Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και έδωσε πνοή στην επίθεση του Ολυμπιακού δίπλα στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Χαράλαμπος Κωστούλας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, πήγε να πάρει το ματς μόνος του και το σημαντικότερο είναι ότι φαίνεται βελτιωμένος σε κάθε ματς που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ του δίνει τη σκυτάλη για να κάνει τη δική του κούρσα στο χορτάρι. Πλέον φαίνεται ορατό όσο ποτέ, ότι ο πιτσιρικάς μπορεί να συνθέσει με τον Μαροκινό ένα «φονικό» δίδυμο στην επίθεση της ομάδας του Πειραιά. Γιατί ο συνδυασμός της φρεσκάδας του 17χρονου πιτσιρικά με την εμπειρία του Αφρικανού είναι δυνατόν να εξελιχθεί σε ακαταμάχητος, εφόσον εμπεδώσει τον ρόλο που θέλει να του δώσει ο Βάσκος τεχνικός.

Εξάλλου ο Κωστούλας έχει όλα όσα πρέπει να έχει ένας επαγγελματίας παίκτης. Διαθέτει ταχύτητα, ντρίπλα και σουτ. Με τις ομάδες των Ακαδημιών του Ολυμπιακού μπορούσε να σκοράρει με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με μακρινά σουτ, είτε με κεφαλιές, είτε με περίτεχνες ενέργειες, όπως το ψαλιδάκι που επεχείρησε στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατά, το οποίο αν... έγραφε θα μιλάγαμε για το καλύτερο γκολ της χρονιάς. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο παίκτης ξεχώρισε για τις κάθετες κινήσεις που έκανε, οι οποίες αποτελούσαν είδος προς εξαφάνιση στην ομάδα του Πειραιά. Είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή και το ξέρουν στον Ολυμπιακό.

iNTIME

Μόνο το γκολ του λείπει

Γι'αυτό βλέπουμε, ότι φέτος του έχει δοθεί μεγάλη εμπιστοσύνη, όπως και σε άλλους πρωταγωνιστές της περσινής κατάστασης του Youth League από την Κ-19 του Ολυμπιακού. «Ο Κωστούλας για μένα το μόνο που του λείπει, αυτήν τη στιγμή είναι το γκολ. Αν τον βοηθήσει και η ομάδα και ξεκλειδώσει αυτό το στοιχείο, το οποίο το διαθέτει το παιδί, θα αρχίσει να παίρνει μπροστά. Τον πιστεύω πολύ», αναφέρει στο Sportdog ο παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού, Γιώργος Κοκολάκης.

Βέβαια ο παίκτης δείχνει, ότι τουλάχιστον προς το παρόν, είναι περισσότερο λειτουργικός και αποτελεσματικός ως περιφερειακός, παίζοντας γύρω από τον Κααμπί. Είναι αυτό που λέμε στο ποδόσφαιρο κρυφός φορ, το ψευτοεννιάρι, που θα σου δημιουργήσει χώρους, θα τρέξει, θα πασάρει, αλλά θα πάρει και τα ριμπάουντ, τα οποία θα του δώσουν ελεύθερα σουτ. Μέχρι στιγμής ο Κωστούλας έχει 4 συμμετοχές στον Ολυμπιακό, 3 στη Super league και 1 στο Europa League. Όσο για τα γκολ; Με την Κ-19 της ομάδας του Πειραιά μετρά ήδη 5 τέρματα σε 2 σύμμετοχές. Οπότε είναι θέμα χρόνου, να αρχίζουν να γράφουν τα κοντέρ και στην πρώτη ομάδα.

iNTIME

Το ίδιο σοβαρό πρόσωπο ο «Μούζα»

Με τη Μπράγκα έπαιξε βασικός για 90 λεπτά και από την αρχή του αγώνα άκουσε τον κόσμο του Ολυμπιακού να φωνάζει το όνομά του. Τί πιο ωραίο συναίσθημα για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να παίρνει δύναμη από την εξέδρα και να τη βγάζει στο χορτάρι. Τον είδαμε να παίζει άφοβα, να πέφτει πάνω στη μπάλα, να κερδίζει μονομαχίες, να κλέβει μπάλες, να ζητά μπάλες, να εκτελεί στατικές φάσεις. Ο Χρήστος Μουζακίτης ξεκίνησε βασικός και στο δεύτερο μέρος, αγωνίστηκε για 86 λεπτά και έδειξε το ίδιο σοβαρό πρόσωπο! Ανταποκρίθηκε στο 100% στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της αναμέτρησης, σε σημείο ο Τύπος να συγκρίνει τα στατιστικά του με αυτά των εμπειρότερων Γκαρθία και Στάμενιτς.

