Μια πληροφορία που έχει ενδιαφέρον κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά στέκια τις τελευταίες ώρες, καθώς το συμβόλαιο του Γιώργου Βαγιαννίδη με τον Παναθηναϊκό ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και ήδη υπάρχει κινητικότητα γύρω από το όνομά του.

Οι Πράσινοι έχουν καταθέσει πρόταση ανανέωσης και περιμένουν να δουν ποια θα είναι η απάντησή του, την ώρα που υπάρχει το θερινό ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον τής Μπράγκα και της Μποταφόγκο, ενώ υπάρχουν και οι φωνές που αναφέρουν ότι από την Ελλάδα έχει μαρκάρει την περίπτωσή του η ΑΕΚ - Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι η Ίντερ αποφάσισε να τον αφήσει να φύγει, έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό, η Ένωση είχε ενδιαφερθεί έντονα για την απόκτησή του. 

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης
InTime

Όλα καλά μέχρι εδώ καθώς αυτά, λίγο ως πολύ, είναι γνωστά. Αυτό που υπάρχει στα δημοσιογραφικά στέκια τις τελευταίες ώρες είναι η πληροφορία ότι ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα από την Ελλάδα που έχει δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Με αποτέλεσμα να κάνουμε ένα τηλεφώνημα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, για να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει.

"Παίκτη από τον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να πάρει ο Σαββίδης. Όπως δεν έχει πάρει κανέναν τόσο χρόνια από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν θέλει να τους πάρει παίκτη γιατί δεν θέλει να του πάρουν κι εκείνοι παίκτη", ανέφερε η πηγή μας. Και σε μεγάλο βαθμό έχει δίκιο.

Γιατί πλην των Νέλσον Ολιβέιρα και Μαντί Καμαρά, που ήταν "τελειωμένοι" από ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα (αμφότεροι έφυγαν ως ελεύθεροι) πριν πάνε στον Δικέφαλο, ποτέ δεν υπήρξε άλλος ποδοσφαιριστής που να ήρθε από τους άλλους μεγάλους της Ελλάδας στην ομάδα. Βέβαια, θα μπορούσε να πει κάποιος πονηρός, και ο Βαγιαννίδης χωρίς συμβόλαιο θα είναι το προσεχές καλοκαίρι και δεν θα υπολογίζεται από τον Παναθηναϊκό.

Αλλά ας μείνουμε στο ότι ο Σαββίδης δεν ψάχνεται για παίκτες από άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες. Τουλάχιστον όχι αν δεν είναι σούπερ ευκαιρίες, που έχει εισηγηθεί ο Λουτσέσκου...

Ανεβάζει επιθετικό από την β΄ ομάδα;

Ένα σημαντικό πρότζεκτ υπάρχει στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, αν και για την ώρα δεν έχει πάρει ακόμα μπρος! Αναφερόμαστε στον Χόρχε Καμπέσας Ουρτάδο, 20χρονο επιθετικό που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Γουότφορντ για να συμμετάσχει στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ β΄, έχει 700.000 ευρώ market value και το καλοκαίρι του 2025 υπάρχει η προοπτική για να τον αγοράσει ο Δικέφαλος - Υπάρχει οψιόν στο συμβόλαιό του που μπορεί να ενεργοποιηθεί.

Είναι διεθνής με την Κ20 της Κολομβίας, με καλό κορμί, τεχνική και ταχύτητα, δυνατό σουτ, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική λύση και, κυρίως, με τρομερό potential. Και ο ίδιος ο παίκτης αισθάνεται πολύ καλά στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, αφού τον έχουν αγκαλιάσει όλοι από την πρώτη στιγμή. Παρόλα αυτά, γράφουμε ξανά, δεν έχει πάρει ακόμα μπρος.

Υπάρχει η άποψη, όμως, ότι μπορεί να προσαρμοστεί και γρήγορα να δείξει τα καλά του στοιχεία και τότε να υπάρξει επαφή για την αγορά του. Όχι με τα 3 εκατ. ευρώ που έχει βάλει ο αγγλικός σύλλογος - Άλλωστε ζητάς τέτοιο ποσό για έναν παίκτη που τον δίνεις δανεικό σε δεύτερη ομάδα τής Σούπερ Λιγκ! Αλλά σε ένα λογικό ποσό, που θα τους βολέψει όλους...