ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις μετά το 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, αποτέλεσμα που διατήρησε τους Ασπρόμαυρους στην κορυφή μαζί με τον Άρη και άφησε τους Κιτρινόμαυρους στο -2 (μαζί με τον Ολυμπιακό).

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε αρκετά υψηλό ρυθμό και ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με τον Μπάμπα να ανοίγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ στο 15' και τον Πιερό να ισοφαρίζει για την ΑΕΚ στο 24'. Πριν το γκολ, οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με τον Οζντόεφ στο 14'.

Η εικόνα ήταν διαφορετική στο δεύτερο μέρος, που είχε να επιδείξει λιγοστές φάσεις, αφού οι δύο ομάδες χαμήλωσαν ρυθμό και αλληλοεξουδετερώθηκαν. Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι του Μπάμπα στον Γκαρσία στο 51', σε μία φάση που διαιτητής και VAR είπαν "όχι".

Το ντέρμπι θα ξεχαστεί γρήγορα και μάλλον θα το θυμόμαστε κυρίως για το ντεμπούτο του Άντονι Μαρσιάλ με την ΑΕΚ, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να μπαίνει ως αλλαγή στο 75', χωρίς να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με σχηματισμό 4-4-1-1 κατέβασε την ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Στρακόσα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίντα και Μουκουντί, δεξί μπακ ο Ρότα και αριστερό ο Πήλιος. Σιμάνσκι και Περέιρα πήραν θέση στον άξονα, με τον Κοϊτά αριστερά και τον Λαμέλα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Πιερό και πίσω του, σε ελεύθερο ρόλο, ο Γκαρσία.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτάρσκι, με τους Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν και Μπάμπα στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά. Σβαμπ και Οζντόεφ έπαιξαν ως δίδυμο στο κέντρο, έχοντας μπροστά τους τον Μουργκ, ενώ ο Τάισον πήρε θέση στα αριστερά, ο Ζίβκοβιτς στα δεξιά και ο Τσάλοφ στην κορυφή της επίθεσης.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό και ένταση από το ξεκίνημα. Η ΑΕΚ είχε μεν τη μερίδα του λέοντος αναφορικά με την κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΟΚ έμοιαζε έτοιμος να κλέψει και να φύγει στον ανοιχτό χώρο σε κάθε ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο ντέρμπι άνηκε στην ΑΕΚ, με τον Κοϊτά να επιχειρεί ατομική ενέργεια και σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ (12').

Σε φάση που ξεκίνησε από κλέψιμο της μπάλας στον χώρο του κέντρου, ο ΠΑΟΚ... προειδοποίησε στο 14'. Ο Οζντόεφ βρέθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της ΑΕΚ και σούταρε με το αριστερό, ο Στρακόσα μπόρεσε να βρει λίγο την μπάλα και αυτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Τσαλοφ πήρε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η άμυνα της ΑΕΚ αδράνησε και ο Μπάμπα βρέθηκε ολομόναχος στο μικρή περιοχή. Ο Γκανέζος έκανε την προβολή, ο Στρακόσα βρήκε λίγο την μπάλα, αλλά αυτή κύλισε κάτω από το σώμα του, με τον Μπάμπα να την σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0 του ΠΑΟΚ!

Λίγο μετά το γκολ, στο 17', οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν και δεύτερη φορά, όμως ο Οζντόεφ έκανε αδύναμο διαγώνιο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η κιτρινόμαυρη άμυνα απομάκρυνε.

Δεν χρειάστηκαν πολλά λεπτά ώστε η ΑΕΚ να συνέλθει από την παραβίαση της εστίας της και για αυτό φρόντισε ο Πιερό, ο οποίος ισοφάρισε με ένα εντελώς... προσωπικό γκολ. Στο 24' ο υψηλόσωμος φορ πήρε πάσα από τον Κοϊτα και εκμεταλλεύτηκε τη σωματική του διάπλαση ώστε αρχικά να κλειδώσει τον Κεντζιόρα στην πλάτη του και εν συνεχεία να γυρίσει μέτωπο προς την εστία, να πλασάρει με το αριστερό και να περάσει την μπάλα κάτω από το σώμα του Κοτάρσκι για το 1-1 της ΑΕΚ!

Στο 34' ο Πιερό λίγο έλειψε να βγάλει και ασίστ, όμως η κεφαλιά του Γκαρσία έπειτα από σέντερ του Αϊτινού επιθετικού πέρασε άουτ. Στο 38' η Ένωση απώλεσε διπλή ευκαιρία για την ανατροπή. Ο Ρότα νικήθηκε από τον Κοτάρσκι σε σουτ εντός μεγάλης περιοχής και στην επαναφορά ο Περέιρα σούταρε άουτ. Στο 39' ο Στρακόσα έδιωξε επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Σβαμπ, ενώ στο 41' ο Κοϊτά ελίχθηκε όμορφα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, όμως δεν μπόρεσε να βρει συμπαίκτη με το αριστερό και η μπάλα έφυγε πλάγιο άουτ.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε πρώτη φορά με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα, που πέρασε άουτ στο 55', ενώ μία κεφαλιά του Πιερό έφυγε έξω δίχως να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι στο 59'. Στο 67' ο Ζίβκοβιτς απείλησε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ έπειτα από γέμισμα του Κοτάρσκι και κακή αντίδραση στην άμυνα της ΑΕΚ, όμως το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής κόντραρε σε σώμα αμυντικού.

Στο 75ο λεπτό ο Άντονι Μαρσιάλ έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, καθώς πήρε τη θέση του Γκαρσία. Μία άλλη αλλαγή του Αλμέιδα πάντως, ο Οντουμπάτζο, δημιούργησε τη μοναδική ευκαιρία στο τελευταίο κομμάτι του ματς, σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση στο 87'.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (74’ Οντουμπάτζο), Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Σιμάνσκι, Περέιρα (74’ Πινέδα), Κοϊτά, Λιβάι (75’ Μαρσιάλ), Λαμέλα (81’ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Όττο, Μπάμπα (62’ Κόλεϊ), Λόβρεν, Γκεντζιόρα, Σβαμπ, Οζντόεφ (74’ Καμαρά), Τσάλοφ, Μουργκ (74’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (61’ Τόμας).