Χωρίς ομάδα έχουν μείνει μέχρι στιγμής μια σειρά από ποιοτικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αν και έχουν κλείσει οι ποδοσφαιρικές αγορές που έχουν ενδιαφέρον - Δηλαδή που είναι ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα και μπορούν να βρουν καλά συμβόλαια. Για παράδειγμα, μόνο στη Μιανμάρ θα μπορούσε να πάρει αυτές τις ημέρες μεταγραφή κάποιος ποδοσφαιριστής, ενώ λίγο καιρό αργότερα ανοίγει η αγορά σε Ινδονησία και Σεϋχέλλες.

Βέβαια το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη αγορά με ενδιαφέρον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή: Από μια ομάδα που θέλει να συμφωνήσει τώρα με κάποιον παίκτη για να τον έχει "έτοιμο" τον χειμώνα, να συμφωνήσει από τώρα με κάποιον για να αποκτήσει ισορροπία στις προπονήσεις ή, ακόμα-ακόμα, να εκμεταλλευτεί κάποιο παράθυρο.

Κάπως έτσι, για παράδειγμα, σε άσχετο διάστημα είχε βρεθεί την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στη La Liga για λογαριασμό της Μπέτις, καθώς υπάρχει κανονισμός στην Ισπανία και μπορεί μια ομάδα να αντικαταστήσει έναν παίκτη αν τραυματιστεί σοβαρά.

Έτσι ή αλλιώς, δηλαδή, ακόμα και με κλειστά τα μεταγραφικά παράθυρα θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία τώρα ή, γιατί όχι, σε επόμενη μεταγραφική περίοδο - Να θυμίσουμε ότι ο Ντε Χέα έμεινε εκτός δράσης για μια ολόκληρη σεζόν, για παράδειγμα, και φέτος το καλοκαίρι βρήκε συμβόλαιο στη Φιορεντίνα.

Προσπαθήσαμε εδώ να φτιάξουμε την ιδανική 11άδα με Έλληνες ελεύθερους ποδοσφαιριστές, που θα μπορούσαν να ενίσχυσαν το ελληνικό στοιχείο στα ρόστερ των ομάδων τού Big 4 ή και μικρότερης δυναμικής. Αλλά βρίσκονται ακόμα στη δεξαμενή των free agent.

Τερματοφύλακας: Κώστας Λάμπρου (τελευταία ομάδα η Φέγενορντ)

Άμυνα: Μανωλάς (Σαλερνιτάνα), Ρισβάνης (Σλάβια Μπρατισλάβας), Σταφυλίδης (Χάνσα Ροστόκ), Αποστολάκης (Σέριφ).

Χαφ: Σουρλής (Ράκοφ), Σάμαρης (Κοριτίμπα), Τσέλιος (Ολυμπιακός β΄), Νίνης (Κηφισιά).

Επιθετικοί: Γιάννης Μυστακίδης (Καμπανιακός), Τσιλιανίδης (Λαμία).

Φυσικά σε αυτή την 11άδα υπάρχουν μια σειρά ακόμα από αξιόλογους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να βρεθούν, από τον Θάνο Πέτσο μέχρι τον Κωνσταντίνο Ρουγκάλα, ενώ φυσικά υπάρχουν και αμέτρητοι ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, με πολλά... μιλιόνα στο market value που είναι χωρίς συμβόλαιο. Ενδεικτικά:

Τερματοφύλακας: Κέιλορ Νάβας (τελευταία ομάδα Παρί Σεν Ζερμέν)

Άμυνα: Σέρχιο Ράμος (Σεβίλλη), Ματίπ (Λίβερπουλ), Κονάν (Αλ Νασρ), Σερζ Οριέ (Γαλατασαράι)

Χαφ: Κουγιατέ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Λεονάρντο Λόπες (Μπριζ), Ντέλε Άλι (Έβερτον), Ραφίνια (Αλ Αραμπί)

Επιθετικοί: Μπεν Γεντέρ (Μονακό), Μότινγκ (Μπάγερν).