Μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία υπάρχει στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού ξανά το τελευταίο διάστημα, καθώς το όνομα του Φώτη Ιωαννίδη δεν έχει φύγει στιγμή από τη λίστα των ανθρώπων της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Θα πείτε, βέβαια, είναι δυνατόν να έχει σβηστεί το όνομά του από τη στιγμή που το περασμένο καλοκαίρι έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν;

Σωστή παρατήρηση. Απλά το context είναι διαφορετικό πια, καθώς από την εποχή που οι Πορτογάλοι πρόσφεραν 20 + 5 εκατ. ευρώ στους Πράσινους, τελικά απέκτησαν τον Κόνραντ Χάρντερ (19χρονος διεθνής Δανός), που η Νόρτζελαντ τον παραχώρησε στους Αετούς με 19 εκατ. ευρώ. Μάλιστα ο νεαρός άσος ήδη έχει πετύχει 3 γκολ και 4 ασίστ, που μαζί με τα 12 γκολ και 4 ασίστ του Γιόκερες (μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αυτά τα στατιστικά!) έχουν εκτοξεύσει τη Σπόρτινγκ.

Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί οι Πορτογάλοι έκαναν μια επένδυση το περασμένο καλοκαίρι που τους βγαίνει και, κανονικά, δεν θα έπρεπε να ασχολούνται με τον Φώτη. Όμως συνεχίζουν και το κάνουν αν και γνωρίζουν ότι ο Παναθηναϊκός απέρριψε μεγαλύτερες προτάσεις από τη δική τους το περασμένο καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί ο Γιόκερες είναι περίπου σίγουρο ότι θα αποχωρήσει το προσεχές καλοκαίρι και μάλιστα με πάρα πολλά εκατομμύρια. Τυπικά, δηλαδή, πάλι θα χρειάζονται έναν σέντερ φορ για βασικό!

Ρίχνει χρήμα ο Μαρινάκης στο προπονητικό κέντρο!

Ανανεωμένες προπονητικές εγκαταστάσεις έχει η Νότιγχαμ Φόρεστ για τις ακαδημίες της εδώ και λίγο καιρό, με δαπάνη πολλών εκατομμυρίων λιρών όπως μαθαίνουμε από την Αγγλία.

Υπήρξαν ευρείες βελτιώσεις στο προπονητικό γήπεδο, με στόχο να βοηθήσουν τους νεαρούς παίκτες να βελτιωθούν σωματικά, τεχνικά και τακτικά. Εγκαταστάθηκαν νέο γυμναστήριο, αίθουσες φυσικής κατάστασης και αίθουσες αποκατάστασης, ενώ μέσα στα αποδυτήρια των παικτών υπάρχει πλέον σάουνα και λουτρά πάγου. 

Δημιουργήθηκε αίθουσα ανάλυσης βίντεο με πρόσβαση, ενώ το σαλόνι έχει επεκταθεί και υπάρχουν νέοι χώροι που θα βοηθήσουν στη δημιουργία καλύτερης συντροφικότητας και επικοινωνίας μεταξύ των παικτών και του προσωπικού. 

Επιπλέον, υπάρχουν νέα γήπεδα προπόνησης, εγκατεστημένα πριν από το καλοκαίρι, τα οποία ταιριάζουν με τον χλοοτάπητα του City Ground. Δεν χρειάζεται να πούμε ότι όσοι βρίκσονται στην ομάδα (ιδιαίτερα εκείνοι που ήταν και πριν από την εποχή του Μαρινάκη στο κλαμπ) πίνουν νερό στο όνομα του ιδιοκτήτη. Που αποδεικνύει ότι δεν είναι ευκαιριακό το πέρασμά του από την ομάδα, αλλά έχει πλάνο για να φτάσει με σωστό και μεθοδικό τρόπο ξανά ψηλά τον σύλλογο!