«Πνιγμός εντός ύδατος» το αίτιο θανάτου του 31χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ, σύμφωνα με την νεκροτομή, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, κατά την νεκροτομή ελήφθησαν και δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις που αναμένονται, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρι να βγουν οι τελικές απαντήσεις.

Ωστόσο, η νεκροτομή επιβεβαίωσε πλήρως την εικόνα που είχε σχηματίσει ο ιατροδικαστής και κατά την αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ποδοσφαιριστής Τζορτζ Μπάλντοκ.

Όταν οι αστυνομικοί γύρισαν το σώμα του Τζορτζ Μπάλντοκ, έβγαλε φυσαλίδες με νερό από το στόμα του, κάτι κοινό στους πνιγμούς, που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή και είχε πάει στους πνεύμονες.

Το σώμα του Τζορτζ Μπάλντοκ δεν είχε σημάδια, τραύματα ή μώλωπες που να παρέπεμπαν σε τυχόν εγκληματική ενέργεια.

Ο Νίκος Ευαγγελατος ανέφερε σχετικά: «Μπήκε για να κάνει ένα μπάνιο, φορούσε μαγιό και αυτό δείχνει συνειδητά ότι μπήκε να κολυμπήσει. Από εκείνη την ώρα, από τις 18,30, υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, δεν λέω περισσότερα γιατί δεν πρέπει, ότι μπήκε μόνος του να κολυμπήσει. Και εκεί άρχισε να τηλεφωνεί η γυναίκα του από την Αγγλία και δεν απαντούσε. Και μετά από τέσσερις ώρες, γιατί τόσο έμεινε το σώμα του στην πισίνα, τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη του σπιτιού».

Τι προκάλεσε τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής και πρόεδρος ιατροδικαστών μίλησε για τον αιφνίδιο θάνατο του διεθνούς ποδοσφαιριστή.

«Πρώτα από όλα να διευκρινίσουμε ότι ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός εντός ύδατος η ιατροδικαστική διερεύνηση πρέπει να φθάσει μέχρι την αρχική αιτία. Γιατί ένας άνθρωπος 31 ετών, αθλητής φθάνει να πνιγεί εντός μία πισίνας όταν ξέρει να κολυμπάει. Βάσει της εμπειρίας μας, ουσιαστικά σε αυτή την ηλικιακή ομάδα-ειδικά σε αθλητές- αυτό που συνήθως παρατηρούμε είναι κάποιες μυοκαρδιοπάθειες», είπε αρχικά ο ιατροδικαστής και συμπλήρωσε:

«Υπάρχουν συγκεκριμένες μυοκαρδιοπάθειες, που δυστυχώς τις διαπιστώνουμε τελικά στο νεκροτομείο».

Πώς εντοπίστηκε η σορός του Τζορτζ Μπάλντοκ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη (9/10). Η σορός του εντοπίστηκε στην πισίνα του σπιτιού του στα νότια προάστια και το τραγικό γεγονός έγινε γνωστό όταν η σύζυγός του, η οποία τον έψαχνε για ώρες προκειμένου να πει «χρόνια πολλά» στο παιδί τους, δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο θάνατος του 31χρονου προσδιορίζεται περίπου στις 19:00, ενώ την ίδια ώρα το σήμα η Αστυνομία το πήρε στις 22:00. Το σπίτι του σφραγίστηκε με εντολή του εισαγγελέα και θα ανοίξει πάλι όταν πρέπει με εντολή του εισαγγελέα.

Τζόρτζ Μπάλντοκ: Βρέθηκε με μαγιό νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του

Η τραγική είδηση για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει επιβεβαιωθεί κι οι πρώτοι αστυνομικοί έχουν μόλις φτάσει στο διαμέρισμα της Γλυφάδας.

Μπαίνουν στα ενδότερα και να ερευνούν όλους τους χώρους τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού, όσο και γύρω από την πισίνα που βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος ποδοσφαιριστής. Το ασθενοφόρο παραμένει στην είσοδο, με στελέχη και συμπαίκτες του, στον Παναθηναϊκό, να έχουν ήδη φτάσει στο σημείο. Όλοι τους συντετριμμένοι.

Με το πρώτο φως της ημέρας καταγράφονται εικόνες από την πισίνα του σπιτιού, που βρέθηκε νεκρός ο διεθνής ποδοσφαιριστής και το διαμέρισμα εξωτερικά που παραμένει κλειδωμένο.

