Αυτό δεν το περίμενε η ΑΕΚ… Την πρώτη φετινή της ήττα στη Super League γνώρισε η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, χάνοντας το βράδυ του Σαββάτου (5/10) με 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 7η αγωνιστική (με 14 βαθμούς έχει παρέα πια στην κορυφή τον Άρη). 

Αν και προερχόμενη από τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η Ένωση δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ανωτερότητά της στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες για δύο περιπτώσεις που ζήτησε πέναλτι.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, από την πλευρά της, έκανε τη ζημιά και στο «Δικέφαλο» μετά το Χ που είχε πάρει στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, φτάνοντας τους 11 βαθμούς στην 5η θέση και με τον Μιγκέλ Λουίς να αναδεικνύεται «χρυσή» αλλαγή για τον Κρητικό προπονητή.

Το ματς εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο, ουσιαστικά, για την ΑΕΚ, με τον Πινέδα στο 8’ να στέλνει με σουτ ψηλά άουτ την μπάλα από ιδανική θέση, ενώ στο 18’ ο Κοϊτά πέρασε περίφημα την μπάλα μέσα από τα πόδια του Σιέλη και πλάσαρε από πλάγια αριστερά, για να μπλοκάρει ο Τσάβες.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό από τη σέντρα του Ρότα από δεξιά αστόχησε για λίγο ο Πιερό με κοντινή δυνατή κεφαλιά, σε μια σημαντική ευκαιρία για το «Δικέφαλο», με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι στο 25’ σε πτώση του Περέιρα στην περιοχή μετά από ωραία συνεργασία με τον Πιερό.

Ο διαιτητής Πουλικίδης δεν είδε ανατροπή του Περέιρα από τον Τσάβες, στο VAR είχαν την ίδια άποψη, με την ΑΕΚ να εντείνει την πίεσή της κι ενώ είχε πιάσει έντονη βροχόπτωση στο Αγρίνιο.

Στο 32’ ο Πινέδα έπιασε ένα καλό σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον Ρότα στο 43’ να βρίσκεται σε θέση βολής από δεξιά, ωστόσο έκανε σωτήριο τάκλιν ο Παντελάκης και αυτή ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη φάση για το α’ ημίχρονο.

Οι Αγρινιώτες είχαν δύο ακίνδυνα σουτ, στο 13’ με Λιάβα και στο 44’ με τον Ντίας, που δεν ανησύχησαν τον Στρακόσια, με το βάρος να έχει πέσει φυσικά στο να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «καναρινιών» καταγράφηκε στο 48’, με τον Λομόνακο με δυνατό σουτ να υποχρεώνει σε σπουδαία απόκρουση τον Στρακόσια, που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 51’ ο Πινέδα απείλησε για την ΑΕΚ με σουτ που κόντραρε στον Λιάβα κι έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα, με τον Πιερό στο 62’ να χάνει το… άχαστο, κάνοντας την κοντινή προβολή μετά το σουτ του Κοϊτά από αριστερά και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 65’ ο Αλμέιδα έριξε Λιβάι Γκαρσία και Λιούμπιτσιτς στο ματς αντί Ελίασον και Σιμάνσκι για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα στην ομάδα του, με τον Λομόνακο στο 69ο λεπτό με κοντινή προβολή να αστοχεί σε μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Στο 73’, όμως, ο Μιγκέλ Λουίς -έχοντας μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή- με υπέροχο σουτ στην κίνηση αξιοποίησε τη σέντρα του Μαυρία από δεξιά για το 1-0. Μια φάση όπου η ΑΕΚ ήταν με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, γιατί είχε ματώσει ο Βίντα (είχε χτυπήσει αρχικά στο 52’ και στη φάση του γκολ ήταν για δεύτερη φορά εκτός αγώνα λόγω αιμορραγίας).

Ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα με Άμραμπατ να γίνεται δεξιός μπακ στη θέση του Ρότα, ενώ μπήκαν και οι Γκατσίνοβιτς και Χατζισαφί αντί των Πινέδα και Πήλιου.

Στο 77’, ωστόσο, λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ ο Λουίς με πλασέ κι ενώ η μπάλα κόντραρε στον Κάλενς και με τον Στρακόσια εξουδετερωμένο, για να ασκήσουν μεγάλη πίεση οι «κιτρινόμαυροι» εν συνεχεία, προκειμένου να αποφύγουν την ήττα.

Ο Λιούμπιτσιτς στο 79’ και ο Γκαρσία στο 81’ αστόχησαν στα σουτ που επιχείρησαν από καλή θέση, στο 82’ ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα μετά το γυριστό του Πιερό και στο 88’ ο Μαΐντεβατς δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Στρακόσια, σε άλλη μία πολύ καλή φάση για τον Παναιτωλικό να φτάσει στο 2-0.

Στο 90’+1 ο Γκατσίνοβιτς ήταν άστοχος με τη σειρά του με σουτ εντός περιοχής, για να διαμαρτυρηθούν οι φιλοξενούμενοι για πέναλτι του Μιγκέλ Λουίς στο 90’+3 (για χέρι), αλλά και σε αυτή την περίπτωση το VAR δεν είδε παράβαση, όπως και ο ρέφερι Πουλικίδης, με το 1-0 να μην αλλάζει έως το σφύριγμα της λήξης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πουλικίδης (Δράμας) με βοηθούς τον Κορωνά (Πειραιά) και τον Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), ενώ στο VAR ήταν ο Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) και ο Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

Κίτρινες: 51’ Στάγιτς, 67’ Πέρες, 90’ Σιέλης, 90’+7 Μπακάκης - 23’ Περέιρα, 45’ Πιερό, 70’ Πινέδα, 86’ Άμραμπατ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Tσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90’+1 Μπακάκης), Λιάβας, Πέρες, Νικολάου (59’ Μιγκέλ Λουίς), Μπουζούκης (59’ Ρόα), Ντίας (71’ Μπελεβώνης), Λομόνακο (71’ Μαΐντεβατς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Ρότα (75’ Άμραμπατ), Πήλιος (75’ Χατζισαφί), Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι (65’ Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Πινέδα (75’ Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (65’ Γκαρσία), Κοϊτά, Πιερό.