Μια εξαιρετική περίπτωση Έλληνα ποδοσφαιριστή υπάρχει στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε να πάρει τον δρόμο τού Χρήστου Ζαφείρη και να απασχολήσει την Εθνική ομάδα και γιατί όχι σύλλογο του Big 4, και ξεχωρίζει με τη φανέλα της Χερενφεν.

Πρόκειται για τον Δημήτρη Ράλλη, 19 ετών (γεννημένος τον Μάρτη του 2005), που αγωνίζεται κυρίως ως φουνταριστός αλλά μπορεί να δώσει λύσεις και στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο νεαρός άσος προέρχεται από τμήματα υποδομής του ολλανδικού κλαμπ, που παραδοσιακά "βγάζει" ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα, και έχει διπλή υπηκοότητα - Ολλανδική και ελληνική.

O Ράλλης έχει μεταπηδήσει την πρώτη ομάδα τής Χέρενφεν και, μάλιστα, ήδη έχει 4 συμμετοχές και 1 γκολ - Έπαιξε εναντίον του Άγιαξ, της Ουτρέχτης και της Χρόνινγκεν, ενώ στο παιχνίδι με τη Χέρκουλες ο Ρόμπιν φαν Πέρσι τού έδωσε φανέλα βασικού και ο Έλληνας άσος σκόραρε. 

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιθετικό, με κορμί και κίνηση που θυμίζει τον Φώτη Ιωαννίδη (δεν έχει ακριβώς τον όγκο τού Φώτη βέβαια), ενώ τη φετινή σεζόν με την U21 έχει πετύχει χατ τρικ στο ένα παιχνίδι που έχει φορέσει μέχρι στιγμής τη φανέλα της. Ήδη το όνομά του συζητιέται στην Eredivisie και φυσικά θα μπορούσε να απασχολήσει Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ - Aν και σε γενικές γραμμές η ολλανδική ομάδα πουλάει ακριβά.

Ο Δημήτρης Ράλλης
www.sc-heerenveen.nl

Οι πληροφορίες από την πιάτσα των μάνατζερ στην Ολλανδία, πάντως, κρατούν χαμηλούς τόνους γύρω από την περίπτωση του νεαρού άσου. Βρήκε χρόνο συμμετοχής βέβαια στην Χέρενφεν και, μάλιστα, με έναν προπονητή-όνομα στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά γενικά ο Φαν Πέρσι βάζει πιτσιρικάδες φέτος καθώς αυτό είναι το πρότζεκτ.

Ο Ράλλης αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που έχει στην ολλανδική ομάδα, αφού προέρχεται από τα σπλάχνα της, και δεν σκέφτεται την αποχώρησή του. η λογική λέει ότι αφού φέτος πήρε την ευκαιρία και έδειξε κάποια πράγματα (γιατί για την ώρα είναι ανέτοιμος και σωματικά και πνευματικά για να γίνει βασικός ή κάτι τέτοιο), την επόμενη σεζόν θα δοθεί δανεικός σε ομάδα τής α ή της β κατηγορίας για να πάρει μαζικά παιχνίδια στα πόδια του και να δείξει αν μπορεί να σταθεί.

Υπάρχει φυσικά η πιθανότητα να πάρει μαζικά ευκαιρίες φέτος στη Χέρενφεν, να πάει σφαίρα και να μείνει ως βασικός στην ομάδα, αλλά εμείς αναφέρουμε ποιος είναι ο συνηθισμένος βηματισμός τής ολλανδικής ομάδας σε αντίστοιχα ξεπετάγματα.

Θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή δανεισμού σε ελληνική ομάδα; Ξεκάθαρα όχι και, μάλιστα, για δύο λόγους: Αφενός δεν είναι η πρακτική που ακολουθεί η Χέρενφεν με τους νεαρούς της, αφετέρου δεν είναι παίκτης επιπέδου βασικός σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού. Δεν είναι Καρέτσας, δηλαδή, που παίζει και ξεχωρίζει στην Γκενκ, βρίσκεται σε άλλο επίπεδο και χρειάζεται χρόνο για να δείξει αν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις...