Δεν αστειεύεται ο Παναιτωλικός! Σε τρίτη σερί νίκη έφτασε το Σάββατο (19/10) η ομάδα του Γιάννη Πετράκη, περνώντας με άνεση από το Περιστέρι και επικρατώντας με 2-0 του Ατρομήτου για την 8η αγωνιστική της Super League.

Έτσι, οι Αγρινιώτες με 14 βαθμούς έπιασαν στη 2η θέση την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Άρη, κάνοντας όνειρα Ευρώπης, ενώ η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία απογοήτευσε με την εικόνα της, γνωρίζοντας δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και με 8 βαθμούς παρέμεινε στην 9η θέση.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα, μόλις στο 1ο λεπτό ο Ουάρντα έκανε την ωραία πάσα στον Μπάκου, ο οποίος στο κοντινό τετ α τετ με τον Τσάβες από δεξιά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 14’ ο Μαυρίας έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Σταυρόπουλος άθελά του προσπαθώντας να διώξει την μπάλα με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό.

O Ατρόμητος «πάγωσε» από αυτό το απρόσμενο 0-1 και πέρασαν 19 λεπτά έως ότου να απειλήσει για την ισοφάριση, με τον Κίνι να σεντράρει στο 33’ από δεξιά και ο Ουάρντα έκανε τη δυνατή κεφαλιά, για να αποκρούσει με δυσκολία ο Τσάβες.

Αντίθετα, λίγο έλειψε να γίνει το 0-2 στο 35’, με τον Χουτεσιώτη να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση στο κοντινό πλασέ του Ντίας από αριστερά.

Εντέλει, το δεύτερο τέρμα για τα «καναρίνια» ήρθε στο 37’, με τον Μπουζούκη να πετυχαίνει υπέροχο γκολ με ψηλοκρεμαστό σουτ εντός περιοχής και δεξιά κι ενώ η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δεξί δοκάρι.

Στο β’ ημίχρονο ο Γιουμπιτάνα στο 59’ βρέθηκε σε καλή θέση, αλλά ήταν πολύ άστοχο το σουτ που επιχείρησε, με το παιχνίδι να έχει γίνει πολύ μέτριο, αφού οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν καλές ευκαιρίες για γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαχειρίζονταν το προβάδισμά τους.

O Γιουμπιτάνα στο 79’ είχε ένα πλασέ από θέση μέσα δεξιά που εξουδετέρωσε ο Τσάβες, με τον Λιάβα να αγγίζει με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ το 0-3 στο 89’, καθώς ο Χουτεσιώτης βρήκε όσο χρειαζόταν την μπάλα για να σταματήσει αυτή στο αριστερό δοκάρι.

Kαλοσκάμης και Βρακάς δεν κατάφεραν σε μια σύγχυση στην άμυνα του Παναιτωλικού να σκοράρουν στο 90’+3, με τον Τσάβες σε μια φάση διαρκείας να εξουδετερώνει μια νέα προσπάθεια του Καλοσκάμη, ενώ στο 90’+5 ένα καλό σουτ του Μίχορλ λίγο έξω από την περιοχή ήταν για λίγο άστοχο, στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ευαγγέλου (Αθηνών) με βοηθούς τους Κολλιάκο (Αθηνών) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ στο VAR ήταν ο Φωτιάς (Πέλλας) και η Κομισοπούλου (Χανίων).

Κίτρινες: 90' Moυντές

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Xουτεσιώτης, Κίνι, Αθανασίου (46’ Γιουμπιτάνα), Μανσούρ, Σταυρόπουλος (66’ λ. τρ. Μίχορλ), Τσιγγάρας (46’ Μουντές), Ουεντραόγκο, Έντερ Γκονζάλες (73’ Kαλοσκάμης), Μπάκου (65’ Βρακάς), Ουάρντα, Φαν Βέερτ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (84’ Μπακάκης), Λιάβας, Πέρες (84’ Λαχούντ), Τορεχόν, Μπουζούκης (75’ Μιγκέλ Λουίς), Ντίας (65’ Ρόα), Λομόνακο (75’ Mαΐντεβατς).