ΠΑΟΚ: Η διαδικασία ενίσχυσης και επένδυσης στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ δεν σταματάει ποτέ. Μια ακόμα χρονιά που ο Δικέφαλος φέρνει στην Θεσσαλονίκη παιδιά από όλη την Ελλάδα για να στελεχώσει τις ομάδες του. Από την Κ19 μέχρι την Κ8 οι υπεύθυνοι των ακαδημιών κατάφεραν να εντάξουν στους «ασπρόμαυρους» συνολικά 52 παιδιά!

Παίκτες του ΠΑΟΚ
Intime

Από τον Μαχαμαντού Μπαλντέ που ήρθε για την Κ19 και ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει μέχρι την πλήρης αλλαγή στην μικρότερη ηλικιακή ομάδα, ο ΠΑΟΚ δείχνει για άλλη μια φορά πως έχει φτάσει σε άλλο επίπεδο σε ότι αφορά της ακαδημίες, δίνοντας το παράδειγμα εδώ και χρόνια και στις άλλες ελληνικές ομάδες.

"Scouting, συνεργαζόμενες ακαδημίες και PAOK Network, προπονητικά κέντρα ανά την επικράτεια, μικτές, όλα στην …υπηρεσία της αέναης επέκτασης και εξέλιξης του PAOK Academy. Από την Θεσσαλονίκη και συνολικά τη βόρεια Ελλάδα, μέχρι την Αθήνα, τη Χαλκίδα, το Αίγιο και το Άργος, αλλά και μέχρι την Κύπρο, ο ΠΑΟΚ παρακολούθησε, εντόπισε κι έπεισε 52 (!) παιδιά να «μετακομίσουν» στον ΠΑΟΚ και την Θεσσαλονίκη. Από την Κ19 (όπου δεν συνηθίζουμε τις προσθήκες είναι η αλήθεια) έως και την ολοκαίνουρια Κ8 μας, αυτές είναι οι «μεταγραφές» μας για την σεζόν 2024-25. Με την υποσημείωση ότι το scouting δεν σταματά προφανώς, επομένως θα ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά.

Για την Κ19, λοιπόν, ήρθε ο Μαχαμαντού Μπαλντέ από την Πάφο. Σενεγαλέζος με ισπανικό διαβατήριο, γεννημένος το 2007, ικανός πλάγιος επιθετικός, ο οποίος ζούσε κι αγωνιζόταν στην Κύπρο.

Πέντε οι προσθήκες στην Κ17, παιδιά γεννημένα το 2008. Πρόκειται για τον αμυντικό Δημήτρη Μπαξεβάνο από την Γερμανική Αθλητική Ακαδημία, τον αμυντικό Χρήστο Χριστοδούλου από την Ξάνθη και τον Παύλο Μελά Κουτσού, τον μέσο Κωνσταντίνο Οικονόμου από την Κοζάνη και των ΠΑΟΚ Κοίλων (με συμμετοχές στην Κ19 της Κοζάνης), τον επίσης μέσο Νικόλαο Στάμο από τους Μπέμπηδες και τον ρουμανικής καταγωγής (μέσος κι αυτός) Ιων Μπόγκνταν Ρόμαν, που ήρθε από τον Διγενή  Ύψωνα της Κύπρου.

Για την Κ16, η γενιά των 2009, ήρθαν επίσης πέντε παιδιά. Ο αμυντικός Ιωάννης Ψυρούκης από τον Ηρακλή Ατσικής Λήμνου, ο μέσος Αχιλλέας Μώκος από την Ένωση Ρέντη (Αθήνα), ο μέσος Αχιλλέας Παπανικόπουλος από την Κοζάνη και τον ΠΑΟΚ Κοίλων, ο επιθετικός Στυλιανός Βλάχος από τον ΠΟ Μαλακοπής και ο τερματοφύλακας Φυντάνης Καρακώττας (γεννημένος το 2008) από την Ακαδημία Γιώργου Κούδα.

