Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της χρονιάς, με Πράσινους και Ερυθρόλευκους να μένουν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι όμως με πολλές φάσεις, καλό ρυθμό και μεγάλη ένταση. Οι δύο μονομάχοι είχαν από ένα ημίχρονο, με το Τριφύλλι να είναι καλύτερο στο πρώτο μέρος, ενώ τους Πειραιώτες στο δεύτερο δίχως όμως να καταφέρουν να μετουσιώσουν τις μεγάλες στιγμές που είχαν. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί την ΑΕΚ, την ίδια στιγμή που ο Παναθηναϊκός είναι όγδοος, επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Το ματς:

Το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε με τους Ερυθρόλευκους να δείχνουν ότι θέλουν να πιέσουν ψηλά και να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως οι Πράσινοι έδειξαν από νωρίς πιο επιθετικοί. Μόλις στο 4’ ο Μπάλντοκ μετά από ατομική ενέργεια έκανε το γύρισμα, αλλά οι προσπάθειες Τζούρισιτς και Μπακασέτα κόντραραν σε αμυντικούς των φιλοξενούμενων και δεν απείλησαν. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι με το Τριφύλλι, με τον Γεντβάι, επτά λεπτά μετά, να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τετέ, αλλά να περνάει άουτ. Στο 16’ οι παίκτες του Αλόνσο θα φτάσουν για ακόμα μια φορά κοντά στο να σκοράρουν, με τον Τζούρισιτς να κάνει ένα πολύ καλό σουτ, έξω από την περιοχή, αλλά την προσπάθειά του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη.

Στο 21’ οι Πράσινοι θα απειλήσουν ξανά, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ίνγκασον θα νικήσει τους πάντες στον αέρα, αλλά η κεφαλιά θα περάσει άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά θα έρθει μια καλή στιγμή για τους Ερυθρόλευκους, με τον Έσε να κάνει το σουτ, μέσα από την περιοχή, αλλά την προσπάθειά του να περνάει άουτ. Στο 30’ οι γηπεδούχοι θα βγουν στην κόντρα, ο Τζούρισιτς θα βρει τον ξεμαρκάριστο Μλαντένοβιτς, που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 35’ ο Ολυμπιακός θα χάσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι στιγμής στο ντέρμπι, όταν μετά από λάθος του Λοντίγκιν ο Ελ Κααμπί θα περάσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού και θα πλασάρει, με τον Ίνγκασον να διώχνει την τελευταία στιγμή πάνω στην γραμμή.

Ο Παναθηναϊκός θα μπει το ίδιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος θέλοντας να πιέσει από την αρχή, παρά το γεγονός της απουσίας του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αντικαταστάθηκε από τον Σπόραρ λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό του. Παρά την Πράσινη υπεροχή όμως  οι πρώτες καλές στιγμές θα έρθουν για τους Ερυθρόλευκους στο 55’ όταν μετά από φάση διαρκείας, μετά από κόρνερ σουτ του Ζέλσον θα περάσει άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Ελ Κααμπί θα αποκρουστεί από τον Λοντίγκιν. . Όσο ο χρόνος περνούσε οι Πειραιώτες πάταγαν και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας καλύτερα και έχοντας περισσότερη ώρα στα πόδια τους, θέλοντας να φέρουν το παιχνίδι στην εστία του Λοντίγκιν.

Στο 71’ ο Ολυμπιακός θα χάσει τεράστια ευκαιρία να σκοράρει, όταν μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Μουζακίτης θα σουτάρει, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει, τον Ίνγκασον να προλαβαίνει τον Ελ Κααμπί με απίστευτο τάκλιν, ενώ στη συνέχεια ο Κωστούλας υπό την πίεση του Γεντβάι θα στείλει την μπάλα άουτ, από πλεονεκτική θέση. Στο 77’ θα είναι η στιγμή του Παναθηναϊκού να έχει ευκαιρία να βρει δίχτυα, με τον Ουναΐ να κάνει πολύ ωραία ενέργεια και να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να περνάει άουτ. Στις τελευταίας φάσεις του αγώνα τόσο ο Ροντινέι με ένα σουτ, όσο και ο Αράο με κεφαλιά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, ενώ ο Λοτίγκιν θα αποκρούσει πλασέ του Γκαρθία σε τετ α τετ στο 90+1' με το 0-0 να μένει μέχρι το φινάλε.

Σκόρερ:

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Μπάλντοκ (75’ Κώτσιρας), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν (65’ Μαξίμοβιτς), Μπακασέτας (75’ Ουναΐ), Τετέ, Τζούριτσιτς (65’ Πελίστρι), Ιωαννίδης (44’ Σπόραρ).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Κοστίνια (62’ Γκαρθία), Μουζακίτης (85' Μασούρας), Έσε, Μαρτίνς (62’ Βέλντε), Ολιβέιρα (46’ Κωστούλας), Ροντινέι, Ελ Κααμπί.