Κάποιοι είπαν ότι στο πρόσφατο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός έμοιαζε να παίζει με... 10 παίκτες με τον Σέρτζιο Ολιβέιρα στην 11άδα. Προσωπικά έγραψα στο blog μου για το ντέρμπι ότι το κακό ήταν ότι ο Πορτογάλος χαφ πάσχιζε αλλά έμοιαζε να αδυνατεί να βρει αγωνιστικό προσανατολισμό. Ένα διήμερο μετά, με το μυαλό πιο «κρύο», μήπως, τελικά κρίθηκε υπερβολικά αυστηρά ο 32χρονος χαφ; Μήπως δεν ήταν τόσο κακός;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: όχι. Συχνά η πλειοψηφία κάνει λάθος, «πέφτει» έξω όπως λέμε. Ωστόσο αυτή είναι από τις φορές που η πρώτη αίσθηση είναι και η σωστή. Κοιτώντας κανείς τα επίσημα στατιστικά της λίγκας για το ματς βλέπει ότι στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε ο Ολιβέιρα είχε 0/8 γεμίσματα, 4 λάθη και καμία σωστή πάσα προς την επίθεση! Μιλάμε για το απόλυτο μηδέν!

Το σημαντικό ζήτημα ωστόσο δεν είναι να σταθεί κανείς σ' αυτή την εμφάνιση του Σέρτζιο αλλά να απαντηθεί το «μεγάλο» και σημαντικό ερώτημα; Είναι αυτό που βλέπουμε ως τώρα ο Πορτογάλος και δεν μπορεί να ελπίζει σε ουσιαστική βοήθεια στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ή όσο περνάει ο χρόνος θα βρει ρυθμό (φυσική κατάσταση έχει) και χημεία με το υπόλοιπο σύνολο και θα ξεδιπλώσει την ποιότητα / ικανότητα του που αναμφισβήτητα διαθέτει; Μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει με ασφάλεια σ' αυτό.

Ο Ολιβέιρα, αν και σε αντίθεση με τον Γουΐλιαν έκανε προετοιμασία κανονικά, είναι πολύ πίσω σε ρυθμό γιατί πέρυσι στη Γαλατά ήταν εκτός πλάνων. Με το που μπήκε ημερολογιακά το 2024 ο 32χρονος Πορτογάλος μέτρησε μόλις 86 αγωνιστικά λεπτά (!). Αυτό συνέβη και λόγω τραυματισμού αλλά, κυρίως, επειδή πια ήταν εκτός πλάνων.

Η τελευταία φορά που έπαιξε βασικός με τη Γαλατά στο πρωτάθλημα ήταν στις 2 Δεκέμβρη (!!!) 2023 σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Πεντίκσπορ όπου έμεινε στον αγωνιστικό χώρο για 64'. Τελευταία φορά που έπαιξε, γενικώς, βασικός με τους Τούρκους (και μοναδική εντός 2024) ήταν στις 29/2/2024 σε ματς κυπέλλου. Ματς που έγινε αλλαγή στο ημίχρονο όπως στο πρόσφατο ελληνικό clasico. Δηλαδή πριν από 222 ημέρες!

Μοιάζει λοιπόν εύλογα δικαιολογημένος ο Ολιβέιρα ο οποίος ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτέμβρη από τον Ολυμπιακό και έχει αγωνιστεί σε 197 λεπτά ως τώρα, μοιρασμένα σε 5 διαφορετικά ματς. Βέβαια πρέπει να καταλάβει και ο ίδιος ότι βδομάδα με βδομάδα ο Σέρτζιο θα πρέπει να ανεβαίνει γιατί το... μαξιλαράκι που σωστά έχει τώρα θα πάψει να υπάρχει.