Η απόκτηση του Γιουσούφ Γιαζίτσι από τον Ολυμπιακό στο... 90ο λεπτό των καλοκαιρινών μεταγραφών έγινε δεκτή με αρκετό ενθουσιασμό από πολύ κόσμο που βλέπει στο πρόσωπο του 27χρονου Τούρκου επιτελικού μέσου έναν παίκτη που (εκτιμούν ότι) λείπει από το υπάρχον ρόστερ. Ένας αντι-Φορτούνης, όπως λέγεται και αναπαράγεται με μεγάλη ευκολία. Είναι έτσι όπως θεωρούν / εκτιμούν οι περισσότεροι; Μόνο ο χρόνος θα απαντήσει με ασφάλεια.

Εμείς, όπως οφείλαμε, αντί να κάνουμε εικασίες / προβλέψεις φροντίσαμε να ρωτήσουμε ανθρώπους που τον βλέπουν αυτές τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό. Δηλαδή στις προπονήσεις του Ρέντη. Και κάναμε ένα πρόσφατο update στην ενημέρωσή μας αφού υπήρξε και το προπονητικού χαρακτήρα φιλικό του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο πίσω από κλεισμένες πόρτες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο Γιαζίτσι αγωνίστηκε. Μάλιστα έβαλε και το μοναδικό γκολ του αγώνα προπόνησης με την ομάδα του Περιστερίου. Αυτό, για αρκετούς, αποτέλεσε έναν καλό λόγο να τοποθετηθεί αυτομάτως στους διακριθέντες και τις... υποσχέσεις του ματς. Τι πραγματικά συνέβη; Πόσο καλά αγωνίστηκε ο Γιαζίτσι; Σύμφωνα με τα όσα έμαθε το boxtobox, ο Τούρκος ήταν τόσο καλός όσο του «επέτρεπε» η φάση στην οποία βρίσκεται. Ένας παίκτης που, όντας ελεύθερος όλο το καλοκαίρι και δίχως να έχει κάνει προετοιμασία, εμφανίστηκε εύλογα ανέτοιμος και με μέτρια ακόμα φυσική κατάσταση.


Αυτό που σίγουρα αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι ο Γιαζίτσι θυμίζει σε αρκετούς συμπαίκτες του (και όχι μόνο) στον Ολυμπιακό, όπως μας μετέφεραν τουλάχιστον, έναν παίκτη που ήταν μέχρι... χθες στο ρόστερ και το Ρέντη. Ποιόν; Τον Στέφαν Γιόβεβιτς. Τον θυμίζει και στην ποιότητα αλλά και στην ταχύτητα που -δεν- έχει. Θα είναι άραγε ο Γιαζίτσι ο νέος... Γιόβετιτς του Ολυμπιακού; Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευστεί.

Το χορτάρι είναι ο... καθρέφτης, ο χώρος στον οποίο επιβεβαιώνονται και διαψεύδονται τα πάντα.

Ας κρατήσουμε ωστόσο αυτή τον παραλληλισμό, τη σύγκριση του Τούρκου με τον Μαυροβούνιο ο οποίος θα ήταν ακόμα στον Ολυμπιακό ΑΝ δεν ήταν τόσο... γκρινιάρης κάθε φορά που δεν βρίσκονταν στις βασικές επιλογές του Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ. Σε αυτά τα θέματα ο έμπειρος Βάσκος δεν κάνει... εκπτώσεις.