πρέπει να παλέψουμε περισσότερο, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι ακόμα και στα πλάγια άουτ. Δεν είναι εύκολο, δεν ειναι ωραιο. Το ποδόσφαιρο σε τιμωρει ειδικά όταν νομιζεις ότι ειναι ολα ΟΚ. Τώρα γιατί μας τιμώρησε το ποδόσφαιρο, δεν ξέρω. Αυτή ειναι μια μακρά διαδικασία με τους σεντερ φορ στην ομάδα. Μας λείπει η χημεία και οι κινήσεις του Μπράντον, ο τρόπος παιχνιδιού του που γνωρίζουν οι περισσότεροι. Ειναι σημαντικό για τους φορ να αφομοιώσουν την δουλεια. Ο Μπράντον ακομα δεν ειναι σε κατάσταση να προπονηθει μαζί μας, όταν ειναι έτοιμος θα μπει να αγωνιστεί».