Ο Ολυμπιακός επισκέπτεται σε μία περίεργη συγκυρία το ΟΑΚΑ στο πρώτο ντέρμπι των Αιωνίων της χρονιάς. Το γεγονός όμως ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε δύσκολη θέση δεν σημαίνει πως υπάρχει φαβόρι.

Αυτήν την άποψη εξέδρασε ο Πέτρος Ξανθόπουλος. Ο παλαίμαχος παίκτης των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο Sportdog με αφορμή τη νίκη εναντίον της Μπράγκα για το μεγάλο ραντεβού της Κυριακής, αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια για την εμφάνιση της ομάδας του και φυσικά έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού Χρήστου Μουζακίτη. Όσον αφορά το “Τριφύλλι” υποστήριξε, ότι δεν πείθει ως ομάδα, το γεγονός όμως ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο δυσκολεύει την υπόθεση για τους Πειραιώτες. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportdog:

Τί σας έκανε εντύπωση από την εμφάνιση του Ολυμπιακού με τη Μπράγκα;

«Ο Ολυμπιακός έδειξε την περσινή ομάδα της Ευρώπης, κάτι που δεν είχαμε δει μέχρι στιγμής σε τόσο πειστικό βαθμό. Είχε πρεσινγκ ψηλά, συγκέντρωση, προσοχή και πήρε μια νίκη εύκολη. Σίγουρα τον βοήθησε το γκολ που βρήκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν όμως πολύ καλός και είχαμε καιρό να τον δούμε έτσι».

Για τον Μουζακίτη που ήταν το πρόσωπο που ξεχώρισε στην αναμέτρηση ποιά εικόνα έχετε σχηματίσει;

«Είναι ένα παιδί με μεγάλη ωριμότητα. Αυτόν τον κάνει και διαφέρει. Τα επόμενα δύο χρόνια θα δείξει που θα καταλήξει. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που ξεκίνησαν καλά και στη συνέχεια χάθηκαν. Τον πιστεύει ο προπονητής. Εχει καλές πιθανότητες και προοπτικές. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του με όσα δείχνει μέχρι στιγμής. Η διάρκεια είναι το διακύβευμα. Είναι ώριμος, δεν βιάζεται, παίζει σίγουρα. Είναι έξυπνο παιδί και αντέχει τη μεγάλη πίεση μεγάλη. Γιατί δεν είναι εύκολο σε αυτήν την ηλικία και σε αυτό το επίπεδο να ανταπεξέλθεις διαφορετικά. Πρέπει να έχεις τις απαραίτητες ψυχικές ικανότητες, για να αντέξεις την πίεση».

Intime

Από τους υπόλοιπους παίκτες ποιούς ξεχωρίσατε;

«Σιγά σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα βελτιώνεται. Κάποιοι παίκτες θα παίρνουν τα πάνω τους, όπως ο Ελ Κααμπί. Ο Κάρμο έκανε το καλύτερο παιχνίδι του. Ο προπονητής βρίσκει τις κατάλληλες θέσεις για όλους τους παίκτες. Τα παιχνίδια είναι πολλά και δείχνει να εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές».

Πόσο σημαντικό είναι για τον Μεντιλίμπαρ ότι ο κόσμος τον στήριξε φωνάζοντας το όνομά του; Γιατί είδαμε τον προηγούμενο καιρό να ακούει σφοδρή κριτική...

«Ο προπονητής του Ολυμπιακού κάθε βδομάδα δίνει εξετάσεις. Οι προπονητές δεν μπορούν να επαναπαυτούν σε καμία περίπτωση. Έρχεται και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα είναι ένας αγώνας με άλλες συνθήκες, ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι».

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε καλό φεγγάρι. Είναι καλό ή κακό αυτό για τον Ολυμπιακό;

«Αυτά τα ματς είναι ξεχωριστά και μοναδικά. Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση είσαι πριν. Το αποτέλεσμα είναι ανοικτό. Ο Παναθηναϊκός θα μπει μόνο για τη νίκη. Γιατί όντως είναι σε άσχημη κατάσταση και δεν πείθει με την απόδοσή του. Αν χάσει το ματς ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί σε δυσκολότερη θέση και ο Ολυμπιακός θα ενισχύσει το πρεστίζ και την ψυχολογία του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε όμως ότι υπάρχει φαβορί».

Intime

Ποια εικόνα έχετε σχηματίσει για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Επιθετικά είναι άτολμος. Ενώ έχει πάρα πολύ καλές μονάδες, δεν έχει βρει χημεία μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Χρειάζεται η κατάλληλη ενδεκάδα ή τα πρόσωπα που θα υπηρετήσουν το πλάνο του προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να βρει λύσεις. Αλλάζει παίκτες. Το παλεύει. Καμιά φορά κάνει και λάθη. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν του βγαίνουν».