Σε καλό φεγγάρι βρίσκεται ο Ολυμπιακός αυτό το διάστημα και μάλλον… εμπόδιο αποτελεί η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, καθώς το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε φορμαριστεί. Παρά το γεγονός ότι η διακοπή θα φέρει και ξεκούραση, οι Πειραιώτες έχουν πλήθος από διεθνείς παίκτες και αυτό δυσκολεύει τον Ισπανό προπονητή για να εργαστεί σε βάθος με την ομάδα του.

Παρόλα αυτά υπάρχει ποδοσφαιριστής που και διεθνής είναι και βασικός και αναντικατάστατος στο Λιμάνι και τρέχει ασταμάτητα δύο χρόνια τώρα. Παρόλα αυτά είναι υπεραπαραίτητος στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ, καθώς η 11άδα των Πειραιωτών αρχίζει από εκείνον! Αναφερόμαστε στον Σαντιάγκο Έσε, που τις τελευταίες δύο σεζόν δεν έχει προλάβει να πάρει ανάσα σε Ολυμπιακό, Εθνική Αργεντινής και Ουρακάν (σε αυτό το διάστημα έχει δώσει 95+ παιχνίδια!) και παρόλα αυτά παραμένει βιονικός και είναι πολύ χρήσιμος στα χέρια του προπονητή του.

Οι Πειραιώτες τον είχαν φέρει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2023, πληρώνοντας 4 εκατ. ευρώ στην Ουρακάν, με τον Αργεντινό να έχει, τότε, market value στα 8 εκατ. ευρώ. Μετά από μια σεζόν στο Λιμάνι έχει φτάσει στα 12 εκατ. ευρώ το market value και, φυσικά, στόχος του είναι κάποια στιγμή να φύγει για μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Κάτι που γνωρίζουν καλά στο Λιμάνι και είναι προετοιμασμένοι για αυτό. Για αυτό και έριξαν πόρτα στην Κρίσταλ Πάλας, που έδειξε πριν από λίγο καιρό ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, αφού θεωρούν ότι μπορεί το καλοκαίρι του 2025 ή, σίγουρα, το καλοκαίρι τού 2026 να φέρει πάρα πολλά λεφτά στα ταμεία!

Πρόκειται για διεθνή Αργεντινό άσο, 23 ετών σε λίγες ημέρες, που οργώνει στο γηπεδο και δείχνει ότι έχει τρομερή προσαρμοστικότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πόσο θα μείνει στην Ελλάδα για να παίζει; Τα 15 εκατ. ευρώ που έφτασαν ως πρόταση το περασμένο καλοκαίρι από την Ισπανία (συν άλλη μια ενόχληση -και όχι πρόταση- για προσφορά 18 εκατ. ευρώ) δεν μπορούσαν να συγκινήσουν τους Πειραιωτες. Από τη διοίκηση αναφέρουν ότι αυτός θα γίνει η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του κλαμπ. Άρα θα φύγει με 20+ εκατ. ευρώ το Λιμάνι...

Ώρα αποφάσεων για Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό!

Σε άριστη κατάσταση βρίσκεται ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στο Λιμάνι, καθώς παρά τα 35 του χρόνια θα μπορούσε, άνετα, να ήταν βασικός στον Ολυμπιακό - Προφανώς η απόφαση του συλλόγου να δώσει τα γάντια του βασικού στον Τζολάκη είναι και σωστή (γιατί έχει το μέλλον μπροστά του) και δομική - Με έναν κέρβερο τύπου Πασχαλάκη στο Νο2 και έτοιμο ανά πάσα στιγμή να πάει να μπει και να παίξει, είναι τρομερό το κίνητρο για τον Τζολάκη.

Το ζήτημα είναι το κίνητρο του Αλέξανδρου, που μπορεί τον Φλεβάρη του 2024 να ανανέωσε μέχρι το καλοκαίρι του 2026 με τους Πειραιώτες (με αύξηση αποδοχών μάλιστα!), αλλά τότε το είχε κάνει με το στάτους του βασικού. Που τώρα το έχει απωλέσει. Κι εδώ έχει ενδιαφέρει να δούμε το εξής: Ο Πασχαλάκης όταν είχε αρχίσει την καριέρα του, είχε τρία όνειρα: α) Να κατακτήσει το πρωτάθλημα, β) Να παίξει στον Ολυμπιακό, γ) Να παίξει μπάλα σε ομάδα του εξωτερικού.

Τα δύο πρώτα έχουν γίνει (μάλιστα, με τους Πειραιώτες κατέκτησε και ευρωπαϊκό τίτλο!), αλλά όχι και το τρίτο! Γιατί αν και υπήρχε ενδιαφέρον από Τουρκία και Σαουδική Αραβία το καλοκαίρι που είχε φύγει από τον ΠΑΟΚ, ο Αλέξανδρος ήθελε κάτι άλλο: Καψούρα του είναι να παίξει στην Ιταλία ποδόσφαιρο! Για αυτό και είχε φτάσει κοντά στο καλοκαίρι τού 2022 σε συμφωνία με ομάδα τής Serie A αλλά, τελικά, δεν είχε υπογράψει. με αποτέλεσμα στα τέλη Σεπτεμβρίου τού 2022 να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό.

Από το περιβάλλον του προκύπτει ότι δεν έχει βγάλει από το μυαλό του την Ιταλία, για την εμπειρία και όχι για να βρει κάποιο μεγάλο συμβόλαιο, αν βρεθεί κλαμπ να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το στάτους του βασικού και όχι να είναι και Νο2. Δεν έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, τον Μεντιλίμπαρ, τον Τζολάκη, αλλά με την επιθυμία του ίδιου του παίκτη να αγωνιστεί στο εξωτερικό και, μάλιστα στην Ιταλία. Αν και δύσκολα θα βρει ομάδα από τη θέση 12 και πάνω στη Serie A - Ίσως να είναι δύσκολο και από τη θέση 12 και κάτω στη μεγάλη κατηγορία.

Ούτε λέει κανείς ότι ντε και σώνει θα φύγει το καλοκαίρι του 2025. Αλλά το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και ακόμα δεν έχει κάνει σεφτέ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό, δεν είναι ακριβώς αυτό που εκφράζει τον Αλέξανδρο ως αθλητή και επαγγελματία με φιλοδοξίες...