ΧΑΜΠΟΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ: Για την ηλικία του είναι... υπερπαίκτης! Άλλο επίπεδο, τόσο απλά... Και τα χαρακτηριστικά του, το ταλέντο του, το potential του είναι ανώτερο / πάνω από του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Χάμπος ήταν παικταράς από τα ...12 του χρόνια, να τα λέμε αυτά! Ένας σύγχρονος φόρ, που μπορεί να παίζει και περιφερειακά του στραικερ, ικανός να κινείται κάθετα αλλά και στα πλάγια, με πλάτη και με μέτωπο στην εστία. Ο Κωστούλας είναι καλός και στο ένας εναντίον ενός και στο ένας εναντίων δυο. Μπήκε χθες αλλαγή στο ημίχρονο του ντέρμπι και έκανε αμέσως την διαφορά (με Ολιβέιρα στο α΄45λεπτο ο Ολυμπιακός λες και έπαιζε με ...δέκα). Αυτό πέρασε και όχι ότι ...”μπήκε ο μικρός”!!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ: Το ξαναγράφουμε, με αφορμή την νέα του εμφάνιση, μετά την Μπράγκα και στον Παναθηναϊκό, σε δεύτερο συνεχόμενο ματς ... ίσων μέτρων: είναι χαφ κομπιούτερ κι ας μην έχει κλείσει ακόμη τα 18 του χρόνια. Ουδέν κακόν αμιγές καλού και στην περίπτωση του: αν είχε έρθει ο Όρτα το καλοκαίρι, ο Μουζακίτης δεν θα έπαιρνε τώρα τις ευκαιρίες του. Ξεκάθαρα αυτό... Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν και ματς που ο Μουζακίτης δεν θα είναι υπερ-συγκεντρωμένος, ούτε θα παίζει στο 200 %,όπως τώρα, θα του βγει και η κούραση. Αυτή όμως, είναι η διαδικασία, πρέπει να παίζουν και ο Μουζακίτης και ο Κωστούλας. Τελεία και παύλα. Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο με την χρησιμοποίησή τους, δεν έχουν ελαττώματα, μπορούν να γίνουν οι Κουλιεράκης/Κωνσταντέλιας των ερυθρόλευκων σε μια σεζόν πρωταθλητισμού και Ευρώπης!!!

ΝΤΙΕΓΚΟ ΑΛΟΝΣΟ: Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι μαζί με το ισόπαλο αποτέλεσμα, από ότι φαίνεται κρατούν τον Ουρουγουανό τεχνικό στο πάγκο του μέχρι νεωτέρας. Για την ακρίβεια η απόκρουση του Λοντίγκιν ή η αστοχία του Μασούρα, αν προτιμάτε. Κοινώς πήρε ... παράταση ζωής, μέχρι πότε πότε όμως; Το τριφύλι έδωσε 3 ντέρμπι, με δυο ισοπαλίες και μια ήττα, χωρίς να πετύχει γκολ!!! Και δεν έχει σκοράρει στις 4 από τις 7 αγωνιστικές του πρωταθλήματος!! Έχει το υπερ-όπλο του Φώτη Ιωαννίδη χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα και την ομάδα στην 8η θέση της Σούπερλιγκ, στο -7 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και στο -5 από Άρη/ΑΕΚ/Ολυμπιακό. Λές και κουβαλάει βαθμολογική τιμωρία από πέρσι και δεν μπορεί να την σβήσει! Φοβερό για Παναθηναϊκό αυτό... Επίσης, ο κόουτς Αλόνσο έτσι όπως δουλεύει δεν μπορεί να εξελίξει και να ... εισπράξει αγωνιστικά μια τεράστια επένδυση που έγινε το καλοκαίρι με τους παίκτες που του πήρε ο Αλαφούζος. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Όλες οι ομάδες του Big 5 έχουν παρουσιάσει μια βελτίωση/εξέλιξη εκτός από τον Παναθηναϊκό. Έτσι όπως είναι/παίζουν οι πράσινοι ζημιώνει και η εμπορική αξία σημαντικών παικτών του. Μια ομάδα με ρόστερ για να κάνει πρωταθλητισμό αλλά και πορεία στην Ευρώπη, αλλά στα χέρια του Αλόνσο δεν μπορεί.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο
InTime

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ/ΑΡΗΣ: Ο Ολυμπιακός δε νίκησε στο ΟΑΚΑ αλλά δεν «χαλάστηκε” κιόλας από την ισοπαλία. Αυτός που θα έπρεπε να είχε «χαλαστεί» είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας ΑΛΛΑ ...κράτησε το «καλύτερο φετινό του ημίχρονο» και συγχρόνως επικεντρώθηκε στην διαιτησία του ντέρμπι! Έτσι επικοινωνιακά... αποπροσαντολισε τον κόσμο του από το θέμα Αλόνσο. Ο τελευταίος μάλιστα δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα του και στο ματς με το ...χωριό της Βοσνίας και στο β’ ημίχρονο του ντέρμπι! «Αν παίξουμε όπως στα δύο τελευταία παιχνίδια θα κερδίσουμε πολλά ματς» τόλμησε να πεί. Όλα καλά δηλαδή για τον Αλόνσο, ο οποίος όντως είναι τυχερός που υπάρχει η διακοπή γιατί τα επόμενα δυο ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα είναι με τους σούπερ φορμαρισμένους ΟΦΗ (στο Ηράκλειο) και τον Άρη ( στο ΟΑΚΑ) κι ενώ ενδιάμεσα υπάρχει η Τσέλσι. Λογικά θα χρειαστεί ένα μεγάλο θαύμα για να διασωθεί ο προπονητής Αλόνσο και μετά από αυτά τα παιχνίδια. Ο κίνδυνος όμως, για τον Παναθηναϊκό έγκειται στο να αργήσει να κάνει την αλλαγή του προπονητή και να μπει σε μεγάλο κίνδυνο όχι πλέον το πρωτάθλημα αλλά και η είσοδος στα φετινά πλέι οφ των 4ων ομάδων! Γιατί με την εικόνα και το πλήρες ρόστερ που έχει ο Άρης, θα είναι άκρως ανταγωνιστικός απέναντι στον ΠΑΟ αλλά και στις υπόλοιπες Μπιγκφοράτες για να μπει σφήνα στα πλέι οφ. Αν ο Άρης είχε πιο βαριά φανέλα, πιο αξιόπιστο ιδιόκτητή στις πληρωμές μεσούσης της σεζόν και κυρίως αν μπορούσε να αντέξει την πίεση των αποτελεσμάτων, θα μπορούσε να αποτελέσει και διεκδικητή του τίτλου. Με την επιθετική 6άδα, την 4άδα των χαφ, την 4άδα των στόπερ και τους έμπειρους Ισπανούς μπακ που διαθέτει, είναι ρόστερ για πρωταθλητισμό...