ΠΑΟΚ: Ο Αντώνης Τσιφτσής αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης και αποτελεί για τον ΠΑΟΚ ένα πρότζεκτ με τελικό στόχο την ανάδειξη ενός Έλληνα γκολκίπερ τον οποίο παρακολουθούσε από μικρή ηλικία πριν ακόμη πάει στην ομάδα της Αρκαδίας.

Ο Αντώνης Τσιφτσής
Intime

Ο 25χρονος τερματοφύλακας εντάχθηκε στην ομάδα ως η εναλλακτική λύση πίσω από τον Κοτάρσκι, έπαιξε σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος (το 3-2 με τον Πανσερραϊκό στην πρεμιέρα), ως τόσο πριν από περίπου ένα μήνα ένιωσε ενοχλήσεις στην βουβωνική χώρα και έκτοτε είναι εκτός προπονήσεων.

Στην περίπτωσή του οι λύσεις ήταν δύο: είτε να αντιμετωπίσει συντηρητικά το πρόβλημα, είτε να κάνει επέμβαση, όπως συνέβη παλιότερα με τον Λευτέρη Λύρατζη και να μείνει για περίπου ένα μήνα εκτός γηπέδων, επιστρέφοντας στην συνέχεια σταδιακά.

Η επιλογή που υποδείχθηκε από το ιατρικό τιμ του ΠΑΟΚ ήταν η συντηρητική αντιμετώπιση, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα του Γιαννιτσιώτη τερματοφύλακα δεν εντάσσεται στην κατηγορία του συνδρόμου των κοιλιακών προσαγωγών.

Ωστόσο, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να γίνει μία βήμα-βήμα και χωρίς βιασύνη συντηρητική αντιμετώπιση, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να αποκτήσει τον Γίρι Παβλένκα (συν τοις άλλοις και για να είναι μελλοντικά έτοιμος ο σύλλογος σε περίπτωση πώλησης του Κοτάρσκι για ένα έμπειρο Νο1) και να δώσει τον χρόνο στον Τσιφτσή, χωρίς άγχος, να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις.

Με αυτή την στρατηγική πορεύεται το τελευταίο διάστημα, η βελτίωσή του είναι σημαντική και όπως λέγεται στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας δεν αργεί η μέρα που θα δοκιμάσει να μπει στις προπονήσεις της ομάδας, ακολουθώντας όλο το πρόγραμμα δουλειάς των τερματοφυλάκων υπό τον Αντώνη Λάππα. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, τα βήματα είναι προσεκτικά και χωρίς βιασύνη.

Πηγή: metrosport.gr

Ο Αντώνης Τσιφτσής
Intime