Αρκετές φορές έχουμε αναλύσει στο ρεπορτάζ τού Ολυμπιακού ότι το δίκτυο των ομάδων που έχει στην κατοχη του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ευνοεί με κάθε τρόπο τους Πειραιώτες: Ο,τι ποιοτικότερο υπάρχει στη Ρίο Άβε δεν μπορεί να μεταπηδήσει με τη μία στην Premier League ενώ και οι ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας τής Φόρεστ που περισσεύουν από το ρόστερ της, μόνο στον Ολυμπιακό θα δεχόντουσαν να έρθουν.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Νταβίντ Κάρμο, που αποκτήθηκε από το αγγλικό κλαμπ (με ποσό που δεν θα μπορούσε ποτέ να δώσει ελληνική ομάδα!) για να έρθει με τη μορφή δανεισμού στο Λιμάνι - Πάνω-κάτω ο,τι έγινε και με τον Στάμενιτς.   Η πληροφορία από την Πορτογαλία αφορά τη μεταγραφή του Φρανσίσκο Πετράσο στη Ρίο Άβε, 22χρονου στόπερ με θητεία στη Ρίβερ Πλέιτ - Οι Πορτογάλοι έδωσαν σχεδόν 900.000 ευρώ για να υπογράψουν μαζί του.

Ψηλός (1,91 μ.), με γερό κορμί, άλμα, πολύ δυνατός με το κεφάλι, καλές τοποθετήσεις και τάκλιν, αλλά χωρίς εμπειρία και παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Προφανώς χρειάζεται να βελτιώσει την τακτική του παιδεία, καθώς δεν είναι ο στόπερ που θα φτιάξει παιχνίδι από πίσω αλλά έχει σουλούπι και δυναμισμό. Προφανώς η έλευσή του στην Πορτογαλία έχει προοπτική για τον Ολυμπιακό.

 Το πλάνο της απόκτησής του, άλλωστε, είναι να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω του πορτογαλικού κλαμπ και στη συνέχεια να μεταπηδήσει στο Λιμάνι, με ομαλή μετάβαση. Αρκεί να φανεί αν μπορεί να ανταπεξέλθει στους Πειραιώτες, καθώς για την ώρα δεν έχει βρει χρόνο συμμετοχής στην πορτογαλική ομάδα λόγω και ενός προβλήματος που τον άφησε πίσω (στα τελευταία δύο ματς μπήκε στην αποστολή για πρώτη φορά).

Μόνο που υπάρχει κι άλλο υλικό με ενδιαφέρον στην πορτογαλική ομάδα, που έχει στο ρόστερ της τους Σίνα και Βρουσάι από τον Ολυμπιακό και τους Πάνζο, Ομάρ Ρίτσαρντς, Αγκιλέρα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, που μπορει να απασχολήσει τους Πειραιώτες. Και δεν αναφερόμαστε στους Φάμπιο Ροναλντο και Πόλμαν, που όλη η Πορτογαλία συζητάει ότι θα είναι οι επόμενοι που θα έρθουν στη Ελλάδα.

Αλλά ο Βραζιλιάνος επιθετικός Κλέιτον, 25 ετών. που πριν από λίγους μήνες απέκτησε η Βάσκο Ντα Γκάμα έναντι 3 εκατ. ευρώ αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις της βραζιλιανικης ομάδας. Η Ρίο τον απέκτησε με δανεισμό πληρώνοντας μόνο το συμβόλαιό του, καθώς στην Πορτογαλία την προηγούμενη διετία είχε 16 γκολ και 1 ασίστ με την Κάζα Πία, ενώ διατηρεί και βατή οψιόν για την αγορά του.

Μάλιστα, από τις 450.000 ευρώ που ήταν το market value που είχε όταν είχε φτάσει στην Πορτογαλία ως ένας άγνωστος 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, έχει εκτοξευτεί με τις εμφανίσεις και τα γκολ του στα 2,5 εκατ. ευρώ. Μέχρι στιγμής έχει 3 γκολ στο πρωτάθλημα, σε μια ομάδα που παίζει κυρίως για να σώσει νωρίς την κατηγορία. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει πολυ καλή παράδοση με τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές. Το αναφέρουμε...