Ασπροπρόσωπο έχουν βγάλει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ οι Χρήστος Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας, καθώς ο πεπειρένος προπονητής τούς εμπιστεύτηκε σε μια σειρά από δύσκολα ματς (κυρίως τον Μουζακίτη) και ανταποκρίθηκαν πάρα πολύ καλά.

Αναφερόμαστε σε δύο παιδιά που είναι μόλις 17 ετών, αλλά ο Ισπανός τούς κράτησε στην πρώτη ομάδα, τους προετοίμασε για να βρεθούν στην 11άδα και τον δικαίωσαν. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί από όσους έχει κρατήσει στο ρόστερ από την περσινή Κ19 των Ερυθρόλευκων, αφού ο 63χρονος προπονητής θέλει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες (ναι μεν ήταν στη La Liga αλλά, ως επί το πλείστον, όχι σε ομάδα μεγαθήρια, με τεράστια μπάτζετ).

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα είναι πάνω από τις μικρές ομάδες, τις παρακολουθεί και θέλει να φτιάξει στου Ρέντη ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό εργαστήρι. Γιατί στον Ολυμπιακό τα έχει όλα λυμένα (καλό υλικό, μεγάλα συμβόλαια, άρτια εξοπλισμένες και σύγχρονες εγκαταστάσεις) και δεν είναι όπως άλλοι προπονητές που πέρασαν από το Λιμάνι και δεν γνώριζαν το υλικό στις υποδομές.

Για αυτό και, τώρα, ο Μεντιλίμπαρ ετοιμάζει τον επόμενο Μουζακίτη και τον Κωστούλα που θα βρεθεί στην 11άδα, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αντώνη Παπακανέλλο! Ο 19χρονος άσος (γεννημένος τον Αύγουστο του 2005) παίζει τόσο στη θέση τού Φορτούνη όσο και πιο μπροστά, αν και κυρίως η θέση του στο 10. 

Πέρσι ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στον αθλο της Κ19 που κατέκτησε το Youth League, αλλά λόγω και της θέσης του δεν είναι εύκολο να βρεθεί χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα που το ρόστερ της έχει την ποιότητα του Ολυμπιακού - Ειδικά αν δεν γίνει πιο απλός στο παιχνίδι του. Παρόλα αυτά, σύντομα, θα είναι ο επόμενος που θα βρεθεί στην 11άδα.

Το περασμένο καλοκαίρι είχε φτάσει κοντά στον δανεισμό του στη Ρίο Άβε, που θα μπορούσε να παίξει πολλά γεμάτα 90λεπτα, αλλά ο Μεντιλίμπαρ προτίμησε να τον διατηρήσει στο ρόστερ του κλαμπ και να τον έχει από κοντά.

Αυτός μπορεί να "κόψει" τον δρόμο τού Παπακανέλλου στην 11άδα!

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει να δώσει χρόνο στον 19χρονο άσο, καθώς εκτός όλων των άλλων δεν έχει λύση στη θέση 10 από τη στιγμή που αποχώρησε ο Φορτούνης - Δεν αναφέρουμε αν χρησιμοποιεί καθαρό 10άρι, αλλά το γεγονός ότι λείπει από την ομάδα ένας παίκτης με τα χαρακτηριστικά και τις κινήσεις 10αριού.

Μήπως, όμως, υπάρχει παίκτης που μπορεί να κόψει τον δρόμο του Παπακανέλλου στην 11άδα; Γιατί η πληροφορία που έχει φτάσει στα αυτιά μας, είναι ότι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει επιστρέψει στο Λιμάνι ο Πεπ Μπιέλ, που έχει δοθεί δανεικός στη Σάρλοτ (MLS) και παρά τα όσα είχαν ακουστεί όταν αποχώρησε για τον δανεισμό του, η αλήθεια βρίσκεται μακριά.

Είχε ακουστεί ότι έφυγε για έναν χρόνο και, μάλιστα, με την ύπαρξη οψιόν στο συμβόλαιό του, αλλά στα αυτιά μας έφτασε η πληροφορία ότι πήγε μόλις για έξι μήνες στις ΗΠΑ και στα τέλη του χρόνου θα επιστρέψει. Ακόμα κι αν συμβεί βέβαια αυτό, θα υποστήριζε κάποιος ότι ο Ισπανός άσος δοκιμάστηκε στον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει επιδραστικός. Σωστό, ναι.

Από την άλλη πλευρά έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027, είχαν δοθεί 6 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, και κάπως πρέπει να κερδίσει από αυτόν ο Ολυμπιακός πράγματα. Όχι με το να μείνει ντε και σώνει μέχρι το καλοκαίρι τού 2027 στο Λιμάνι, αλλά με το να παίξει 3-4 μήνες καλά στους Πειραιώτες και έπειτα να πωληθεί!

Ειδικά τώρα που λείπει ο Φορτούνης από το ρόστερ και η θέση 10 είναι άδεια, ο Μπιέλ θα ήταν ταμάμ αν επιστρέψει σε καλή κατάσταση. Για να παίξει επιτέλους στη θέση του και όχι για να βγαίνει στα πλάγια. Με τον Μεντιλίμπαρ μιλούν την ίδια γλώσσα, κι αν σε πρώτη φάση το καλοκαίρι δεν κόλλησαν, αν επιστρέψει στο Ρέντη τον χειμώνα δεν μπορεί να πάει χαμένη η περίπτωσή του...