Κρις Γουάιλντερ: Για δεύτερη φορά στον πάγκο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2023 ο 57χρονος τεχνικός ο οποίος βοήθησε πολύ στην καριέρα του, τον Τζορτζ Μπάλντοκ, με τον Βρετανό να μιλάει για τον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ
Intime

«Ο Τζορτζ ήταν μια τεράστια προσωπικότητα και ένας μεγάλος φορέας πολιτισμού σε ότι κάναμε. Αποτελούσε την επιτομή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στο πως ήθελα εγώ, το επιτελείο, αλλά και το πως επιθυμούσαν οι οπαδοί να είναι οι ποδοσφαιριστές μας.

Ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος εκτός γηπέδου. Ότι και αν συνέβαινε μέσα στην ομάδα κοιτούσαμε μπροστά και είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα και κοινό στόχο σε ό,τι κάναμε. Είμαι απαιτητικός στην προπόνηση, όμως ο Τζορτζ ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Οι οικογένειες έχασαν τον γιο τους και οι παίκτες έχασαν έναν αδερφό.

Οι εμφανίσεις του στην Premier League, κάθε εβδομάδα, με έκαναν να χαμογελάω γιατί μια μέρα ήταν ο Γουίλφριντ Ζάχα, την επόμενη ο Στέρλινγκ, και στη συνέχεια ο Γκρίλις. Τους αντιμετώπισε όλους με επιτυχία.

Ήταν τέλειος σε ότι προσπαθήσαμε να επιτύχουμε. Στο αθλητικό κομμάτι, στη συμπεριφορά, στο γήπεδο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις την καριέρα του. Αγωνίστηκε στην Premier League και στη συνέχεια έπαιξε στην Εθνική Ελλάδας. Ήθελε να μάθει, να δουλέψει σκληρά και να ανταγωνιστεί, να παίξει, αλλά το πιο σημαντικό, να νικήσει», είπε ο Κρις Γουάιλντερ.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ
Λεζάντα