«Ο Μουζακίτης είναι εγκέφαλος! Οτιδήποτε ενέργεια κάνει, δείχνει πόσο μυαλωμένος είναι. Διαβάζει καλά το παιχνίδι. Έχει το μέλλον μπροστά του. Έχει κάθετη πάσα, το μακρινό σουτ, ψυχραιμία. Είναι γεννημένος τον Δεκέμβριο του 2006 και έδειξε, όιτ δεν φοβήθηκε σε οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού να ζητήσει μπάλα από έμπειρους παίκτες που έχουν παιχνίδια στα πόδια τους. Είχε αυτοπεποίθηση και ηρεμία, ένα ποδσφαιρικό θράσος, να φτιάξει παιχνίδι. Αυτά είναι στοιχεία που δεν τα βρίσκεις εύκολα σε τέτοιο επίπεδο με τις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός», αναφέρει στο Sportdog για τον παίκτη ο Γιώργος Κοκολάκης.

«Είναι ένα παιδί με μεγάλη ωριμότητα. Αυτόν τον κάνει και διαφέρει. Τα επόμενα δύο χρόνια θα δείξει που θα καταλήξει. Υπάρχουν και άλλα παιδιά που ξεκίνησαν καλά και στη συνέχεια χάθηκαν. Τον πιστεύει ο προπονητής. Εχει καλές πιθανότητες και προοπτικές. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του με όσα δείχνει μέχρι στιγμής. Η διάρκεια είναι το διακύβευμα. Είναι ώριμος, δεν βιάζεται, παίζει σίγουρα. Είναι έξυπνο παιδί και αντέχει τη μεγάλη πίεση μεγάλη. Γιατί δεν είναι εύκολο σε αυτήν την ηλικία και σε αυτό το επίπεδο να ανταπεξέλθεις διαφορετικά. Πρέπει να έχεις τις απαραίτητες ψυχικές ικανότητες, για να αντέξεις την πίεση», προσθέτει ο Πέτρος Ξανθόπουλος για τον «Μούζα».

iNTIME

Το ρεκόρ που δεν έσπασαν

Στο πρώτο τους ντέρμπι «αιωνίων», Κωστούλας και Μουζακίτης έφτασαν κοντά στο να «σπάσουν» ένα ρεκόρ που κρατάει 38 ολόκληρα χρόνια. Στο 71ο λεπτό του ματς ο Μουζακίτης έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λοντίγκιν απέκρουσε, ο Ίνγκασον πρόλαβε τον Κααμπί πριν επανακτήσει τη μπάλα, η οποία έφτασε στην εξέλιξη της φάσης στον Κωστούλα, η προβολή του οποίου έφυγε άουτ. Αν ένας από τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές σκόραρε θα κατέρριπτε το ρεκόρ του νεότερου σκόρερ σε ντέρμπι αιωνίων, το οποίο και κρατάει από τις 16 Μαρτίου 1986, στη νίκη του Ολυμπιακού με 2-1, ο Γιώργος Βαΐτσης, ο οποίος τότε ήταν 18 ετών και 227 ημερών.

Οι δύο 17χρονοι θα έχουν την ευκαιρία μπροστά τους να καταρρίψουν αυτό το ρεκόρ σε άλλα τέτοια παιχνίδια. Το σημαντικότερο είναι, ότι με την εμφάνισή τους στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, «γκρεμίζουν» τις προκαταλήψεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν παίζουν οι ηλικίες μπάλα και το γεγονός, ότι είναι πιτσιρίκια δεν σημαίνει, ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες μεγάλων παιχνιδιών. Το θέμα είναι σιγά σιγά να δούμε και τα άλλα παιδιά που ξεχωρίζουν από τους μικρούς της ομάδας του Πειραιά και για τους οποίους ενδιαφέρεται ο κόσμος, όπως ο Παπακανέλλος και ο Μπακούλας.