Παραδοσιακά δε, οι πολλές «μεταγραφές» αφορούν στην Κ15 (2010), για την οποία ήρθαν το καλοκαίρι του 2024 εννιά ταλαντούχα παιδιά. Πρόκειται για τους αμυντικούς Αλέξιο Μπαϊμπουρντή από τον ΠΑΟΚ Διάπλαση, Αθανάσιο Φλώρο από το Αίγιο και τη Θύελλα Αιγίου και τον Γεώργιο Πατσαλίδη από τον ΠΑΟΔ. Ήρθαν επίσης, οι μέσοι Άρμπι Λούσκα από την ΑΕ Νέων Σίνδου, Νικόλαος Λέφας από την Λευκωσία και τον ΘΟΙ Λακατάμιας και Παναγιώτης Χαριάδης από τον ΦΑΣ Νάουσας. Συν τρεις προσθήκες επιθετικών, οι Χριστόφορος-Αναστάσιος Ζέκκας από τους Πρωταθλητές Πεύκων, Κωνσταντίνος Γεωργούσης από την Αθήνα και την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων και Αναστάσιος-Στυλιανός Μαντής από την Αθήνα (αγωνιζόταν στον Ερμήλιο Χαλκίδας).

Για την Κ14 (2011) ήρθαν οι αμυντικοί Αλκιβιάδης Δελαντώνης από την Βέροια και Γεώργιος Ίτσκος από τον Ατρόμητο Πτολεμαϊδας, ο μέσος Βασίλειος Γιαννιδάκης από τα Χανιά και το Αθλόπολις Football Club (πρώην Cαlcetto) και οι επιθετικοί Αιμίλιος Περρωστής από τον Αρσακλή και Γρηγόριος Πριόβολος από τον Αριστέα Άργους.

Τρία τα νέα παιδιά στην Κ13 (2012). Ο αμυντικός Ιωάννης Τσίρας από τους Μπέμπηδες, ο μέσος Ιωάννης Νκολαϊδης από τον Μακεδονικό και ο επιθετικός Μάριος Τσότα από την ΑΕ Ευόσμου.

Περισσότερες οι προσθήκες στην Κ12 (γεννημένοι το 2013) με τον αμυντικό Λεωνίδα Ψωμιάδη από τον ΠΑΟΔ, τους μέσους Γεώργιο Γυριχίδη από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών, Αλέξανδρο Κωστίκο από τους Ακρίτες Συκεών και Αθανάσιο Αργυρόπουλο από τον Ατρόμητο Πτολεμαϊδας. Ήρθε επίσης, ο επιθετικός Βασίλειος Μπαμπαούς από τους Μπέμπηδες.

Για την Κ11(2014) ο «νέος» είναι ο μέσος Στέφανος Τηλιόπουλος, ενώ στην Κ10 (2015) έχουμε επτά προσθήκες. Ήρθαν, λοιπόν οι Δημήτριος Χριστοδούλου (Αrt Soccer School), Χρήστος Καλλιαντζάς (ΠΟ Μαλακοπή), Ιάσονας Τομπάζης (ΠΑΟΚ Γιαννιτσών), Ιερεμίας Λαφτσόγλου (Νέα Καλλικράτεια), Γεώργιος Γκαντσίδης (Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών), Κωνσταντίνος Λασκάκης (Μακεδονικός), Άγγελος Καλέσης (Μαντουλίδης).

Συνεχίζουμε… Tρία παιδιά για την Κ9 (2016), οι Βασίλειος Σεβλίδης από τον Αγροτικό Αστέρα, Ηλίας Ζαμάνης από την Katerini FC και Ελευθέριος Καριψιάδης από τον Κορινό Κατερίνης. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι το πιο μικρό μας τμήμα, η Κ8 είναι εξ ολοκλήρου καινούριο. Το απαρτίζουν παιδιά γεννημένα το 2017 και είναι οι Βασίλειος Γκαντσίδης (Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών), Αλέξανδρος Πίλια, Γεώργιος Γεωργινέζης (Πρωτέας), Βασίλειος Μπουζιώτης (Νίκη Ευκαρπίας) Δημήτριος Κορωνίδης (ΠΑΟΔ), Ευστάθιος Πλασταράς (Αγία Άννα Βόλο), Ιωάννης Μόσχος (Εθνικός Ευόσμου) και Βλαδίμηρος Αμπιντίν (ΠΑΟ Κουφαλίων). Παραμένουν οι …παλιοί Μάριος Δοκίδης, Δημήτριος Καρακουζίδης, Δημήτριος Αντωνάς. Μικρότερος όλων και η νεαρότερη προσθήκη στο PAOK Academy τη σεζόν 2024-25 ο, γεννημένος το 2018, Παύλος Μαρούφης (ΠΑΟΚ Διάπλαση)", αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ.

Παίκτες του ΠΑΟΚ
Intime