Ανατριχίλα. Ναι, αυτό αισθανόταν κάποιος που (προφανώς) έχει ενσυναίσθηση, ασχέτως του τι ομάδα υποστηρίζει, βλέποντας το ριπλέι της φάσης του τραυματισμού του Γουΐλιαν στο πρόσφατο ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο. Στο ανεξήγητα (για το σημείο του γηπέδου, το σκορ και το λεπτό που συνέβη) «κακό» μαρκάρισμα του Μπρόρσον ο Βραζιλιάνος σταρ φλέρταρε με τον σοβαρό τραυματισμό. Κι αυτό γιατί το πόδι του αντιπάλου του μάγκωσε τον αστράγαλο προκαλώντας στιγμιαίο τεράστιο πόνο και φυσικά ανησυχία για σοβαρό τραυματισμό.

Παρότι συνέχισε το παιχνίδι (σ.σ.: δεν είχε και άλλη αλλαγή ο Ολυμπιακός, ο Μεντιλίμπαρ τις είχε κάνει όλες) ο 36χρονος ποδοσφαιριστής αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τραυματίστηκε. Έφυγε κουτσαίνοντας στο φινάλε από το γήπεδο και το ιατρικό τιμ τον υπέβαλε στις απαραίτητες εξετάσεις. Τι έδειξαν αυτές; Ότι για μια... τρίχα γλίτωσε, πραγματικά οριακά, δεν έκοψε κάποιον σύνδεσμο που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν μείνει έξω (και από κανονικό ρυθμό προπονήσεων) για κάποιο διάστημα.


Καταλαβαίνει κανείς τι ζημιά θα ήταν αυτή για τον Γουΐλιαν, ο οποίος είναι στην τελική ευθεία στο να βρει τη σωστή φυσική κατάσταση αφού έχει κάνει πολλή και σκληρή δουλειά; Θα έμενε κι άλλο πίσω. Ευτυχώς ωστόσο γλίτωσε τη ζημιά παρότι το μαρκάρισμα δεν ήταν... «αναίμακτο». Ο Γουΐλιαν έχει ένα μικρό πρήξιμο αλλά επειδή είναι... σκύλος θέλει να είναι διαθέσιμος και για την Μπράγκα κι αυτό λέει στον Μεντιλίμπαρ αλλά και το ιατρικό τιμ.  

***Και την Παρασκευή, την επομένη του αγώνα με τη Λιόν που έγραφαν άπαντες ότι ο Πιρόλα μάλλον έχει θλάση, η στήλη έγραφε το αντίθετο. Ότι ο συναγερμός είναι μάλλον άκυρος. Και το Σάββατο, παραμονή του αγώνα με τον Ατρόμητο, γράφαμε το εξής: «Στα καθαρά προπονητικά, όπως γράψαμε χθες, ο Πιρόλα φαίνεται ότι όντως γλίτωσε τη θλάση αφού προπονήθηκε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα ωστόσο εν τέλει έμεινε εκτός αποστολής, λογικά για να βεβαιωθούν άπαντες ότι δεν θα προκαλέσει τώρα το πρόβλημα που πρόλαβε στη Λιόν. Ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ, αφού συνεννοήθηκε με τον γιατρό, είπε στον Ιταλό στόπερ ότι θα τον έχει εκτός αποστολής καλού κακού. Ίσως έχει στο νου του και τη Μπράγκα ο Ισπανός τεχνικός». Τώρα άπαντες επιβεβαιώνουν ό,τι σας είχαμε γράψει πριν από μέρες...