Πολύ χαρούμενος για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού είναι ο Λορέντζο Πιρόλα, όπως προκύπτει από δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής Ομοσπονδίας.

Ο 22χρονος στόπερ είπε ότι εντυπωσιάστηκε από το πρότζεκτ των «ερυθρόλευκων», ενώ το γεγονός ότι τον ήθελαν πολύ οι Πειραιώτες τον έπεισαν να πει το «ναι» στην πρόταση που του έκαναν.

«Με ήθελαν πραγματικά. Με ήθελαν πολύ από την Ελλάδα. Το σκέφτηκα διότι δεν ήταν μία κλασική μεταγραφή για έναν 22χρονο. Όμως, είχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από το πρότζεκτ του Ολυμπιακού, που το δέχθηκα αμέσως. Το 2025 η ομάδα θα γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια. Έχει στόχο το πρωτάθλημα και υπάρχει και η συμμετοχή στο Europa League, ενώ πέρυσι ο σύλλογος κατέκτησε το Conference. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό», είπε ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός.

Ο Λoρέντζο Πιρόλα
InTime/ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Τα πηγαίνουμε καλά. Αγοράσαμε ένα σπίτι στη Βούλα και εκεί μένουν και άλλοι συμπαίκτες μου, που τους έχω γνωρίσει αυτόν τον πρώτο καιρό. Προφανώς μιλάω με όλους στα αγγλικά, καθώς είμαι ο μόνος Ιταλός και ενώ έχω αρχίσει να μαθαίνω και να λέω και λέξεις στα ελληνικά όπως το καλημέρα.

Ήξερα ότι αυτή η εμπειρία έχει να μου μάθει πολλά και από πλευράς γλώσσας, γιατί πρέπει να γίνεσαι κατανοητός σε όλους. Η Αθήνα είναι μία πόλη που μπορεί να συγκριθεί με τη Ρώμη. Τη φανταζόμουν χαοτική, αλλά είναι όμορφη με τη θάλασσα και τα ιστορικά της σημεία μέσα σε λίγα χιλιόμετρα».

Ο Λoρέντζο Πιρόλα
InTime/ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