ΠΑΟΚ: Με την αναμονή της επιστροφής στις προπονητής των τελευταίων χρονικά παικτών που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν
Intime

Αυτό το διάστημα της διακοπής αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ραζβαν Λουτσεσκου να δουλέψει έξτρα με παίκτες που ήρθαν αργά στην ομάδα ή προέρχονταν από μια σεζόν πέρσι χωρίς πολλά ματς και χρειάζονται ιδιαίτερη προσέγγιση και σε ψυχολογικό και σε τακτικό επίπεδο.

Πιο κυρία παράδειγματα στην παραπάνω αναφορά είναι ο Ντεγιαν Λόβρεν και ο Τιεμουε Μπακαγιόκο, που είναι τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα (με εξαίρεση τον Γίρι Παβλένκα) που βάσει βιογραφικού και παραστάσεων αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στον φετινό ΠΑΟΚ.

Κατά την διάρκεια της διακοπής αυτής ο Λουτσεσκου έδωσε έμφαση στην ένταξη στο σύνολο του Κροάτη κεντρικού αμυντικού και του Γάλλου χαφ, που τους θέλει άμεσα όσο πιο έτοιμους γίνεται σε αυτό το διάστημα των 21 ημερών όπου οι πρωταθλητές έχουν μπροστά τους επτά παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις.

Η εικόνα του Λόβρεν από μέρα σε μέρα είναι ολοένα και καλύτερη, με τον ίδιο να αισθάνεται πολύ καλά στον ΠΑΟΚ και το εξέφρασε πρόσφατα σε συμπατριώτες του. Ολοένα και περισσότερο πλησιάζει το σενάριο που θα αρχίσει για να τα καλά να μοιράζεται τα παιχνίδια με τον Κεντζιόρα στην θέση του δεξιού κεντρικού αμυντικού.

Όσον αφορά τον Μπακαγιόκο, έχει δείξει πως δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης και προσαρμογής, ωστόσο μετά από μια τόσο άδεια σεζόν πέρσι με λίγα παιχνίδια στα πόδια του, φαντάζει μέχρις ενός σημείου κατανοητή αυτή η κατάσταση. Το τεχνικό επιτελείο πιστεύει στις δυνατότητες του Γάλλου μέσου και στο τι μπορεί να δώσει στην ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ποντάροντας σε αυτό το διάστημα χωρίς αγώνες για να ετοιμαστεί καλύτερα προκειμένου να παρουσιαστεί καλύτερος μετά την διακοπή.

Ο Λουτσέσκου θεωρεί πως ειναι αρκετά σημαντικό για την συνέχεια να φτάσουν στο πιο μεγάλο ποσοστό ετοιμότητας οι συγκεκριμένοι παίκτες, γιατί ειναι παίκτες με προσωπικότητα και παίζουν σε νευραλγικές θέσεις. Ο Μπακαγιόκο έχει παίξει περισσότερο από τον Λόβρεν που έκανε ντεμπούτο στην Λιβαδειά και υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση.

Σε έναν ιδιαιτέρως κρίσιμο ρόλο στο γήπεδο, ο Μπακαγιόκο έδειξε στην Λιβαδειά ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μπορέσει όντως να αντικαταστήσει τον Σουαλιό Μεϊτέ. Ο ίδιος γνωρίζει τις απαιτήσεις που υπάρχουν και θέλει να ανταποδώσει την στήριξη που του έχουν προσφέρει όλα εντός ομάδας.

Η αποφόρτιση σημαντικών παικτών

Σε αυτή την διακοπή του πρωταθλήματος και γενικότερα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Δικεφάλου, πέραν της προσαρμογής των νεοφερμένων παικτών, σημαντικό ειναι ότι κατάφεραν να πάρουν ανάσες μέλη της ομάδας που ήταν ιδιαιτέρως φορτωμένοι με αγωνιστικά λεπτά.

Ποδοσφαιριστές – «κλειδιά» στο πλάνο του Λουτσέσκου όπως ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο Τάισον, ο Μπάμπα Ράχμαν σε αυτό το διάστημα κατάφεραν να πάνε σε ένα πιο χαλαρό τέμπο προπονήσεων που θα τους κάνει να παρουσιαστούν διαφορετικοί στην επανέναρξη.

Η επιστροφή του Μπράντον που… έρχεται έτοιμος για όλα

Αν κανείς προσθέσει σε όλο το αυτο το πλάνο των προσαρμογών – επιστροφών, το γεγονός ότι έχει αφήσει πίσω του το πρόβλημα τραυματισμού του, ο Μπράντον Τόμας, αυτή η διακοπή εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ευεργετική για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός φορ μπορεί να μην ειναι ο killer – σέντερ φορ, αλλά είναι ένας παίκτης εργάτης που προσφέρει πολλά στο σύνολο και βρίσκεται με τους υπόλοιπους στο γηπεδο με… κλειστά μάτια. Ανοίγει χώρους για τους άλλους, είναι ενας παίκτης με αυταπάρνηση και αποτελεί βασικό πυλώνα στο πλάνο του Λουτσέσκου. Πλέον όμως με την παρουσία τόσο του Φεντόρ Τσάλοφ, όσο και του Ταρίκ Τισουντάλι ο ανταγωνισμός είναι πιο μεγάλος από ποτέ για τον Μπράντον, που γνωρίζει ότι έχει χάσει έδαφος αλλά… έρχεται έτοιμος για όλα.

Πηγή: sfina.gr

Intime