Έχουν ενθουσιαστεί δικαιολογημένα όλοι με τα πρώτα δείγματα γραφής του Χρήστου Μουζακίτη και του Χαράλαμπου Κωστούλα με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Παρότι υπήρχε πίεση από πολλές πλευρές προκειμένου ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ να τους χρησιμοποιήσει ο Ισπανός τεχνικός δεν είναι από εκείνους που κάνουν -τέτοια- χατίρια. Και παρότι η ομάδα στα πρώτα ματς της σεζόν ήταν δυσλειτουργική, ο πολύπειρος Ισπανός δεν έσπευσε να βάλει πιο γρήγορα απ' όσο εκτιμούσε σωστό τους πρωταθλητές Ευρώπης με την πρώτη ομάδα.

Τώρα λοιπόν η πίεση (επίσης από πολλές πλευρές) συνεχίζεται αλλά ο 63χρονος τεχνικός δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί. Θα βάλει όποιον, όπως και όποτε νομίζει. Ο Παπακανέλλος, μάλιστα, είναι εκείνος για τον οποίο γίνεται μεγαλύτερη συζήτηση αναφορικά με το κατά πόσο πρέπει να πάρει τώρα ευκαιρία στην πρώτη ομάδα. Και γίνεται μεγαλύτερη συζήτηση συνδυαστικά με τις... ρηχές εμφανίσεις του Βέλντε (συν την απουσία λόγω τραυματισμού του Μασούρα) που οδήγησαν και στην... προώθηση του Ρόντινεϊ σε θέση εξτρέμ.

Παρά τη... βαβούρα λοιπόν για τον Παπακανέλλο ο Μεντιλίμπαρ, αυτή τη στιγμή, έχει σε προτεραιότητα να δώσει ευκαιρία στον Θεοφάνη Μπακούλα και όχι στον Αντώνη Παπακανέλλο. Γιατί; Απλό είναι.


Θεωρεί ότι ο πρώτος είναι πιο έτοιμος από κάθε πλευρά. Τον βλέπει πιο έτοιμο και σωματικά και πνευματικά. Αντιθέτως ο Μεντιλίμπαρ περιμένει κι άλλα πράγματα από τον Παπακανέλλο. Θέλει να τον δει να προπονείται ακόμα πιο σκληρά σωματικά και εγκεφαλικά. Θέλει να τον δει να βάζει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι και να είναι πιο υπάκουος τακτικά. Να μην παίζει για να εντυπωσιάσει αλλά για να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα. Έτσι μόνο θα εντυπωσιαστεί ο Μεντιλίμπαρ...


Πάντως δεν θ' αργήσει η ευκαιρία του Παπακανέλλου. Τις προηγούμενες μέρες που ο Ρέντης ήταν αρκετά άδειος λόγω εθνικών ομάδων, ο νεαρός μεσοεπιθετικός δούλεψε πολύ σκληρά. Υποβλήθηκε σε -προπονητικά- «βασανιστήρια». Κατάλαβε πως η ευκαιρία θα έρθει όταν πειστεί ο Ισπανός προπονητής, όχι όταν το «απαιτήσει» η κοινή γνώμη ή όποιος άλλος. Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα... σκυλιά δεμένα.