Μια σειρά από ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών έχουν συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν βρίσκονται στο ρόστερ του συλλόγου. Γιατί το περασμένο καλοκαίρι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δήλωσε στους ανθρώπους της διοίκησης ότι θέλει να έχει ένα ρόστερ με συγκεκριμένο αριθμό παικτών και, μάλιστα, μέσα σε αυτόν τον αριθμό συμπεριέλαβε και τους νεαρούς που αξιοποιεί τώρα στην 11άδα.

Η απόφαση αυτή του Ισπανού, όμως, έφερε μια σειρά από ποδοσφαιριστές εκτός ομάδας - Τόσο εκείνους που πωλήθηκαν (Μπα, Αγκιμπού Καμαρά, Λοβέρα, Πέπε και Βρουσάι πωλήθηκαν για, συνολικά, 4,2 εκατ. ευρώ), όσο και από εκείνους που αγωνίζονται αλλού με τη μορφή δανεισμού.

Από τον Νικόλα Γκοτζαμανίδη και τον Χρήστο Λιάτσο, μέχρι τον Πεπ Μπιέλ που είναι στη Σάρλοτ, τους Κώστα Κωστούλα και Άντζελο Σίνα που βρίσκονται στη Ρίο Άβε, τον Άμπι που βρίσκεται στη Σουόνσι.

Εδώ θα αναφερθούμε στους ποδοσφαιριστές που είτε μπορούν να πωληθούν και να φέρουν έξτρα χρήματα στα ταμεία τής ΠΑΕ είτε αν επιστρέψουν να βρουν ρόλο στο βασικό ροτέισον. Και τα ονόματα αυτά είναι συγκεκριμένα. Πάμε να τα δούμε.

ΜΠΙΕΛ: Η πληροφορία που υπήρχε το περασμένο καλοκαίρι είναι ότι παραχωρήθηκε στη Σάρλοτ με τη μορφή δανεισμού και, μάλιστα, υπάρχει οψιόν για την αγορά του. Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι έφυγε για έξι μήνες δανεικός (κανονικά τον Δεκέμβρη λήγει ο δανεισμός του!), αν και το ρεπορτάζ που διακινείται αυτές τις ημέρες είναι ότι παρόλα αυτά η Σάρλοτ θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της. Στο MLS έχει σχετικά καλή παρουσία, αλλά ο Ολυμπιακός ζητάει 4+ εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του (στον περσινό δανεισμό του στην Άουγκσμπουργκ είχε μπει οψιόν 5 εκατ. ευρώ!), καθώς είχε δώσει 6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ο Πεπ Μπιέλ
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Μόνο που η Σάρλοτ έχει δώσει όλες κι όλες 3 φορές πάνω από 4 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές - Μεταξύ των οποίων και η μεταγραφή τού Κάρολ Σφιντέρσκι από τον ΠΑΟΚ.  Δεν μοιράζουν εύκολα τα εκατομμύρια στις ΗΠΑ τέλος πάντων, αν και δεν είναι απίθανο να γίνει ένα "άνοιγμα" για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού. Αυτό, τουλάχιστον, διακινείται τελευταία στο ρεπορτάζ. Γιατί με βάση τη συμφωνία που υπάρχει, ο Μπιέλ τέλη Δεκεμβρίου επιστρέφει...

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ-ΣΙΝΑ: Δεν υπάρχει οψιόν για την αγορά τους από τη Ρίο Άβε, αν και η κοινή ιδιοκτησία της πορτογαλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό μπορεί να αλλάξει αυτά τα δεδομένα. Παίζουν και οι δύο και τα πηγαίνουν καλά. Δεν αποκλείεται, δηλαδή το φετινό αγροτικό την επόμενη σεζόν να τους φέρει στο βασικό ροτέισον των Πειραιωτών.

ΜΠΡΝΙΤΣ: Έφυγε νωρίς το περασμένο καλοκαίρι για τη σλοβενική Τσέλιε, παίρνει ευκαιρίες εκεί αλλά δεν έχει γίνει κρίσιμος παίκτης. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να γίνει επιδραστικός στον Ολυμπιακό. Οπότε δύσκολα θα επιστρέψει στους Πειραιώτες.

ΛΑΪNΤΝΕΡ: Σε ένα καλοκαίρι που ο Μεντιλίμπαρ δεν είχε εναλλακτική για το αριστερό άκρο της άμυνας, ο 22χρονος Ισραηλινός άσος δεν έμεινε στο Λιμάνι. Νο2 πια είναι ο Αποστολόπουλος, που παίζει και τα πηγαίνει καλά, ο Λέιτνερ δεν βγάζει μάτια κιόλας στην Ελβετία με τη φανέλα της Ζυρίχης, οπότε πολύ-πολύ δύσκολα θα τεθεί θέμα επιστροφής και παραμονής του.

ΑΜΠΙ: Ο 21χρονος διεθνής Άγγλος στόπερ ήρθε ως πρότζεκτ που σε δύο-τρεις σεζόν θα επιστρέψει στην Αγγλία για να παίξει μπάλα με πώληση από τον Ολυμπιακό, αλλά για την ώρα βρέθηκε στη Σουόνσι (ChampionShip) με τη μορφή δανεισμού. Για την ώρα, όμως, έχει μόλις μια συμμετοχή στο EFL Cup όλη κι όλη. Μπορεί να βρει θέση στον Ολυμπιακό αν επιστρέψει στο ερχόμενο καλοκαίρι, αρκεί να έρθει από αγωνιστική δράση και όχι από το να ξεσκονίζει τον πάγκο στο Νησί...