Με τη Μπράγκα η στήλη «έπεσε» 100% μέσα αναφορικά με την 11άδα του Ολυμπιακού αφού και στην παρουσία Μουζακίτη στις αρχικές επιλογές Μεντιλίμπαρ αναφερθήκαμε αλλά και στο δίδυμο Κοστίνια-Ρόντινεϊ δεξιά. Η πρεμιέρα στο Europa League ανήκει στο παρελθόν, απόψε υπάρχει μεγάλο ντέρμπι για τους ερυθρόλευκους, το αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά, λένε οι πληροφορίες, ο έμπειρος κόουτς δεν προτίθεται να εκπλήξει. Γιατί πια η διατήρηση του Μουζακίτη στο αρχικό σχήμα, που αναμένεται να συμβεί, δεν θα λογιστεί ως έκπληξη αλλά ως φυσιολογικό. Και το Κοστίνια-Ρόντινεϊ δεξιά φαίνεται πως θα διατηρηθεί από τον Μεντιλίμπαρ.

Αυτό λοιπόν που αναζητείται είναι τι θα κάνει ο 63χρονος τεχνικός με την απουσία του Τσικίνιο. Εκτός απροόπτου θα πάει στα (ας πούμε) σίγουρα. Κάπως έτσι θεωρείται το να επιλεγεί για τη θέση πίσω από τον φορ, τον Ελ Καμπί δηλαδή, ο Ολιβέιρα που έχει εμπειρία και είναι φρέσκος καθώς δεν ήταν βασικός με τη Μπράγκα αλλά έπαιξε αλλαγή. Ουσιαστικά δηλαδή πάμε για την εξής 11άδα, Τζολάκης, Ορτέγκα, Ρέτσος, Κάρμο, Κοστίνια, Έσε, Μουζακίτης, Ολιβέιρα, Ρόντινεϊ, Ζέλσον και Ελ Καμπί.

Intime


***Αυτή τη φορά πάντως ο Μεντιλίμπαρ δεν υποχρέωσε τους παίκτες να μείνουν στο Ρέντη όπως έκανε πριν από το ματς με τη Μπράγκα. Το άφησε στη διακριτική ευχέρεια του καθενός. Όποιος ήθελε μπορούσε να διανυκτερεύσει στο προπονητικό κέντρο, όποιος ήθελε να πάει σπίτι, μπορούσε ελεύθερα. Προφανώς το έκανε για να χαλαρώσουν πνευματικά και να... αποσυμφορήσουν τον εγκέφαλό τους από σκέψεις που αφορούν μόνο στο ντέρμπι. Ο Ισπανός τεχνικός, προφανώς, αποφασίζει πότε η ομάδα μένει υποχρεωτικά στο Ρέντη και πότε όχι. Δεν υπάρχει κάποιος δεδομένος κανόνας, συνήθως μένουν μέσα όταν εκτιμάται ότι βοηθάει και ακολουθεί πολύ πολύ σημαντικό ματς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικό το αποψινό ματς τον ΠΑΟ.

***Ο Τσικίνιο ήθελε να είναι στην αποστολή και να παίξει όπως και ο Γουΐλιαν ωστόσο ο γιατρός του Ολυμπιακού, σε κουβέντα που είχε με τον Μεντιλίμπαρ αλλά και τους παίκτες, είπε ότι καλό θα είναι να προφυλαχθούν και να μη ρισκάρουν ώστε να είναι στο 100% μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ιατρικά δηλαδή στην τελευταία προπόνηση έδειχναν εντάξει. 

Intime

Ως γνωστόν ο Τσικίνιο αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στον δικέφαλο κόντρα στη Μπράγκα και έγινε αλλαγή και ο Γουΐλιαν δέχθηκε ένα άσχημο μαρκάρισμα στον αστράγαλο στο ματς με τον Ατρόμητο που λίγο έλειψε να του κάνει μεγάλη ζημιά και τη... γλίτωσε με ένα μικρό πρήξιμο.

***Ο Παναθηναϊκός -μοιάζει να- είναι με την... πλάτη στον τοίχο κι αυτό δεν είναι καλό για τον Ολυμπιακό, ό,τι κι αν λέει ο καθένας. Ευτυχώς φαίνεται να το καταλαβαίνουν οι πιο έμπειροι στο Ρέντη με πρώτο τον Μεντιλίμπαρ που περιμένουν ένα δύσκολο και απαιτητικό ματς σ' ένα φανατισμένο κοινό. Στα κλασικά ντέρμπι όλα τα αποτελέσματα έχουν ίδιες πιθανότητες ασχέτως έδρας και κατάστασης ομάδων. Αυτά τα ματς είναι πάντα αλλιώς.

***Όλα τα... φώτα, εύλογα, «έπεσαν» πάνω στον Μουζακίτη στο πρόσφατο ματς με τη Μπράγκα ωστόσο κάποιοι λένε πως αν παίξει ο Έσε όπως και με τους Πορτογάλους ο Ολυμπιακός θα έχει μεγάλη τύχη για νίκη και κόντρα στον ΠΑΟ. Ήταν απίθανος ο Αργεντινός την περασμένη Πέμπτη.