Η οικογένεια του άτυχου αθλητή, οι συμπαίκτες του και μια ολόκληρη χώρα, περιμένουν να μάθουν τι κρύβεται πίσω από τον αναπάντεχο και μυστηριώδη θάνατο. Πώς και γιατί ο άσσος του Παναθηναϊκού έχασε τη ζωή του, ενώ κολυμπούσε στην πισίνα. Τι προηγήθηκε και ποια ήταν η ακριβής ώρα που έχασε τις αισθήσεις του.

Ο Μπάλντοκ βρέθηκε αργά χθες το απόγευμα νεκρός στον πάτο της πισίνας, με αστυνομικούς να μπαίνουν μέσα και να ανασύρουν το άψυχο σώμα του. Οι προσπάθειες που ακολουθούν για να επανέλθει στη ζωή, δεν αποδίδουν.

Ο ιατροδικαστής που κάνει την πρώτη αυτοψία στο σημείο, δεν διαπιστώνει ίχνη που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί παίρνουν για ανάλυση το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας κι όλοι περιμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Οι επίσημες απαντήσεις για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, αναμένεται να δοθούν μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ενδείξεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr:

«Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους οι ιατροδικαστές στους πνεύμονες του 31χρονου ποδοσφαιριστή εντοπίστηκε αρκετή ποσότητα νερού. Πάντως ακόμη δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί αν κάποια παθολογική αιτία ή άλλη ήταν αυτή που συνετέλεσε στον πνιγμό του διεθνή ποδοσφαιριστή».

Η αγωνία της συζύγου και η επιβεβαίωση των φόβων

Πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν πως ο Μπάλντοκ ήταν νεκρός για ώρες στην πισίνα. Λίγο νωρίτερα, μαζί του στο σπίτι, ήταν ακόμα ένα άτομο που όμως δεν φαίνεται να έπαιξε ρόλο στον θάνατό του.

Η σύζυγος του Μπάλντοκ, που μένει στο Λονδίνο, προσπαθούσε χθες το απόγευμα να επικοινωνήσει με τον άντρα της. Όταν κάποια στιγμή ανησύχησε, κάλεσε στο τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Εκείνος μπήκε στα ενδότερα και βρήκε τον ποδοσφαιριστή νεκρό.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη στιγμή», αναφέρει στην ανακοίνωση η οικογένεια του ποδοσφαιριστή.

Ο Τζόρτζ Μπάλντοκ εντοπίζεται νεκρός στις 22:25 χθες το βράδυ και 9 λεπτά αργότερα φτάνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Στις 22:40 είναι στο σημείο και οι πρώτοι αστυνομικοί.

Σε αυτή την εικόνα, έξω από την πισίνα, πάνω σε σκαμπό, διακρίνεται ένα μπουκάλι βότκα. Οι αστυνομικοί αργά χθες το βράδυ, εντόπισαν και δύο ποτήρια, που είχαν χρησιμοποιηθεί.

Ο Μπάλντοκ φορούσε το μαγιό του. Αυτό οδηγεί τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως βούτηξε στην πισίνα για να κάνει μπάνιο και κάτω από συνθήκες που μένει πλέον να αποσαφηνιστούν έχασε τη ζωή του.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή

Ο επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στο LIVE NEWS για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή.

«’Όταν πήγε ο πρώτος αστυνομικός ήταν εκεί ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Στην  πισίνα ήταν μπρούμητα τα σώμα του. Ο αστυνομικός πήδηξε στην πισίνα και τον έβγαλε έξω και προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Έβγαζε αφρούς από τα στόμα που αυτό δείχνει πνιγμό. Ήρθε ο ιατροδικαστής και δεν βρήκε σημάδια. Βρέθηκαν δύο ποτήρια με υγρό. Θα δούμε τι ήταν αυτό το υγρό. Την αστυνομία ενδιαφέρει εάν ήταν κάποιος άλλος εκεί. Οι πληροφορίες λένε πως ήταν μόνος του. Οι πληροφορίες λένε πως οι κάμερες τον έχουν εντοπίσει να μπαίνει στην πισίνα. Σημαντικά θα είναι τα τοξικολογικά αποτελέσματα».