Εκνευρισμό προκαλεί το παραλήρημα που έχει ξεσπάσει από το βράδυ του Σαββάτου, για το «πέναλτι» που δεν πήρε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο στη φάση με τον Περέιρα.

Όλος ο μηχανισμός της ΑΕΚ που την τελευταία τριέτια έκανε το άσπρο... κιτρινόμαυρο σε αυτά που βλέπαμε, φωνάζει για μία πεντακάθαρη φάση όπου δεν υπάρχει σε κανένα σύμπαν πέναλτι.

Ξεκάθαρα φαίνεται σε όλα τα ριπλέι και ιδιαίτερα στη λήψη από την κάμερα που βρίσκεται από την απέναντι πλευρά και δείχνει όλη την εξέλιξη της φάσης (δηλαδή που πατάνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών μέχρι και τον λόγο που πέφτει ο Περέιρα), πως πρόκειται για μία βουτιά του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.



Ο Τσάβες έχει πατήσει το πόδι του στο έδαφος, ο Περέιρα επειδή είναι πολύ κοντά στον τερματοφύλακα ανοίγει την μπάλα και μην μπορώντας να περάσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού πέφτει πάνω του. Η όποια επαφή υπάρχει, γίνεται αφού πρώτα ο Περέιρα έχει χάσει την ισορροπία του.


Φυσικά, την προηγούμενη 3ετία αυτό το πέναλτι θα δινόταν στην Ένωση και χωρίς το VAR και γι αυτό τον λόγο γίνεται όλη η κουβέντα. Όταν ένας ολόκληρος οργανισμός έχει μάθει να λειτουργεί με το 100-0, έτσι σε ένα 50-50 ή ακόμη και σε ένα 70-30 υπέρ του θα... γκρινιάξει.

Είναι επίσης κωμικό να συγκρίνεται η ίδια φάση με εκείνη του Μαλαδένη με τον Ελευθερόπουλο στο 1999. Ο Ελευθερόπουλος αρπάζει τον Μαλαδένη με τα χέρια και τον πετάει κάτω. Πραγματικά, αυτό το «παράδειγμα» προβάλλεται παντού στα social media και στην πραγματικότητα δεν έχει ουδεμία σχέση.

Αν, λοιπόν, στο Αγρίνιο η ΑΕΚ έπαιρνε αυτό το πέναλτι θα υπήρχε αλλοίωση πρωταθλήματος και η συζήτηση πρέπει να τελειώσει εδώ. Εκτός, αν στην Ένωση θέλουν να καλύψουν βαθύτερα αγωνιστικά προβλήματα κάτω από τη... διαιτησία.

Η ΑΕΚ δεν είναι καλά αγωνιστικά και ο ενθουσιασμός για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που σέρνεται εδώ και 2 μήνες και δεν μπορούσε να νικήσει ούτε το καφενείο της Μπόρατς, αποπροσανατόλισε τους πάντες στην Ένωση με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα από τον Παναιτωλικό.