Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Μάριου Ηλιόπουλου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μάκη Γκαγκάτση στα γραφεία της ΕΠΟ. Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog.gr, ο ηγέτης της ΑΕΚ έστειλε αυστηρό μήνυμα με αφορμή τη διαιτησία του Πουλικίδη στον αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, για την οποία ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον παρέπεμψε στον Γάλλο αρχιδιαιτητή, Στεφάν Λανουά.

Η δήλωση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ έκλεισε με αρχαιοελληνική φράση, «Λόγοι γαρ έργων σκιαί εισί». Πρόκειται στην ουσία του για μία ρήση του Αθηναίου ρήτορα Δημοκράτη. Η αυθεντική φράση στην Αττική Διάλεκτο είναι στον ενικό και όχι στον πληθυντικό, όπως τη χρησιμοποίησε ο Ηλιόπουλος, δηλαδή «λόγος γαρ έργου σκιή». Σημαίνει, ότι «τα λόγια είναι η σκιά των έργων».

Ο Δημοκράτης έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ.Αναφέρεται ως απόγονος του Αρμόδιου ή του Αριστογείτονα, ο οποίος ήταν σύγχρονος του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και ρήτορα της Αρχαίας Αθήνας Δημοσθένη.

Στο θέμα μας όμως, το μήνυμα του ηγέτη της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο και σίγουρα προμηνύει δυναμικότερη αντίδραση σε περίπτωση επανάληψη διατησίας σαν του Αγρινίου.