Ήταν 14/10/2023 όταν η κάμερα του Sportdog «στρίμωχνε» τον Κώστα Τσιμίκα στο αεροδρόμιο, στο περιθώριο ταξιδιού με την Εθνική ομάδα. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστροφής στον Ολυμπιακό, ο παίκτης της Λίβερπουλ απαντούσε: «πρώτα ο Θεός, κοιτάμε το σήμερα και μετά θα δείξει, θα δούμε πως θα είμαι κι εγώ, αν με θέλει και ο Ολυμπιακός...».

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, στις 9 του περασμένου Σεπτέμβρη (2024) επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με τον «Τσίμι» και την κάμερα του sportdog στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αυτή τη φορά ο Κώστας ήταν λίγο πιο συγκρατημένος. «Είναι νωρίς ακόμα. Έχω πολλά ακόμα να δώσω στο τοπ επίπεδο. είμαι αφοσιωμένος (εννοεί στη Λίβερπουλ). Με σκληρή δουλειά προσπαθώ να βελτιώνομαι ως άνθρωπος και ποδοσφαιριστής», είπε.

Είχε προηγηθεί ένα καλοκαίρι στο οποίο, ξανά, οι φήμες περί επαναπατρισμού του και επιστροφή του στο Ρέντη και τον Ολυμπιακό οργίασαν. Κι εδώ στο sportdog υπήρξε μια σειρά από δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Τσιμίκα στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, συνέβη κάτι; Κι αν ναι, τι;

Η αλήθεια είναι ότι το ενδεχόμενο επιστροφής του «Τσίμι» στον Ολυμπιακό «έπαιξε». Τι εννοούμε όταν λέμε: «έπαιξε»; Ότι σε μεταγραφική σύσκεψη στον Ολυμπιακό συζητήθηκε σε υψηλό επίπεδο αν πρέπει να κάνουν κίνηση προς τη Λίβερπουλ και τον παίκτη. «Να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να φέρουμε τον Τσιμίκα πίσω;» Αυτό αναρωτήθηκαν φωναχτά κάποιοι σ' εκείνη τη σύσκεψη. Βλέπετε η περυσινή σεζόν απείχε αρκετά από το να χαρακτηριστεί ιδανικά για τον διεθνή Έλληνα αριστερό μπακ και η σκέψη έμοιαζε να έχει έναν ρεαλισμό.

Ο Κώστας Τσιμίκας με το τρόπαιο του Κυπελλούχου Αγγλίας
AP Photo/Ian Walton

Γιατί απείχε από το να είναι ιδανική η περυσινή σεζόν; Μέτρησε μεν 25 συμμετοχές αλλά αρκετές ήταν ολιγόλεπτες ως αλλαγή εξού και τα 1465 λεπτά. Είχε χάσει και 4-5 ματς λόγω τραυματισμού αλλά γενικώς ήταν πίσω στις επιλογές του Γιούργκεν Κλοπ. Κάπως έτσι στον Ολυμπιακό που αναζητούσαν μια έξτρα καλή λύση συζήτησαν το όνομά του.

Ωστόσο υπήρχε και μια τάση να μη γίνει κίνηση. Γιατί; Για δύο λόγους. Ο ένας είχε να κάνει με το ότι ο Χοσέ Λουΐς Μεντιλίμπαρ ήταν αρνητικός με το να γίνουν πολλές μεταγραφές και θεωρούσε ότι είναι καλυμμένος (και αποδείχθηκε ότι το εννοούσε) με Ορτέγκα και Αποστολόπουλο. Ο δεύτερος είχε να κάνει με το κατά πόσο ο Τσιμίκας θα... ψήνονταν τώρα για την επιστροφή στην Ελλάδα και με τη διάθεση θα έρχονταν.

Τελικά το θέμα έμεινε περίπου εκεί. Στην κουβέντα που έγινε σε μεταγραφική σύσκεψη αλλά και την διακριτική διερεύνηση προθέσεων. Δε φαίνεται να έφτασαν αυτές στο σημείο όπου τα πράγματα θα σοβάρευαν πολύ ώστε να μπουν τα δεδομένα κάτω (προφανώς και τα οικονομικά που θα έπαιζαν κομβικό ρόλο) για να φανεί αν υπάρχουν πιθανότητες επιστροφής. Όπως φαίνεται μάλιστα, ίσως με το νέο κόουτς της Λίβερπουλ, τον Άρνε Σλοτ, μπορεί να έχει καλύτερη τύχη ο Τσιμίκας στο «Άνφιλντ».

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Ολυμπιακό, προφανώς για τον Τσιμίκα ο Ολυμπιακός είναι ξεχωριστός και το αντίστροφο. Άρα, όσο ισχύει αυτό, θα είναι οθράνοιχτο το ενδεχόμενο αργά ή γρήγορα να τον ξαναδούμε με τα ερυθρόλευκα των Πειραιωτών.