Ο Στεφάν Λανουά ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 7ης αγωνιστικής, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ορθώς δεν σφυρίχθηκαν πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ στα ματς με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής αναφέρει χαρακτηριστικά για τη φάση με τον Ρέτσο για την οποία ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πέναλτι: "Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα. Πηδάει με το χέρι του σε φυσική θέση, διεκδικούν τη μπάλα μετά από κεφαλιά του επιτιθέμενου προς τα πίσω. Μικρή απόσταση, φυσική κίνηση των χεριών, καμία δυνατότητα να αποφύγει την επαφή. Το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί".

Για την πρώτη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ κόντρα στον Παναιτωλικό, σε ανατροπή του Περέιρα από τον Τσάβες σημειώνει ότι... "Κανένα φάουλ από τον τερματοφύλακα που να οδηγεί σε πέναλτι. Ο επιτιθέμενος πηγαίνει το πόδι του προς τον τερματοφύλακα για να εκμαιεύσει την επαφή. Κανένα πέναλτι, συνεχίζει ο αγώνας".

Για το χέρι του Μιγκέλ στα τελευταία λεπτά αναφέρει τα εξής: "Σε αυτή την περίπτωση η μπάλα φεύγει από ένα πα;ίκτη από μικρή απόσταση και καταλήγει στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του. Καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει τη μπάλα με το χέρι. Το χέρι βρίσκεται προς τα κάτω παράλληλα με το σώμα. Φυσική κίνηση του παίκτη, κανένα πέναλτι".