Σε καλή κατάσταση βρίσκεται ο Κοστίνια στον Ολυμπιακό, που δείχνει να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έχει δώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την εσωτερική μετακίνηση του Ροντινέι: Ο Βραζιλιάνος μπορεί στο πρωτάθλημα της πατρίδας του να έπαιζε ως μπακ, αλλά στη χώρα του καφέ ο μπακ είναι περίπου δεύτερος εξτρέμ.

Αυτό που δεν έκαναν στο Λιμάνι οι Μίτσελ, Ανιγκό, Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Καρβαλιάλ, το έκανε φέτος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Άλλαξε θέση στον 32χρονο Ροντινέι, του έδωσε πιο προωθημένο ρόλο και μοιραία πίσω του αξιοποίησε τον Κοστίνια. Που χρειάζεται να ελέγξει τον ενθουσιασμό του και να βελτιωθεί στο παιχνίδι του, αλλά σε γενικές γραμμές είναι λύση πρώτης γραμμής για την 11άδα ομάδας με τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού - Με εντάσεις, τρεξίματα, επαφές.

Ο Πορτογάλος άσος, άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναδείχθηκε ο καλύτερος δεξιός μπακ στο πρωτάθλημα την περασμένη αγωνιστική περίοδο, σε μια ομάδα όπως η Ρίο 'Άβε που έσωσε στο τέλος την κατηγορία και απέναντι σε μπακ επιπέδου που έχουν στα ρόστερ τους ομάδες όπως η Μπενφίκα, η Σπόρτινγκ Λισαβόνα, η Πόρτο, η Μπράγκα!

Μάλιστα είχε γίνει ολόκληρο θέμα στη χώρα της Ιβηρικής για το γεγονός ότι αυτοί οι μεγάλοι σύλλογοι κατάφεραν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους τον Κοστίνια και να καταλήξει στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, υπήρχε η σκέψη να έπιανε Λιμάνι ήδη από τον περασμένο Γενάρη, αλλά αποφασίστηκε να συνεχίσει στο πορτογαλικό κλαμπ για να το βοηθήσει να "σώσει" την κατηγορία. Όπως και έγινε.

Και μη νομίζεις κανείς ότι στο Λιμάνι ήρθε τσάμπα ο Κοστίνια - Μπορεί η τσέπη, γενικά, να είναι ίδια, αλλά κάθε ομάδα έχει δικό της προϋπολογισμό, πωλήσεις, αγορές κ.λπ., και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έφτασε σχεδόν τα 3 εκατ. ευρώ.

"Αθλητικός, ταχυδυναμικός, έξυπνος - Τον προτιμώ από Ροντινέι στα μπακ - Ισορροπημένος και καλός τακτικά"

Το sportdog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Βασιλάκο, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ποδόσφαιρο στην Πορτογαλία και παρακολουθούσε τον παίκτη όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να σχολιάσει την πορεία του. 

"Είναι φουλ μπακ, δεξιός, είχε πάρει πολλά παιχνίδια πέρσι, κάτι που σημαίνει ότι στηρίχτηκε σε αυτόν ο προπονητής του. Είναι αθλητικός μπακ, βοηθάει μπροστά αλλά δεν είναι εξτρέμ. Είναι ταχυδυναμικός, έξυπνος, και βελτιωνεται διαρκώς. Στον Ολυμπιακό μπορεί να βοηθήσει, γιατί είναι καλός τακτικά και με καλή τακτική παιδιά. Ομάδες που χρειάζεται να τις προσέξει στα άκρα ο Ολυμπιακός, όπως συνέβη με την Μπράγκα, μπορεί εύκολα να αξιοποιεί τους Ροντινέι και Κοστίνια στα δεξιά ο Μεντιλίμπαρ", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και συμπλήρωσε για το ποιον προτιμάει ως δεξιό μπακ στο Λιμάνι: "Από το Ροντινέι θα προτιμούσα τον Κοστίνια, γιατί είναι περισσότερο ισορροπημένος. Δεν έχει την ντρίπλα και την τεχνική τού Ροντινέι αλλά είναι καλός και αξιόπιστος παίκτης για την άμυνα ".