Πέντε παίκτες τής Κ19 τού Ολυμπιακού υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια με την ΠΑΕ, προφανώς στην προοπτική που έχουν δώσει οι Ερυθρόλευκοι τα τελευταία (πολλά) χρόνια στις ακαδημίες και το υλικό που προέρχεται από εκεί.

Τελευταία χρονικά παραδείγματα είναι εκείνα των Μουζακίτη και Κωστούλα, αλλά δεν είναι τα μοναδικά μέχρι τώρα ούτε και πρόκειται να σταματήσει εκεί η παραγωγή ταλέντων. Ενδεικτικό αυτού που λέμε είναι τα επαγγελματικά συμβόλαια που υπέγραψαν οι πέντε παίκτες της Κ19 των Πειραιωτών - Πρόκειται για τα παιδιά που πιστεύουν περισσότερο στο Λιμάνι.

Προφανώς επικεφαλής όλου αυτού του πρότζεκτ είναι ο Ζοσέ Ανιγκό, που βρίσκεται αρκετά χρόνια στη θέση τού διευθυντή των ακαδημιών και έχει αφήσει τους Πειραιώτες ικανοποιημένους με την παρουσία του. Δημιουργήσαμε το προφίλ τού κάθε παίκτη από τους πέντε που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο, ειδικά από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν φοβάται να αξιοποιήσει νέα παιδιά ακόμα και σε αγώνες που η μπάλα καίει.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

Τερματοφύλακας, γεννημένος στις 02/05/2005. Είναι πανήψυλος (1.93 μ.), με σουλούπι και κινησεολογία που θυμίζουν πολύ τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, βρίσκεται αρκετά χρόνια στις υποδομές του Ολυμπιακού. Έχει καλά αντανακλαστικά, είναι ψύχραιμος, έχει τα φυσικά προσόντα για να κάνει καριέρα. Κυριολεκτικά είναι στο χέρι του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΑΛΗΣ

Αμυντικός, γεννημένος 10/04/2007, βασικό στέλεχος στην Κ19 που δείχνει ήδη ότι έχει τρομερό potential. Παίζει τόσο ως δεξιός όσο και ως αριστερός στόπερ, είναι διεθνής με τις Κ16 και Κ17 της εθνικής Ελλάδας, δυνατό και ανεπτυγμένο σωματικά παιδί. Φαίνεται ότι έχει προωθηθεί στην ιεραρχία των στόπερ ως το πιο σημαντικό πρότζεκτ στου Ρέντη.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΙΣ

Μέσος, γεννημένος στις 01/05/2007, με καταγωγή από την Ουκρανία. Δυνατό και γερό παιδί, που αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, δεν φοβάται και βγαίνει με δυναμισμό πρώτος στην μπάλα. Έχει καλή ταχύτητα, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί στο δημιουργικό κομμάτι και τη μακρινή σέντρα. Και λόγω της θέσης του, που ο Ολυμπιακός έχει πλήθος καλών ποδοσφαιριστών και τον Μουζακίτη ήδη στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, έχει δρόμο μπροστά του μέχρι να τον φωνάξει ο Μεντιλίμπαρ στις προπονήσεις του.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΟΥΦΑΚΗΣ

Μέσος, γεννημένος 12/09/2006, ήρθε στα τμήματα υποδομής τού Ολυμπιακού το 2021 από την Αλεξανδρούπολη. Παίζει περισσότερο ως 8άρι. Από τα παιδιά που ξεχωρίζουν στου Ρέντη, έχει μέλλον στον Ολυμπιακό αν παραμείνει υγιής και δουλέψει σωστά. Λογικά θα κληθεί για προπονήσεις κάποια στιγμή στην πρώτη ομάδα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΜΑΛΗΣ

Επιθετικός, γεννημένος στις 20/06/2007, κατ΄εικόνα και ομοίωση του Κώστα Μήτρογλου - Μοιάζει πολύ εξωτερικά, με παρόμοιο σωματότυπο, και καλή επαφή με τα δίχτυα. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής Αστέρα Τρίπολης, είναι διεθνής με την Κ17, παίζει την μπάλα και με τα δύο πόδια. Δυνατά σουτ, κοντρολαρισμένος, είναι μέσα στις φάσεις και στέλνει με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα. Έχει αυτοπεποίθηση και ξεχωρίζει εύκολα στο γήπεδο.

Ο Αλέξανδρος Τζαμαλής
 © Intime p.a.

Αποτίμηση

Το υλικό που έχει στην Κ19 (όπως και ευρύτερα στα τμήματα υποδομής) ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικό - Το αποδεικνύει και η περσινή τρομερή επιτυχία τής κατάκτησης του Youth League. Είναι όμως και η δουλειά που γίνεται εκεί, καθώς είναι σαφές ότι, για παράδειγμα, ο Συλλαϊδόπουλος που μέχρι πρόσφατα ήταν στις υποδομές και από φέτος είναι σταθερός συνεργάτης του Μεντιλίμπαρ, θεωρείται ο Νο1 στην Ελλάδα στο αναπτυξιακό ποδόσφαιρο.

Δεν είναι τυχαία τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις θέσεις στου Ρέντη, δηλαδή, και προφανώς δεν είναι τυχαία η δουλειά που γίνεται εκεί. Για αυτό υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα. Άρα από θέση αρχής δεν γίνεται οι παίκτες που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο να είναι αδιάφορες περιπτώσεις.

Το ακριβώς αντίθετο, καθώς πρόκειται για αθλητές με τεράστιο potential, αρκεί να παραμείνουν υγιείς και να δουλεύουν σωστά. Φαίνεται, όμως, ότι μπορεί άμεσα να βρεθούν για προπονήσεις με την πρώτη ομάδα (κι έπειτα ποιος ξέρει τι γίνεται) ο Τζαμαλής, ο Καρκατσάλης και ο Έξαρχος! Αυτοί οι τρεις (κυρίως ο Τζαμαλής) ξεχωρίζουν στην Κ19, που παρακολουθεί τις υποχρεώσεις της ο Μεντιλίμπαρ και γνωρίζει πολύ καλά το υλικό της.