ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ/1: Αυτό που στερήθηκε αν και το άξιζε στο Γουέμπλει, δηλαδή το γκολ, το σκόραρε κόντρα στην Ιρλανδία. Όλες οι τελικές στο δεύτερο ημίχρονο ήταν δικές του. Από δικό του σουτ στο 48' λύγισε τον Ιρλανδό γκολκίπερ και... ξεκλείδωσε το ματς. Βγήκε γιατί κουράστηκε και η απουσία του ήταν εμφανής, επέτρεψε στους Ιρλανδούς να ανέβουν μέσα στο γήπεδο. Ο "Μπάκα" είναι πραγματικός αρχηγός αυτής της ομάδας και το είδαμε το τελευταίο 5νθήμερο στους αγωνιστικούς χώρους, στα αποδυτήρια και φυσικά στις... δηλώσεις του! Ήταν αυτός που βγήκε μπροστά ως ηγέτης και όλοι οι άλλοι τον ακολουθούσαν! Οι δυο εμφανίσεις του με την γαλανόλευκη εκτός των άλλων... αναδεικνύει και το πρόβλημα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό των πολύ καλών μονάδων αλλά ενός κόουτς, του Νιέγκο Αλονσο, που δεν μπορεί να τις εκμεταλλευτεί στο 100%. Τι εννοώ;  Δεν είναι δυνατόν, είναι ακατανόητο να έχεις έναν τέτοιο Μπακασέτα στην ομάδα σου κι αντί να είναι ευλογία να αποτελεί θέμα προβληματισμού και μουρμούρας από μερίδα του κόσμου για τις εμφανίσεις/προσφορά του. Η τελευταία που είναι διαφορετική στην Εθνική από ότι στον Παναθηναϊκό είναι πρόβλημα  όχι του άσου ή της ομάδας αλλά του προπονητή. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα από τον Μπακασετα. Ξέρει όμως, πως να τον χρησιμοποιεί και κυρίως έχει σχέδιο και ρόλους που αναδεικνύουν τον Μπάκασετα (στο 4-2-3-1 του Ιβάν). Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να ισχυριστείς για τον ΠΑΟ του Αλόνσο!! Και δεν είναι μόνο ο Μπακασέτας. Ο Μαξίμοβιτς είναι από τους καλύτερους παίκτες της Σερβίας και στο τριφύλλι... ψάχνεται. Ο Ουναχί με το Μαρόκο έκανε δύο μεγάλα ματς αλλά με τον Αλόνσο δεν είναι ξεκάθαρο ποιά ειναι η θέση και ο ρόλος του. 

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ/2: Στην επίθεση παίζει γρήγορα την μπάλα γιατί ξέρει πως θα την αξιοποιήσει, γεμίζει την αντίπαλη περιοχή, δίνει στήριγμα στο φορ κινούμενος στην πλάτη του είτε πηγαίνοντας δεξιά για να δημιουργήσει χώρους, βοηθάει στην δημιουργία υπεραριθμιών, μαρκάρει και το σημαντικότερο: έχει τρομερό σουτ και το δοκιμάζει από παντού. Δεν είναι γρήγορος αλλά είναι έξυπνος, καλός στην τακτική και με... κοχόνες ενώ ξέρει πως θα βρεθεί σε θέση για να βγάλει ασίστ ή για να σκοράρει! Και πλέον έγινε ο 9ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής με 16 γκολ (πολύ σύντομα θα ξεπεράσει Μήτρογλου και Ντέμη). Από αυτόν τον Μπακασέτα,λοιπόν, ο Αλόνσο δεν μπορεί να πάρει τα πράγματα που πρέπει και μπορεί κι αυτό είναι...θέμα.

ΣΙΦΟΥΕΝΤΕΣ: Το ρεπορτάζ του Άρη λέει πως ο Καρυπίδης θα συζητήσει άμεσα με την  Ρειντζερς την αγορά του 25χρονου διεθνή Εκουαδορινού μέσου με τα 6.000.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία (το 2022 η μετοχή του είχε κάνει λιμιτ απ στα 12 εκατομμύρια). Ο Σιφουέντες ήρθε ως δανεικός από την σκωτσέζικη ομάδα, διακόπτοντας τον δανεισμό του στην βραζιλιανικη Κρουζέιρο. Στο deal έχει μπει και οψιόν αγοράς του από τον Άρη, ύψους 5.000.000 ευρώ. Το καλοκαίρι είχε γραφτεί πως ήταν υποχρεωτική, κάτι φυσικά που δεν ισχύει και το είχαμε επισημάνει. Ο Λάτιν μέσος είναι σούπερ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, με 7 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ. Και όπως ήταν αναμενόμενο προσέλκυσε ήδη το ενδιαφέρον μεγάλης ελληνικής ομάδας, του Μπιγκ 4, που είναι σε... κόντρα με τον Καρυπίδη!!! Ο τελευταίος το... έμαθε, από Σκωτία μεριά, για αυτό κινητοποιήθηκε από Οκτώβριο μήνα για μια διαπραγμάτευση με τους Ρειντζερς για την πρόωρη αγορά του με λιγότερα ασφαλώς χρήματα από τα 5.000.000 της οψιόν που υπάρχει. Τώρα οι Σκωτσεζοι που δεν τον υπολογίζουν ίσως είναι πιο εύκολο να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση, σε σχέση με το αν περάσει ο καιρός και ο Σιφουέντες τα σπάει στην Ελλάδα.

Η υπόθεση Σιφουέντες πάντως προβλέπεται να έχει  πολύ ...ψωμί και παρασκήνιο στο μέλλον αφού εκτός από τον Άρη και τον άλλον μνηστήρα από Ελλάδα που όπως φαίνεται προέκυψε εσχάτως, υπάρχει και η... ΑΕΚ που συνεχίζει να διατηρεί πολύ καλή σχέση (ο ίδιος ο Ηλιόπουλος) με τον "Κάρυ" παρότι αποχώρησε ο Μελισσανίδης.