Ο Χρήστος Μουζακίτης αποτελεί ξεκάθαρα το πρόσωπο των ημερών όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και σε ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα. Και πώς να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή που ένα 17χρονο παιδί μπήκε ξαφνικά στην ενδεκάδα των Ερυθρολεύκων και μέσα σε μία εβδομάδα έχει προλάβει να καταγράψει τρεις σχεδόν αψεγάδιαστες εμφανίσεις σε ματς υψηλών απαιτήσεων;

Η αρχή έγινε με τον Ατρόμητο, όταν ο μικρός εντυπωσίασε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε τέτοιο βαθμό που κέρδισε φανέλα βασικού στη σπουδαία αναμέτρηση με τη Μπράγκα. Με τον Βάσκο τεχνικό να δικαιώνεται πανηγυρικά, αφού ο Μουζακίτης ήταν εξαιρετικός, έμοιαζε σαν μέσος με χρόνια εμπειρίας και στο τέλος επιβραβεύθηκε με καθολική αποθέωση από 30.000 οπαδούς στο "Καραϊσκάκης". Ακολούθησε το πρώτο του ντέρμπι "Αιωνίων", όπου κατέγραψε 86 λεπτά συμμετοχής και μάλιστα παραλίγο να σκοράρει στο ΟΑΚΑ, όμως τον νίκησε ο Λοντίγκιν στο 71'.


Δεν είναι μικρό πράγμα για έναν νεαρό άσο να ανταποκρίνεται πλήρως σε ένα ντέρμπι στην έδρα του άσπονδου αντιπάλου, επισκιάζοντας μέχρι και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα. Ο Μουζακίτης έμεινε στο ματς σχεδόν έως το φινάλε, την ώρα που ο Πορτογάλος άσος προβλημάτισε με την απόδοσή του και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως μετά τα πρώτα λεπτά στο ντέρμπι, ο Μουζακίτης πήρε πάνω του και τις στημένες φάσεις κατόπιν εντολής του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις εκτελέσεις του Ολιβέιρα.

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του ένα ακατέργαστο διαμάντι, δεν θα αφήσει τον χρόνο να πάει χαμένο και θα φροντίσει να "δέσει" τον Μουζακίτη στο Λιμάνι με νέο συμβόλαιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα συμβεί πιθανότατα τον Δεκέμβριο, όταν ο νεαρός μέσος γίνει 18 ετών. Με την ενηλικίωση, ο Μουζακίτης αναμένεται να επεκτείνει την παρούσα συμφωνία του (με ισχύ έως το 2026) με τον Ολυμπιακό έως το 2029!

Φυσικά, τα χρήματα του Έλληνα άσου θα είναι αισθητά αυξημένα σε σχέση με το συμβόλαιο που καρπώνεται τώρα. Οι ετήσιες απολαβές του Μουζακίτη -όπως και σχεδόν όλων των παικτών στην ηλικία του- είναι χαμηλές, σε βαθμό που τα μπόνους που έχει λάβει κατά καιρούς (π.χ. κατάκτηση Youth League) συνιστούν μεγαλύτερο ποσό από τις πάγιες αποδοχές του. Κάτι που προφανώς θα αλλάξει άμεσα.


Το μέλλον για τον Μουζακίτη προδιαγράφεται λαμπρό, συνεπώς αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να γίνει στόχος ομάδων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γι' αυτό ο Ολυμπιακός οφείλει αφενός να τον επιβραβεύσει για τις εμφανίσεις του δείχνοντάς του ότι θα αποτελέσει τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας και αφετέρου να αποκτήσει το πάνω χέρι σε οποιαδήποτε διαπράγματευση με συλλόγους του εξωτερικού.

Με τον Μεντιλίμπαρ στην τεχνική ηγεσία, οι μικροί των Ερυθρολεύκων έχουν την τέλεια ευκαιρία να καθιερωθούν στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Βάσκος δεν καταλαβαίνει από ηλικίες, κάτι που φαίνεται από τον τρόπο που χρησιμοποιεί τους Μουζακίτη και Κωστούλα σε πολύ δύσκολα ματς, δίχως τον παραμικρό δισταγμό. Παίκτες όπως ο Αποστολόπουλος, ο Παπακανέλλος, ο Μπακούλας και ο Κουτσίδης μπορούν να γίνουν οι επόμενοι... Μουζακίτηδες στη διάρκεια της σεζόν!