Στη θλίψη έχουν βυθιστεί και οι φίλαθλοι της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, για να γίνει γνωστή μια ιστορία που καταδεικνύει το μεγαλείο ψυχής του άτυχου διεθνούς παίκτη.

Ο 31χρονος μπακ τον καιρό που αγωνιζόταν στον αγγλικό σύλλογο είχε φροντίσει να αγοράσει έναν απινιδωτή, προκειμένου να βοηθήσει ένα μικρό φίλο της ομάδας, που είχε πρόβλημα στην καρδιά και έπαιζε ποδόσφαιρο. Μια πρωτοβουλία που πήρε και την οποία δεν θέλησε να τη δημοσιοποιήσει, όπως αποκάλυψε η μητέρα του εν λόγω παιδιού.

«Ο Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ αφού το έμαθε αγόρασε στον Χάρβεϊ έναν απιδινωτή, ήταν ένα προσωπικό δώρο από τον παίκτη, όχι για τη δημοσιότητα ή μετά από πρωτοβουλία της ομάδας, αλλά με δικά του έξοδα.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ
InTime/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Όταν τον συνάντησα μου ζήτησε αρχικά να μην δοθεί δημοσιότητα στο δώρο που είχε κάνει κι αυτός είναι ο λόγος που τόσο καιρό το κρατάμε μυστικό», είπε η μητέρα του νεαρού φίλου της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ σε ανάρτησή της στα social media μετά τα δυσάρεστα νέα για τον θάνατο του Μπάλντοκ έγραψε τα εξής: «Σε ευχαριστώ Τζορτζ. Το λέω ξανά και ξανά. Πάντα απαντούσες "δεν έχω πρόβλημα" και πάντα ρωτούσες πως είναι ο Χάρβεϊ.

Την τελευταία φορά που σε είδα η ομάδα του Χάρβεϊ είχε μόλις κερδίσει την άνοδο και ο Χάρβεϊ είχε βάλει το τελευταίο πέναλτι. Δεν φαντάζεσαι πόσο περήφανος ήταν».