Στην ΑΕΚ κάνουν λόγο για δικαίωση μετά τα όσα συνέβησαν στο φινάλε του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αφού όπως προκύπτει τόσο από τη δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα σε Ραζβάν Λουτσκέσκου και Γιαντσίδη και από τις κλήσεις του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League, που βασίστηκαν στις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή, η Ένωση δεν εμπλέκεται στην ένταση.

Στις κλήσεις βρίσκεται και ο Έρικ Λαμέλα, «επειδή πέταξε ένα χαρτί, ή χανζαπλάστ στον Λουτσέσκου, ο οποίος τον έφτυσε», σκηνικό που έχει καταγραφεί και στην έκθεση της αστυνομίας. Σε απολογία κλήθηκε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς και οι Γιαντσίδης και Καλταμπανίδης για τη συμπεριφορά τους προς τον κόσμο της ΑΕΚ.

Στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι «ένα από τα διαπιστευμένα άτομα του ΠΑΟΚ γύρισε μαινόμενος και με επιθετικότητα προς διαπιστευμένα άτομα της ΑΕΚ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προβούν σε διαχωρισμό των εμπλεκομένων να δεχθούν λακτίσματα και απωθήσεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο αστυνομικοί και να διακομιστούν στο 401.

Γι’ αυτό ξεκίνησε προανάκριση από τη Διεύθυνση αθλητικής βίας για παραβάσεις περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης και απλή σωματική βλάβη του ποινικού κώδικα».

Παράλληλα, ο παρατηρητής αγώνα αναφέρει πως: «Ο Λουτσέσκου εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα με έντονες χειρονομίες και κινώντας τα δάχτυλά του απευθυνόμενος στην κερκίδα. Αυτό προκάλεσε την έντονη λογομαχία με τον Βέγκα. Επίσης ο δηλωμένος ως φροντιστής Κ. Γιαντσίδης πριν την είσοδο του στη φυσούνα έδειξε προς την κερκίδα τα μεσαία δάχτυλα.

Επίσης ο παρατηρητής γράφει ότι ο Λουτσέσκου έφτυσε τον Λαμέλα και δημιουργήθηκε ένταση, ενώ προσθέτει ότι «ο έτερος δηλωμένος φροντιστής Ευθ. Καλταμπανίδης επέστρεψε μαινόμενος στο σημείο που βρίσκονταν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και της αστυνομίας και προσπάθησε σπρώχνοντας με επιθετικότητα να τους προσεγγίσει».